Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 14, 2021

Over woensdag

Het weer is lekker genoeg om mijn ontbijt op het deck te eten. Daarna halen Rick en ik onze dagelijkse koffies en zet hij mijn machientje op het deck. Nog even van het weer genieten voor de regen, die ik op de radar met rasse schreden zie naderen, begint. 





Het trapt goed vandaag en ik heb na een uur al voldoende "stappen" bijeen. Gek hoe dat van dag op dag verschilt. Ik besluit mijn bloemenfoto's vanochtend te gaan maken, want dat dagelijkse uitstapje vind ik zo fijn. Ik word er helemaal vrolijk van. 

De seringen beginnen te bloeien en die ruiken altijd zo lekker! Gelukkig is er niemand in de buurt, want het ziet er misschien wel raar uit hoe ik aan de bloemen sta te snuffelen. 







Net als ik bij het tulpenveld aankom begint het te spetteren. Ik sla dat vandaag dan maar over, maar maak wat foto's bij de rode locomotief. Daartegenover ligt Greenheart en ik heb een fles Rooster sap nodig. Het is zo verleidelijk ook andere sappen te kopen, maar ik weet dat ik die te zoet vind.



Nu ik toch in de weer ben rijd ik ook maar meteen naar Safeway. Daar hebben ze onze favoriete Tresor crackers. Alleen lijkt het of ze die niet meer aanvullen. Hopelijk betekent dat niet dat ze uit het assortiment gaan. Voor de zekerheid neem ik maar zoveel dozen mee als ik kan dragen.

Het is inmiddels lunchtijd en ik bestel de steak and cheese salade van Subway. Rick en ik eten samen en wachten dan op de vertegenwoordiger van Renewal By Anderson, die ramen en deuren verkopen. De schoonmaakploeg en hij arriveren tegelijkertijd en even is het moeilijk praten door Orions luide geblaf.

Al jaren hebben we moeite met de schuifdeur naar het deck. Waarschijnlijk is die wat verzakt door de aardbeving in 2011 en het is steeds moeilijker hem te openen en vooral te sluiten. Vanochtend moest ik mijn hele gewicht gebruiken om hem dicht te doen. We willen er nu in plaats van een schuifdeur een gewone deur in laten zetten. 

Vanochtend raadden we hoeveel het zou gaan kosten en Rick schrok van mijn gok, maar die blijkt wel degelijk het dichtst bij de waarheid te liggen. We gaan even de basement in om te overleggen. Het is een flink bedrag, maar die schuifdeur is zo'n dagelijkse ergernis geworden dat we toch voor de deur gaan. Hopelijk zit die er voor de zomer in. 

Als de schoonmaakploeg boven klaar is, neem ik mijn laptop mee onze slaapkamer in en kijk wat Nederlandse shows op ons bed. Het is al half vijf als ik de deur op slot hoor gaan, het teken dat de schoonmakers klaar zijn.

Het plenst maar door, tijd om de kaarsen weer eens aan te steken. Als Rick klaar is met zijn werk buigen we ons over de puzzel. Daar is het ook perfect weer voor. We schieten goed op, maar 1000 stukjes duurt wel lang altijd.

Voor ons avondeten hebben we taco's met kalkoengehakt, pico de gallo en geraspte kaas. De harde tortilla's vind ik werkelijk heerlijk. Het is een eenvoudig maal, maar zo lekker!

En zo is meer dan de helft van de werkweek alweer voorbij. Hopelijk komt morgen de zon weer tevoorschijn, dit weer is niet goed voor mijn fibromyalgie. 

3 reacties:

Anja L. zei

Ja, niewe ramen en deuren zijn kostbaar. Wij hebben de afgelopen jaren steeds een paar ramen laten vervangen. Nu moeten we alleen de keukendeur laten doen.
Ik zag dat mijn sering ook blad begint te krijgen en verheug me nu al op de bloei.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Altijd vervelend als je favoriete product uit het assortiment gaat. Staat dat niet aangegeven? Hier staat het aangegeven bij het schap kaartje als het binnenkort uit het assortiment gaat. Handig om nog even in te slaan.

Ja, deuren zijn duur! Maar als het zoveel ergernis geeft dan kun je eigenlijk niet anders.

Petra zei

@Anja - Ik denk er ook over een sering in onze tuin te zetten, waar weet ik echter (nog) niet.

@Petra - Meestal staat het hier ook aangegeven, dus ik hoop dat het met invoer uit Frankrijk te maken heeft.