Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, april 01, 2021

Over donderdag

Br, het is opeens zo koud! Ik ben weliswaar om kwart voor acht wakker, maar heb geen zin mijn warme bed uit te komen. Als Rick om vijf over acht boven komt doe ik dat toch maar wel. 

De koffie staat klaar en ik verwelkom een warme kop. Mijn ontbijt bestaat weer uit gepocheerd ei, tomaat en de wilde paddestoelen. Ik ben benieuwd of ik er ooit genoeg van krijg, maar voorlopig nog niet. 

Zodra Rick beneden komt, gaan we naar Starbucks. Ik zie dat de tulpen heel hard hun best doen om te gaan bloeien. Rick heeft er in de herfst een heel aantal bij geplant en ik ben benieuwd welke soort dat ook alweer was. 


Met mijn nitro brew begin ik aan mijn cardio. Een vol uur lukt niet, want ik heb om half elf personal training. Sharon heeft gordelroos en had mij bijna afgezegd, maar toen ging de ibuprofen helpen tegen de pijn, die ze had. Ik ben ertegen ingeent, want ik weet van Rick hoeveel pijn het kan doen. 

Na het halve uur gewichten heffen, wel nog zittend in verband met mijn voet, stop ik op de terugweg bij een paar mooie bomen. In deze tijd moet ik van mezelf tenminste een paar bloesemfoto's maken. Het is werkelijk ijzig met een heel koude wind, dus lang blijf ik niet buiten. 




Het nieuwe maandthema voor onze fotografie groep is "Klein of dichtbij". Ik zie een kleine druppel op een van onze ontluikende tulpen en dat wordt mijn foto van vandaag. 

Te lui om erop uit te gaan voor de lunch laat ik een poke bowl van Poki DC bezorgen. Het is altijd weer een heerlijk, kleurrijk maal. Grappig genoeg zijn alle ingredienten kleine porties, behalve de edamame. Gelukkig vind ik die ook super lekker. 

Mijn nagels zien er niet uit en ik ga naar Pro Nails 3, waar Phuong me al opwacht. Sinds de pandemie heb ik geen kunstnagels meer gehad. Ik heb echter genoeg van mijn telkens weer afbrokkelende nagels en nu ik gevaccineerd ben ga ik weer voor zijde. 
Altijd weer een dilemma welke kleur te kiezen

Phuong is een van de weinige stylisten, die nog zijde doet. En zij is er heel goed in. Een uurtje later vertrek ik zeer tevreden met turquoise glitternagels. Voor het eerst in maanden klik ik weer op mijn keyboard met mijn nagels.

Rick is vroeg klaar met zijn werk en stelt voor naar Whole Foods te gaan voor wat Happy Hour hapjes voor vanavond. We kiezen de voortreffelijke zalmsalade, prosciutto en Engelse Cotswold kaas (die laatste vooral voor Rick). 

Dan bereiden we ons voor op weer een heel gezellig happy hour met Christine en Chuck. We praten veel over onze gezamenlijke reis naar Florida in oktober. Het is nog ver weg, maar reizen is zo populair op het moment dat alles maar beter op tijd geboekt kan zijn. 

Voor ons avondeten bestellen we van BarTaco. Dat hebben we al een tijdje niet gedaan en de taco's in slabladeren smaken er extra lekker door. Rick neemt er een aantal met gewone maistortilla's, maar die vind ik sowieso niet smakelijker. Ik krijg zo ook mijn portie groente binnen. 

Tot mijn verrassing verkondigde Rick vanochtend dat hij morgen vrij neemt. We krijgen hier geen vrije dagen voor Pasen, maar Microsoft heeft vijf zogenaamde "self care" dagen bovenop de gewoonlijke vakantie en persoonlijke dagen gegeven dit jaar. De eerste daarvan gaat Rick dus morgen gebruiken.  Gezellig! 

5 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

ik kan me voorstellen dat je geen genoeg krijgt van al die mooie bloesembomen.

Wat een prachtige kleur nagels, mooi hoor!

Een heerlijk vooruitzicht om in oktober naar Florida te gaan. Het geeft mij altijd veel energie om een nieuwe reis(je) uit te zoeken en te boeken, love it!

Wij wilden a.s. juni naar Oostenrijk, omdat er tot minimaal 15 mei een dringend advies geldt om niet naar het buitenland te reizen hebben we besloten (weer) in Nederland te blijven, we gaan nu een week naar de Veluwe, ook wel leuk.
In oktober hebben we 3 weken vrij..........hopen dat dan meer mogelijk is

Geniet van jullie lange weekend, fijne Paasdagen.

Petr@ zei

Ik wist helemaal niet dat je tegen gordelroos ingeënt kon worden. Goed dat je dat hebt gedaan, dat schijnt inderdaad geen pretje te zijn.

Wij hebben vorige week onze vakantie geboekt. Eind augustus naar de Dolomieten. Ik ben benieuwd of het door kan gaan. Maar zoals je al schrijft, je kan het maar beter vast geboekt hebben.

Tineke zei

Mooie kleur nagels heb je nu.
Hebben jullie geen bijwerkingen na de vacinatie gehad?
Bij ons is er ook polaire lucht onderweg en de zijn de zonnige warme dagen weer even over.
Gelukkig 1e paasdag wel droog, zodat ik paaseieren in de tuin kan verstoppen.

Anja L. zei

Hier is het ook ineens weer koud, gisterenmiddag zat ik nog buiten met een glas rosé en nu zit ik op de bank met de kachel aan. Ik zie nu zelfs regendruppels op de ramen😨.
Wat lekker dat Rick een vrije dag heeft genomen! Veel plezier.

Petra zei

@Reny - De Veluwe is inderdaad erg mooi. Wij woonden er vroeger vlakbij.

@Petra - Ik hoop voor jullie dat je lekker vakantie zult kunnen houden.

@Tineke - Ik was een paar dagen heel erg moe, een beetje arm pijn, maar verder niets.

@Anja - Wat een verschil van de ene dag op de andere, he? Het voelt hier nu als winter, morgen weer lente.