Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, november 24, 2020

Over dinsdag

Mijn rug en nek lijken wel in brand te staan als ik wakker word. Ik vraag Rick om wat ibuprofen en blijf nog even liggen tot het wat lijkt te werken. Misschien heb ik toch weer teveel rug- en schouderoefeningen gedaan gisteren.

Voor ik naar beneden ga haal ik het beddengoed van Katja en Kevins bed om het te wassen, zodat ze in een fris bed zullen slapen. Rick komt naar boven om me een standje te geven dat ik dit nu doe, terwijl ik zoveel pijn heb. Met zijn hulp ligt alles even later in de wasmachine. 

Beneden staat mijn koffie al klaar en ik maak mijn ei, paddestoelen en tomaat ontbijt. Gisteren las ik een artikel over hoeveel belangrijke vitaminen en mineralen in paddestoelen zitten. Ik blijf dit gezonde ontbijt nog wel een tijdje eten. 

Ons kerstliedjes zingende Disney trio is er weer

Bij Starbucks halen Rick en ik koffies voor ons alle drie en dan gooien we een aantal flessen in de glasbak. Met Saskia thuis hebben we meer glas en is het handiger dit halverwege de week te doen. Met de twee K's erbij zal het nog sneller gaan. 

Na mij thuis afgezet te hebben, vertrekt Rick naar Total Wine om Katja en Kevins favoriete drankjes te halen. Ik begin\ aan mijn stappen. Mijn teen voelt wat beter, dus ik ga als eerste tijdens een wandeling door de buurt nog wat laatste herfstkleuren fotograferen. De rest van mijn stappen doe ik binnen. 




Terwijl ik bezig was, is onze Kerst deurmat gearriveerd. De oude was helemaal vies en het leek wel of er een dier op had geplast. Deze vind ik ook erg leuk.

Als Rick terug is, zetten we de van Dads huis meegebrachte kerstversieringen neer. Dat zijn twee notenkrakers, een prachtige Oostenrijks glasgeblazen bal en een Duitse houten carousel voor kaarsjes. Voor die laatste moet ik online kijken hoe die in elkaar gezet moet worden. Ik had er deze zomer foto's van moeten maken. 


Rick heeft de Hallmark versieringen in de boom gehangen, aan mij de taak om de gepersonaliseerde familieversieringen een plaatsje te geven. Daar zitten ook veel engeltjes (van Katja, hoewel die er vorig jaar een heel aantal mee heeft genomen voor hun kerstboom), kerstmannen (van Kai) en sneeuwpoppen (van Saskia) bij. 

Dit jaar houd ik op met die 30 jaar oude traditie. Saskia vindt het niet meer nodig en Katja heeft genoeg engeltjes. Kai zal waarschijnlijk nooit zijn kerstmannen in zijn boom in Frankrijk hangen, als hij die al heeft. In plaats daarvan wil ik een versiering voor Katja en Kevin samen laten maken. 


Rick gaat naar zijn fysiotherapie en Saskia sport op onze loopband. Wordt die ook weer eens gebruikt. Ik ga mijn salade ophalen bij Subway en eet in de zon voor het huis. Het is maar 9 graden, maar in de zon zo warm dat ik mijn jas uitdoe.

Dinsdag is lunch met Judith in Maine dag. We hebben nooit gebrek aan gespreksstof. Zoals altijd is het voor we het weten weer tijd voor Judith om aan het werk te gaan. Volgende week is het alweer december als we virtueel lunchen. 

De voortuin is dan wel in kerstsfeer, maar het feeentuintje nog niet. Ik haal de kerstspulletjes tevoorschijn en ook Fairyville is nu vol kransjes, kerstbomen en meer. De feetjes vinden het zo te zien  erg leuk. Ik wil er wel weer wat spulletjes bij. Sommige huisjes zijn erg verbleekt in de zon, maar dat geeft het dan meer karakter, vind ik.



Tijd voor mijn dagelijkse Paddington foto. Vienna heeft een nieuwe schildering op een van de putdeksels. Dit keer zijn het Nemo, Nemo's vader en Dory. Die moet Paddington natuurlijk van dichterbij bekijken. 


