Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 04, 2021

Over het Paasweekend

Om tien voor half acht hoor ik Rick opstaan, maar jee, het is zaterdag, ik blijf nog even doezelen. Een uur later doe ik mijn ogen weer open, oeps! Gauw kleed ik me aan en ga naar beneden. Rick komt net terug van zijn wandeling met Orion en we kunnen meteen op pad. 

Na onze egg bites en koffies van Starbucks te hebben gehaald, rijden we naar Greenheart. Daar koop ik dit keer maar een fles Rooster. Dan kan ik halverwege de week verse halen. Ik ging iedere keer over de houdbaarheidsdatum en dat hoeft nu niet meer. 


Na nog wat Pokemon Go spelen is het tijd voor mijn cardio. Rick heeft altijd een miljoen dingen te doen. Als ik klaar ben print ik de adreslabels voor de shower uitnodigingen en doe de hele stapel in de brievenbus. Vlaggetje omhoog en de postbode zal ze vanmiddag meenemen. Zo handig altijd!

Nog steeds bloeit ons kersenboompje uitbundig. Daar moeten nog meer foto's van komen, dus. De tulpen gaan open en mijn favoriete narcis bloeit. Het is een genot aan kleuren in de tuin. Alleen de arme magnolia heeft te lijden gehad van de nachtvorst van de afgelopen paar nachten en alle bloesem is bruin. 








Voor de lunch stelt Rick voor naar The Boro te gaan. Daar is het gezellig lenteachtig, maar te koud om buiten te eten. Ik haal mijn poke bowl van Poki DC en Rick zijn kabobs van Tasty Kabob. Thuis eten we er smakelijk van. 


Ons internet is al een tijdje heel langzaam, terwijl het supersnel zou moeten zijn. Rick heeft van alles geprobeerd, dus het moet aan onze Verizon lijn liggen. De technicien komt en Rick gaat met hem de basement in om allerlei dingen, waar ik niets van snap, te bekijken. 

Het is inmiddels zestien graden en warm genoeg om in de zon op de oprit te gaan zitten. Daar krijg ik regelmatig kattenbezoek. Eerst Henry van de overburen (op de foto), dan Dr. Ninja van onze buren links en natuurlijk ook de altijd weer superknuffelige Froggy. Zo hoeven wij geen kat te hebben, ik knuffel wel met de buurtkatten. 
Rick komt enthousiast vertellen dat het internet weer werkt zoals het moet. Hij komt bij mij buiten zitten en zo genieten we nog een uur van de zon. We bespreken waar we willen gaan eten en besluiten het terras bij de Ornery Brewing Company weer op te zoeken. 

Daar krijgen we een tafel buiten en ik bestel een portie bitterballen nog voor ik het menu heb bekeken. Alaina, de serveerster, gaat die meteen plaatsen. Ik zie intussen dat ze niet meer op het menu staan en inderdaad komt Alaina terug met die mededeling. Hopelijk is het omdat ze nu een tijdelijke locatie hebben, voor ze in hun permanente onderkomen kunnen eind april. 

Ook de sauvignon blanc, die volgens het menu uit Nieuw Zeeland komt, smaakt vreemd. Ik vraag Alaina of dit dezelfde is als die op het menu staat. Volgens haar wel, maar ze gaat het toch even navragen. Ik ken mijn Nieuw Zeelandse sauvignon blancs en ik zou heel verbaasd zijn als dit er een is. 

En inderdaad, het is een Californische, die ik dus echt niet lekker vind. Alaina maakt uitgebreide excuses, maar zij kan aan dit alles ook niets doen, natuurlijk. Ze brengt me in plaats van de sauvignon blanc een pinot gris, die wel lekker is. 

Wij beginnen dan maar met de gebakken augurk plakjes en het moet gezegd, die zijn ook heel lekker. Rick neemt net als vorige keer de Jaegerschnitzel en ik weer de huissalade met blackened garnalen. Het is allemaal zeer smakelijk. 

