Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 13, 2021

Over dinsdag

De dag begint somber. Geen ontbijt op het deck dus vandaag, maar dat geeft niet, de bloesems zien er door de ramen ook mooi uit. Mijn gewoonlijke prakje smaakt me weer prima. 

Terwijl ik zit te eten lopen er twee eekhoorns op het deck. Eentje is heel brutaal en als ik even niet kijk klimt hij naar de vogelvoeders. Als hij mij ziet springt hij naar de dichtstbijzijnde stoel en wacht tot ik weer zit om nog een poging te wagen. Deugniet!




Rick en ik halen onze koffies en gaan dan onze eigen weg. Rick het kantoor in en ik doe een uur op het elliptische machientje. De ochtend gaat zo snel en ik wil vanmiddag eens wat anders als lunch. Ik heb alweer een hele tijd geen bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen gehaald. 

Dat restaurant ligt wat verder rijden in Vienna dan Subway en het verkeer is onvoorspelbaar. Ik bestel dus vroeg, zodat ik op tijd terug ben voor mijn wekelijkse lunch met Judith. Dat haal ik maar net, want gedurende lunchtijd staat er op de doorgaande weg door Vienna altijd een file. 

De bloemkool rijst met tzatziki, feta, komkommer en zalm is heerlijk. Die moet ik weer vaker gaan halen. Verandering van spijs doet eten, hoewel ik de Subway salades nog steeds heel lekker vind.

Judith en ik hebben weer heel wat gesprekstof en twee uur komt al gauw. We nemen weer voor een week afscheid. Het blijft een gezellig iets iedere dinsdag. 


Inmiddels komt de zon steeds vaker te voorschijn en is het ook opeens twintig graden. Ik rijd naar Park Street, die zijn naam eer aandoet in de lente. Zoveel prachtig bloeiende bomen en struiken! Je krijgt echt het gevoel in een park te lopen. 











Zo loop ik een uurtje rond en ga dan naar Whole Foods voor bloemen voor binnen. Ik verwacht weer een paar boeketten tulpen mee te nemen, maar dan valt mijn oog op een groot boeket meerkleurige miniroosjes. Ik ben ook dol op rozen en die gaan mee, al zijn ze vier dollar duurder dan de tulpen. Mezelf verwennen mag ook wel.

Het tweede boeket worden inderdaad tulpen. Ze hebben heel mooie oranje, echt een Hollandse kleur voor deze maand. Thuis zet ik ze in een vaas. De rozen gaan in de woonkamer, zodat ik ze vaker zie en de tulpen in de keuken. 
Dan ga ik buiten zitten lezen. Dat had ik niet verwacht vandaag, dus een fijne bonus. Pas na vijven ga ik naar binnen om de komkommersalade te maken. 

Die hoort bij de kip- en biefstuksatestokjes, die Rick grilt. Daarbij hebben we nog bloemkoolrijst en sate saus. Het wordt een zeer smakelijk maal. Ik denk dat ik volgende keer voor alleen biefstukstokjes ga, die zijn mijn favoriet. 

We tellen intussen de dagen tot ons tweede vaccin af. Nog tweeeneenhalve dag plus twee weken en we zullen zo veilig zijn als op het moment mogelijk is. We hadden dat niet voor juni verwacht, eerlijk gezegd.  

6 reacties:

naomi zei

Wat leuk om van het weekend over de Bull’s Run te lezen en de Blue bells te zien. Zijn we10 jaar geleden met jouw ook geweest. Leuk weetje waarom het battlefield Manassas en Bull’s Run geet. Ik houd van zulke feitjes.

Lees met veel jaloersheid over dat jullie bijna gevaccineerd zijn. Ik wacht nog steeds op de mijne. NL maakt een vreselijk zooitje van het vaccineren en de traagheid erbij.

Prachtige foto’s van de bloeiende bomen.

Liefs Naomi

Petr@ zei

Wat een bloemenpracht weer! Daar kan ik echt van genieten. Je woont zo mooi daar.

Fijn dat jullie bijna volledig gevaccineerd zijn. Geeft toch een wat veiliger gevoel.

Anja L. zei

Wat zijn die eekhoorns toch brutaal, maar wel schattig om te zien.
Je kunt wel zien dat jullie een stuk zuidelijker liggen dan wij, de natuur is echt veel verder bij jullie. Wat zijn die bomen toch prachtig!
Hier gaat de vaccinatie zo traag, ik heb geen idee wanneer ik aan de beurt zal zijn.
Mijn collega is vorige week gebeld of zij gevaccineerd wilde worden want ze hadden vaccins over, ze is meteen gegaan.
Ik moet vanmiddag mijn uitgebloeide tulpen weggooien. Dan maar weer vlug nieuwe kopen, het staat zo gezellig in huis.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Zo mooi al die bloesempracht!

Ik heb ook mijn eerste vaccinatie gehad. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik
na de tweede prik weer onbezorgd rondloop. Het is nu haast een tweede natuur geworden
om voorzichtig te zijn.

Claudia zei

Wil je nog een keer benoemen hoe je lekkere komkommer salade maakt?

Petra zei

@Naomi - Ik vind het onbegrijpelijk dat jij, die in de zorg werkt, nog niet bent gevaccineerd!!

@Petra - Ja, al zullen we nog erg voorzichtig zijn.

@Anja - Bloemen in huis zijn zo vrolijk.

@Marion - Wij gaan ook zeker niet onbezorgd rondlopen. Mondkapjes op en ook nog liever niet vaak binnen eten, een beetje afhankelijk van het restaurant.

@Claudia - Ik schil de komkommer, snijd hem in dunne plakjes met een kaasschaaf en doe er dan veel zout op, zodat er tenminste iets op alle plakjes zit, dan appelazijn er overheen en ik laat het een uurtje weken, voor het eten afspoelen, anders krijg je veel te veel zout binnen.