Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 02, 2020

Over het begin van de week

Het heeft vannacht flink gestormd en even viel de stroom uit. Gelukkig kwam die ook bijna meteen weer aan en was het niets ernstigs dat uren ging duren. 

Rick en ik zijn beiden rond half zeven wakker. Hij staat op, maar ik blijf nog een half uurtje in mijn warme bed. Beneden staat dan de koffie al klaar en ik maak mijn ontbijt met ei, tomaat en cantharellen. Het smaakt weer super.

Zoals zo vaak begin ik vast aan mijn cardio, terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werkdag. Dan gaan we eerst nog even naar de glasbak, want we hadden zaterdag een hele doos vergeten. 

Het is ronduit koud, maar net boven het vriespunt met die harde wind. Toch wil ik even een paar foto's maken bij het Freeman Huis en Museum. Het maandthema van november is een dagelijkse foto met hetzelfde object erop. Mijn keuze is Paddington en die gaat dus deze maand iedere dag met mij mee "reizen". 

Het is nog voor negenen als Rick aan het werk gaat. Dat komt ook niet vaak voor. Voor mij betekent de extra tijd dat ik mijn stappendoel nog voor ik naar personal training ga haal. Het halve uur met Sharon gaat goed en snel voorbij dit keer. Zij heeft een enorme met groentes versierde pompoen voor haar huis staan, zo creatief!
Op de terugweg ga ik even langs een super voor Halloween versierde tuin, die Rick en ik vanochtend zagen. Die wilde ik, ondanks dat de feestdag voorbij is, nog op de gevoelige plaat leggen.  



Ondanks de wind zijn er gelukkig nog meer dan genoeg herfstkleuren te bewonderen. Het is mij te koud om te gaan wandelen, maar ik maak onderweg nog een paar foto's. Met dit weer voel ik me helemaal niet lekker, maar gelukkig wordt het de rest van de week weer warmer.



Als ik thuiskom zit er alweer een eekhoorn in een van de vogelvoeders. Ik klop op het raam en dan springen ze meestal weg, maar deze niet. Rick komt net binnen en ziet hoe deze deugniet noch voor mij noch voor Orion zijn maaltijd onderbreekt. Pas als Rick de deur opent en Orion naar buiten laat springt hij zo van het deck de tuin in. Kleine acrobaatjes zijn het!
Voor mijn lunch haal ik een heerlijk zoodles gerecht van Noodles & Company. Er zitten tomaat, spinazie en champignons in met een kaassaus en daaroverheen Gruyere gesmolten. Zo lekker!

Na het eten ga ik een lijstje afwerken. Medicijnen ophalen bij de drive thru van Walgreens, een pakketje naar Nederlands sturen bij het postkantoor en als laatste gaan bedenken wat we nu weer eens zullen gaan eten bij Whole Foods. Ik kom zover als vandaag en morgen, maar woensdag weet ik nog niet.

De zon is in deze tijd van het jaar nog lekker warm en uit de wind is het een uurtje lang lekker buiten zitten. Dan wordt het me te koud en met een kop mintthee ga ik Pinterest en Amazon bekijken op mijn laptop. Ik probeer me ver van het nieuws te houden, maar dat lukt niet helemaal.

Rick weet dat ik liever geen nieuws kijk op het moment en, als hij klaar is met zijn werk, gaat hij naar de basement om daar te kijken. Ik loop de hele tijd rond met een doemgevoel en vrees met grote vrezen voor morgen en de dagen en maanden na de verkiezingen. Het nare is dat we morgenavond waarschijnlijk nog niet het officiele resultaat zullen weten. 

Rick werpt zich weer op als kok. Het worden vanavond krabcakes met bloemkool tots en spinazie. Een goed maal voor een koude avond. Morgen is het dus verkiezingsdag. Laten we hopen dat dit land wijs heeft gekozen!

5 reacties:

Petr@ zei

Dat was een brutale eekhoorn, ha ha!

Een spannende dag vandaag! Maar zoals je zelf al zegt, de uitslag zal er vandaag waarschijnlijk nog niet zijn. Keep my fingers crossed!

Marion2 zei

Ik kan me voorstellen dat je je probeert af te sluiten voor het nieuws. Wat een ellende allemaal. Ook bij Biden heb ik mijn vraagtekens. Hij is zo oud en komt op tv niet zo krachtig over. Maar ik moet erbij zeggen dat ik veel te weinig weet over de Amerikaanse politiek om er een mening over te kunnen hebben. Heel veel sterkte vandaag en de komende tijd!

O, die eekhoorns. Ze zien ze er zo schattig uit, maar ondertussen.

Dank je wel voor het aanbod van B&BW. Erg aardig van je! Mocht jij iets uit Nederland toegestuurd willen krijgen, dan doe ik dat graag.

Anja zei

De wereld houdt de adem in, een spannende verkiezingsdag.
Marcel gaat ervoor opblijven, ik ben bang dat het een lange zit gaat worden.

Anja L. zei

Wat een origineel idee die pompoen van Sharon!
Die versierde tuin is echt geweldig! Wat een creatievelingen daar.
Ik hoop van harte dat er een gunstige verkiezingsuitslag komt.
Succes vandaag!

Petra zei

@Petra - Ik hoop dat het vanavond al duidelijk wordt, maar ja.

@Marion - Biden is precies wat dit land nodig heeft. Dank je voor het aanbod!

@Anja - Als er al een uitkomst is vanavond.

@Anja - Dank je, ik bijt nog net mijn nagels niet.