Wij zijn lang niet de enigen, die met een graad of elf (ik ben weer blij met mijn Lava Buns kussen) op dit terras zitten. Ik merk op dat vrijwel al die mensen iets meer dan een jaar geleden er waarschijnlijk net als wij niet over gepeinsd hadden met deze temperatuur buiten te eten. 

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat het hier in ieder geval Europeser is geworden wat dat betreft en heel veel mensen hopen dat de ontstane terrassen blijven. 

Na dit lekkere maal gaan we thuis uitbuiken. Ik kijk een aantal shows, waaronder Instant Hotel op Netflix. We hebben een plan voor morgen, geen traditionele Pasen, maar wel lekker en leuk.

Zondag

Tot mijn verbazing ben ik eerder wakker dan Rick, maar we staan nog voor half negen op. Als ik beneden kom, zie ik tot mijn verbazing twee cadeautasjes op het eiland staan. Rick heeft Paashaas gespeeld en er komen een paar leuke Paastrollen uit en een doos met lekkere geurtjes voor in de douche. 

Dan verrast Rick me nog eens, want hij heeft twaalf eieren verstopt. Ik zoek ze allemaal bij elkaar en sommigen zijn echt niet makkelijk. Rick moet toch een paar hints geven. De twaalf met M&M's gevulde eieren zijn daarna gauw gevonden. 

Dan is het tijd om onze koffies en ontbijt op te halen. Die koffies komen natuurlijk van Starbucks, maar ons ontbijt dit keer van Crepe Amour. We bestellen allebei de "Dr. Seuss" crepe, boekweit deeg met ei, ham en kaas. Ik neem de mijne zonder kaas.

Aan een van de tafeltjes buiten smullen we er in de zon van. Die voelt al flink warm aan. Dat belooft veel goeds voor vandaag. 


De volgende stop is de markt in het Mosaic District. Die gaat vanaf nu weer om negen uur open in plaats van tien uur. Dat komt ons heel goed uit!

Rick gaat het dozijn eieren kopen en ik ga mijn paddestoelen ophalen. Alleen zijn die er niet en het is, waarschijnlijk vanwege Pasen, niet dezelfde persoon als altijd in het kraampje. Ze vraagt om mijn bestellingsnummer, zodat ze aan haar baas kan laten weten dat er een bestelling is gemist. Gelukkig heeft ze de paddestoelen mee en zo loop ik toch met een zak maitake en een zak nameko paddestoelen weg. 



Precies om tien uur zijn we terug en hebben we afgesproken om te video bellen met Kai en Raquel. We zien hun nieuwe, veel grotere, kamer en horen andere nieuwtjes van hen beiden. Ondanks de lockdown maken ze het goed. Dit keer mogen ze in plaats van een kilometer tien kilometer van huis zijn en ze wandelen zo veel in hun buurt en ontdekken nieuwe dingen. 

Voor we het weten zijn er bijna twee uur voorbij en nemen we afscheid. Het blijft zo fijn dat dit mogelijk is, het is werkelijk of we bij elkaar waren, alleen het fysieke contact ontbreekt. 

We halen salades van Subway voor de lunch en eten die buiten voor het huis op. Dan gaat Rick aan zijn fysiotherapie oefeningen en ik probeer mijn M&M eieren kwijt te raken aan de kinderen in de buurt. Ik heb er een zakje van gegeten en meer hoef ik niet. 

Gelukkig hebben we veel M&M liefhebbers aan ons plein en Jenny komt als eerste met haar jongste. Ik vraag nog of haar andere twee zonen er ook een willen hebben, maar dat denkt zij niet. Ze heeft het nog niet gezegd of haar middelste komt aanrennen, hij wil er ook een. Ik geef er dan ook maar een mee voor de oudste. 

Zack en Lily zien wat hun buurjongetjes krijgen en komen ook enthousiast een ei halen. Dan komt onze Libanese buurvrouw Libanese Paas lekkernijen brengen. Ik zie mijn kans schoon haar ook vier eieren mee te geven voor hun schattige kinderen. Nu heb ik er nog twee over.


