Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, november 06, 2020

Over Ricks knie operatie

Volgens mijn Fitbit heb ik maar matig geslapen, maar daar heb ik niets van gemerkt. Ik ben zelfs niet zoals gewoonlijk midden in de nacht wakker geworden. Om kwart voor zeven staan Rick en ik tegelijkertijd op. 

Ricks knie operatie is pas om een uur vanmiddag, dus hij moet best lang vasten. Hij drinkt een kop thee, terwijl ik mijn ei, shiitake en tomaat ontbijt maak. Daarna wil Rick toch graag naar Starbucks. 

We halen mijn koffie en dan spelen we wat langer Pokemon Go. Dat helpt de tijd wat sneller gaan dan alleen maar thuis wachten. 

Rick gaat zich daarna klaarmaken om naar het ziekenhuis te gaan en ik doe mijn hardlopen op de plaats. Ik heb net mijn stappen bijeen als het tijd is om te vertrekken. 

Rick rijdt naar het Reston Hospital Center, waar hij twee uur voor zijn operatie aanwezig moet zijn. Ik geef hem een dikke zoen en wens hem sterkte. Daarna rijd ik naar huis en bedenk hoe ik de wachttijd tot ik Rick weer op kan halen zal doorbrengen. 

Het is alweer een warme en prachtige dag en de herfstkleuren zijn op hun hoogtepunt. Onderweg stop ik om foto's te maken van een mooie rij bomen, die wel in brand lijken te staan. 


Voor mijn lunch haal ik een sla wrap met garnalensalade van The Italian Gourmet. Wat een goede keuze blijkt dat te zijn. Werkelijk heerlijk, veel grote garnalen en net genoeg mayonnaise, die ga ik vaker bestellen. 
Nadat ik de wrap op heb ga ik een tijdje voor het huis zitten, maar ik ben eigenlijk te rusteloos. Ik maak foto's van de esdoorns aan ons plein en besluit dan naar het centrum van Vienna te gaan. 

In de Town Green vind ik een bankje en maak mijn dagelijkse Paddington foto met de schitterende herfstkleuren. Dan ga ik op dat bankje zitten lezen. Tegen half drie krijg ik dorst en bestel een ijsthee van Caffe Amouri. Zij hebben heel veel smaken en dit keer kies ik bramen-esdoorn thee. 

Terwijl ik op mijn drankje wacht, belt Ricks dokter. De operatie is helemaal goed gegaan en Ricks meniscus is zo goed als nieuw. Ik kan hem over anderhalf uur ophalen. Opgelucht drink ik mijn ijsthee en wacht op het telefoontje dat ik Rick op kan halen. 

Het is nota bene 23 graden op 6 november en lekker genoeg om in de schaduw op het deck te zitten. Het kan de vogels niets schelen dat Orion en ik daar zijn. Ze vliegen af en aan om zich tegoed te doen aan ons vogelvoer.
Eindelijk om iets na vieren belt de verpleegkundige, die voor Rick zorgt, dat ik hem kan komen ophalen. Eerst moet ik echter medicijnen ophalen van haar. Jammer genoeg zijn die niet bij de Walgreens met drive thru, maar bij die in Vienna. 

Gelukkig liggen ze al klaar en de gewoonlijke medewerker, die zijn werk vreselijk lijkt te vinden, overhandigt ze aan mij. Die medewerker is nog een rede, waarom ik hier niet graag kom. Hij heeft de persoonlijkheid van een amoebe.

De rit naar het Reston Hospital Center gaat vlot en ik bel de verpleegkundige om te zeggen dat ik er ben. Niet veel later wordt Rick in een rolstoel naar buiten gerold. Ik doe zijn krukken op de achterbank en help hem in de auto. Tot mijn verbazing kan hij wel zelf lopen en heeft die krukken alleen als extra steun nodig.

Als we thuis zijn kijken we meteen wat we willen eten, want Rick heeft flinke honger. De keuze valt op Bonaroti's. Ik ben heel blij met mijn nachtzonnebril, waardoor ik makkelijker in het donker kan rijden. Hij dimt de tegemoetkomende voorlichten, zodat ze me niet verblinden.

In het restaurant moet ik even op ons eten wachten en ik zie dat er mensen aan de bar zitten. Hier in Virginia is dat nog altijd verboden. Sowieso denk ik dat dit restaurant het wat minder nauw neemt met de coronamaatregelen. Reden om er niet binnen te gaan eten!

Hun eten is wel erg lekker! Rick heeft de gerookte zalm en ik mijn favoriete soep, de zuppa Michelangelo. Daarna voorzie ik Rick van zijn hoofdgerecht, kalfbiefstuk met spinazie. Een mengsel van antipasti is mijn "hoofdgerecht". 

Na het eten voorzie ik Rick van een zak met ijs voor zijn knie en zijn medicijnen. Hij heeft een zware pijnstiller, dus het zal me niet verbazen als hij heel vroeg naar bed gaat. Ik ben daar trouwens ook wel aan toe. Ik vond het een emotionele dag, ondanks dat de kans dat er iets mis zou gaan heel klein was. 
De patient, blij dat het voorbij is
 
Allemaal een heel fijn weekend gewenst!!

12 reacties:

Reny zei

Fijn dat Rick zijn operatie goed is gegaan, blijft toch altijd spannend ook al is het "maar" een standaard ingreep. Hopelijk heeft hij niet te veel pijn en kunnen jullie toch van het weekend genieten.
Als Biden wint, zal dat zeker helpen :).

Fijn weekend

Sonja zei

Mooi dat Rick direct al zo actief is. Hoop dat hij goed en pijvrij heeft geslapen. Van harte beterschap!

Anoniem zei

Veel beterschap voor Rik!

Groeten, Karin

Anja L. zei

Fijn dat de operatie goed is gegaan. Wat kan een dag dan lang duren hè.
Prachtige foto’s weer, ik hoop dat ik vandaag ook nog wat foto’s kan maken.
Prettig weekend!

Anja zei

Fijn dat de operatie goed is verlopen, beterschap voor Rick!

Petr@ zei

Fijn dat Ricks operatie goed is gegaan. Hopelijk loopt hij snel weer als vanouds en heeft hij niet teveel pijn.

Ook al is het een relatief kleine ingreep, je bent er toch de hele tijd mee bezig dus logisch dat je moe was.

Wel fijn dat je lekker buiten kon zitten. Wat een heerlijke temperatuur voor november!

Monique zei

Fijn dat de operatie goed is gegaan, een operatie heeft toch altijd nog iets van een risico..
Ik geniet ook altijd weer van je foto's, prachtig die kleuren..Die zie je hier toch een stuk minder, helaas!
Beterschap voor Rick!!

Groet,
Monique

BiancaMA zei

Fijn dat Rick's operatie goed is gegaan. Krijgt hij nu ook fysio erna of is het nu klaar?
Beterschap voor Rick!

Antoinette van Schaik zei

Wat zal je blij zijn dat Trump vertrekt en er eindelijk, na 4 jaar, weer een normale president komt!

Petra zei

@Allemaal - Dank voor de goede wensen voor Rick! En ja, wij zijn super blij dat we een nieuwe president hebben.

@Bianca - Hij hoeft enkel een paar oefeningen te doen.

Tineke zei

Fijn dat de operatie van Rick goed verlopen is, mijn man heeft hem ook gehad en het hielp goed..
van harte gefeliciteerd met de nieuwe president Joe Bidden, wat zul je opgelucht zijn en wat duurde het lang voor de uitslag bekend werd. Super de vrouwelijke vice president

Petra zei

@Tineke - Ja we zijn heel blij!