Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, november 23, 2020

Over maandag

De wind huilt om het huis als we wakker worden en daardoor vind ik mijn bed erg knus en warm. Toch sta ik tegelijkertijd met Rick om half acht op. Een warme kop koffie en een warm ontbijt van ei, cantharellen en tomaat gaan er goed in. 
Terwijl Rick zich klaarmaakt begin ik vast met mijn hardlopen op de plaats. Ik ben al halverwege de 10000 stappen, als we onze dagelijkse gang naar Starbucks gaan maken. Vandaag is Ricks laatste werkdag voor Thanksgiving, dus thuis gaat hij "naar kantoor". 

Saskia is intussen ook wakker en wil graag mee naar personal training. Sharon vond dat prima, toen ik het gisteren vroeg. Zij helpt Saskia met haar spierproblemen in haar rug en been. Intussen doe ik de oefeningen, die ik zonder begeleiding weet te volbrengen. 

Halverwege het halve uur is het tijd voor de rug- en buikspieroefeningen en die doen Saskia en ik tegelijkertijd. Sharon laat Saskia goedkope mogelijkheden voor spiertraining zien, zoals een kleine bal en verschillende fitnessbanden. 

Na afloop halen we onze tassen thuis op en gaan naar Walgreens. Saskia heeft nog geen griepprik gehad en wil die vandaag krijgen. We moeten een kwartiertje wachten, maar dan is die injectie ook weer achter de rug voor Saskia, die niet bepaald dol is op prikken krijgen (wie wel?). Ik haal ook meteen een aantal medicijnen, die klaar liggen, op. 

En zo is het opeens lunchtijd. Rick haalt vandaag ook zijn lunch, van Cava zoals zo vaak. Voor mij ligt mijn online bestelde slawrap met garnalensalade al klaar bij de Italian Gourmet. Het is wat moeilijk eten, zo'n slawrap, maar oh zo lekker!

Net als de schoonmaakploeg komt, gaan Saskia en ik naar de nagelsalon. Paddington is ook mee en helpt ons kleuren te kiezen. Ik heb besloten voor het eerst knalgroene glitters te nemen. Voorheen was ik bang dat mijn nagels er dan uit zouden zien, alsof ik een ziekte had. Dat is gelukkig niet het geval en ik ben er blij mee. Saskia heeft een mooie kleur rozerood gekozen. 


Om de schoonmakers in ons huis te ontlopen, gaan we na afloop naar de nieuwe Sephora in het Mosaic District. Saskia heeft een aantal make up dingen nodig. Ik kijk ook wat rond, maar heb nog niet zo lang geleden nieuwe mascara en oogpotlood gekocht. Ik zie verder niets van mijn gading. Het is wel heel fijn niet naar de mall te hoeven voor deze winkel. 
Bij de Safeway haal ik wat tomaten en onze favoriete Tresor crackers. Dan gaan we huiswaarts, waar de schoonmakers bijna klaar zijn. Het is fijn om een schoon huis te hebben zo net voor Thanksgiving. 

Saskia wordt gebeld door een schooldistrict bij Richmond, waar ze gesolliciteerd heeft om invalskracht te worden. Ze stellen haar een aantal vragen en zeggen dan dat ze op de lijst van gegadigden gaat. Saskia hoopt erg dat het doorgaat, want ze wil dolgraag aan het werk en haar eigen geld verdienen.

Nu hebben we allebei onze energie opgebruikt en gaan in onze luie stoelen liggen computeren. Rick heeft nog een conference call met een klant en is dan tegen zessen klaar voor de week. Morgen nog wat laatste dingen doen en dan is het woensdag wachten op de aankomst van Katja en Kevin! Ik zie daar zo naar uit! 

Voor ons avondeten bestellen we Thais, lekker en makkelijk. Rick en Saskia gaan verder met het versieren van de boom. De Hallmark versieringen hangen er nu in. Morgen komt de rest wel. Het is voor het eerst dat we Thanksgiving zullen vieren met onze echte boom al in huis. 
 

4 reacties:

Petr@ zei

Gezellig zo'n dagje samen met Saskia.
Die kleur groen op je nagels past goed bij het seizoen.
Hopelijk wordt Saskia regelmatig gevraagd om in te vallen op scholen. Ik kan me voorstellen dat ze wat om handen wil hebben en natuurlijk geld wil verdienen. Gaat ze dan scheikunde lessen geven?

Marion2 zei

Heel gezellig om samen met Saskia een en ander te ondernemen.

Heeft Saskia een opleiding of ervaring met lesgeven? Het lijkt me anders nogal wat om ineens voor een groep middelbare scholieren te staan. Of is het in de VS anders dan
hier en wordt er goed geluisterd naar de docent? Bewonderenswaardig dat ze deze stap zet.

Anoniem zei

Lijkt me inderdaad nogal een grote stap les geven op een school. Is er een scholingscursus voor of zo. Toch wel gezellig met Saskia op stap.
Die kleur nagels past toch wel mooi bij de kerstboom.Heb ooit zelf eens een blauwe glitterlak gehad maar kreeg dat spul nauwelijks van mijn nagels.Bovendien werden m'n nagels er zo broos van. Voor mij dus verleden tijd.
Of de duvel er mee speelt. Ik mag blij zijn dat ik niet in Las Vegas zit. Cathy heeft zich laten testen en kreeg gisteren de uitslag. Positief. Altijd een masker op, de hele dag d'r handen desinfecteren op het werk en nu net als nog een paar mensen op het werk uitgeschakeld.
Had alleen een beetje keelpijn, maar is nu alle reuk en smaak kwijt.
Zo zie je maar ook bij de nodige voorzorgsmaatregelen kan je besmet raken.
Groetjes Wil

Petra zei

@Petra - Nee, het wordt algemeen invallen voor leerkrachten. Voorlopig is alles nog online dus ik weet niet wat ervan zal komen.

@Marion - Hier is de relatie docent leerling in mijn ervaring heel anders, dan toen ik in NL op de middelbare school zat. Het is wat minder formeel en daardoor hebben de meeste leerkrachten een goede band met de scholieren. Saskia geeft bijles en is zeer gewild dus ze kan goed les geven.

@Wil - Nee voor invalkrachten niet, die volgen het programma van de gewoonlijke leerkracht. Wat een naar bericht over Cathy! Hopelijk is ze er snel weer bovenop. En inderdaad, geen van de voorzorgsmaatregelen bieden 100% bescherming.