Een paar foto's van tulpen in onze tuin

Rick is klaar met zijn fysiotherapie oefeningen en stelt voor naar de Giant te gaan om onze wekelijkse boodschappen te doen. Daar komen we om iets over half vier aan en het hele parkeerterrein is leeg. Een man gaat kijken en het blijkt dat ze al gesloten zijn! Dat is wel heel vroeg voor een supermarkt. Nou ja, morgen is er weer een dag. 

De rest van de middag genieten we op de oprit van het lekkere weer. Het is grappig hoe de kleuren, die we in de bomen zien, lijken op herfstkleuren. Esdoorns hebben in de lente dezelfde kleur als in de herfst.

Rick en ik willen eieren voor ons Paasdiner en gaan naar Coastal Flats. Hun gevulde eieren zijn de lekkerste ooit. Ons plan is om buiten te eten, maar er is niemand op het terras. We gaan de mall in naar het restaurant en daar is vrijwel niemand. 

We besluiten voor het eerst in meer dan een jaar binnen te gaan eten. De mall heeft extra filters geinstalleerd en alle winkels zijn al dicht, dus er komt bijna niemand langs. Zo durven we het wel, maar bij gewone kleine restaurants willen we nog lang niet binnen eten.  
Na dit lekkere maal rijden we een stukje door de bloeiende buurt. We zien Serena bezig in haar tuin en gaan een praatje maken. Niall komt er ook bij en zo zijn we opeens een uur verder. Wat missen we deze contacten erg! Zodra iedereen gevaccineerd is gaan we een happy hour houden in onze bar.

En zo eindigt weer een heerlijk weekend. Zo jammer dat deze dagen altijd zo snel gaan. Ik wens jullie in Nederland nog een fijne tweede Paasdag en de rest een goed begin van de week.  

4 reacties:

Anja L. zei

Gezellig dat de katten uit de buurt af en toe langskomen, zo heb je alleen de leuke dingen van een kat.
Ik vrees voor de bloesem hier, we krijgen een paar dagen met kou, en alle neerslag die er is. Ik heb nog nooit alle symbolen tegelijk op een weerkaart gezien maar gisteren wel. De wind raast op dit moment door de bomen en dat terwijl ik woensdag nog in korte broek in de tuin zat!
Fijne maandag.

Marion2 zei

Wat een leuke verrassingen had Rick voor je. Gezellig.

Zo'n brievenbus bij huis spreekt mij ook wel aan. Door al het mailverkeer is er natuurlijk minder post en daarom heeft PostNL veel brievenbussen weggehaald, zo ook
die bij ons in de buurt. Nu moet ik tien minuten fietsen voor de dichtstbijzijnde.

Ik moest Pasen in quarantaine doorbrengen door een fikse verkoudheid. Gelukkig
volgende week de vaccinatie.

Petr@ zei

Lekker verwend door Rick! En leuk dat hij eieren heeft verstopt. En van jou weer lief dat je ze uitdeelt aan de buurtkinderen.

Fijn dat je je veiliger voelt nu je gevaccineerd bent. Ik denk dat ik dat ook zou hebben. Alleen samenkomen met een groep mensen zou ik ook dan alleen buiten aandurven, tenzij de besmetting heel laag liggen. Ach, we gaan zien hoe het loopt. Voorlopig nog niet aan de beurt voor een vaccinatie, zeker niet nu de toediening van AstraZeneca alweer is stopgezet.

Petra zei

@Anja - Ik las dat jullie sneeuw hadden, wauw!

@Marion - Zouden ze in Nederland de post uit zo'n brievenbus meenemen? Fijn dat je al gauw gevaccineerd zult worden!

@Petra - We voelen ons iets veiliger, maar zijn nog erg voorzichtig. Er zou iets heel vreemd gegaan moeten zijn als we gisteren ook maar een virusdeeltje hebben ingeademd. Er was vrijwel niemand en die er wel waren waren zeker 20 meter van ons vandaan. Toch eten we liever nog buiten.