De rest van de middag zit ik voor in de zon tot die rond half vier achter de huizen verdwijnt. Saskia heeft geld nodig, maar mijn USAA app werkt nog steeds niet. Ik heb daar vorige week al melding van gemaakt en ga maar eens polshoogte nemen hoe het ervoor staat.

Mijn hemel, wat een frustrerend gesprek wordt dat! USAA is onze verzekeringsmaatschappij en we hebben er ook rekeningen lopen. In mijn app en op mijn laptop is er opeens een mysterieuze lege rij boven de rekeningnummers, waardoor ik al meer dan een week geen geld meer kan overschrijven op Saskia's rekening. 

Het is heel duidelijk een technisch probleem, want als die lege rij verwijderd wordt zal alles weer perfect werken. Maar de allervriendelijkste dame aan de lijn wil maar niet geloven dat het zo simpel is. 

Ze probeert van alles, mijn browser zou het zijn, maar hoe kan het dan op de telefoon en in de app ook zo zijn. Oh ja. Nou, dan moet het wel zijn dat het rekeningnummer van onze bank verkeerd is. Eh, nee, want het werkt al jaren prima zonder die lege rij. 

Na meer dan een uur zegt ze: "Oh, dus je vertelt mij dat het een software probleem is!" Ja, en dat heb ik ze vorige week ook al verteld, maar toen werd het naar de verkeerde afdeling gestuurd. Ze gaat weer terug naar de bankafdeling, waar we (Rick is er inmiddels ook bij betrokken) eindelijk iemand treffen, die luistert en me naar hopelijk de juiste persoon doorverbindt. 

Inmiddels zitten we in de hot tub voor ons happy hour, maar de bubbels kunnen vanwege het telefoongesprek niet aan. Die had ik zo graag op mijn rug en schouders gezet. De warmte helpt mijn spieren ook, maar tegen de tijd dat ik eindelijk ophang hebben we het al zo warm dat we naar binnen gaan. 

Voor ons avondeten bestellen we kabobs van Sheesh Grill. Voor mij de zalm en hun heerlijke spinazie, de kruiden daarin maken het de lekkerste ooit. We eten bij de kerstboom in de woonkamer. Het is weer zo gezellig!


Na het eten kijken we eerst Jeopardy en daarna Elf, een van mijn favoriete kerstfilms. Nog een nachtje slapen en dan zien we Katja en Kevin weer. Ik kan niet wachten! Het zal zo'n gezellig lang weekend worden!

4 reacties:

Petr@ zei

Gezellig met alle kerstversieringen. Blijf je de kerstboom hangers van de kinderen in je boom hangen als/zolang zij ze zelf niet hebben?

Hopelijk is het probleem met je rekening verholpen. Wet frustrerend als je weet wat het probleem is, maar ze dit gewoon niet aannemen of snappen, grrrr.

Tineke zei

Wij hebben vandaag in de buiten kerstboom de lichtjes gehangen en nieuwe sfeerlichtjes voor binnen gekocht.
We hebben een nieuw groter raam in de huiskamer laten installeren, er is veel meer licht binnen. De houten kozijnen waren aan vervanging toe, dus een goed moment.
Leuk dat je dochters er zijn/komen , gezellige familie tijd.
Wij zijn druk met sint cadeau s bestellen / kopen en gaan het met elke dochter en gezin apart vieren.

Anja zei

Wat een gezellig weekend gaan jullie tegemoet, geniet ervan!
De periode van Thanksgiving t/m kerst vond ik heel bijzonder in Amerika.
Het vooruitzicht dat onze kinderen kwamen.........denk er met heimwee aan terug.
Nu zie we ze veel regelmatiger, dat is ook fijn.

Petra zei

@Petra - Ja, maar een aantal waaraan ik speciale herinneringen heb. We hebben veel te veel versieringen.

@Tineke - Veel plezier met Sinterklaas!

@Anja - Ja, dat is zeker fijn. Ik ben blij dat wij tensminste twee van de drie zien.