Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 12, 2021

Over het begin van de week

De vele kleuren in de achtertuin stemmen me bij het opstaan meteen vrolijk. Ik maak mijn ontbijt van gepocheerd ei en roergebakken tomaat en wilde paddestoelen en eet dat, wel met een jasje aan, buiten op het deck op. 

Rick laat Orion nog even uit en dan gaan we onze koffies halen. Bij Starbucks koop ik ook gelijk een cadeautje voor mijn vriendin, die binnenkort naar Florida gaat verhuizen. Ik weet niet of ze hier meeleest, dus wat ik precies koop schrijf ik vrijdag wel als ik het aan haar heb gegeven. 

Rick zet mijn elliptische machientje op het deck en ik trap iets meer dan een half uur. Dan maak ik me klaar voor personal training. Voor het eerst dit jaar ga ik op de fiets, heerlijk!


Sharon is nog bezig met haar virtuele klas en terwijl ik op haar wacht geniet ik van het vogelconcert. Dat is echt luid op het moment. De cardinaaltjes zijn het makkelijkst te herkennen, maar er zijn een heel aantal andere zangvogels. 

Sharon heeft een goed half uur oefeningen voor mij. Mijn schoulders en nek doen veel pijn en Sharon ontziet die zoveel mogelijk. De tijd vliegt voorbij en het is pas half elf als ik klaar ben. Ik besluit een stuk door de bloeiende buurt te fietsen. Het lijkt in de lente wel een botanische tuin. 





De yeti is gevaccineerd!








De zon schijnt nog en ik maak mijn cardio af op het deck. Zo is het alweer lunchtijd en na mijn douche ga ik een steak and cheese salade halen van Subway. Intussen spettert het, dus Rick en ik eten helaas binnen. 

Als Rick weer aan het werk is, ga ik Vienna in. Bij Norm's Beer & Wine koop ik nog een Virginia cadeautje voor mijn vriendin. Intussen regent het flink. 


Om de hoek ligt The Fresh Market en ik ga kijken of ze hun mini bries weer hebben. Dat is niet het geval. Hopelijk komen ze wel weer terug. Ik vind dit altijd een heel prettige winkel om doorheen te lopen. Het is een supermarkt, maar met meer bijzondere dingen en alleen levensmiddelen, geen wc papier of schoonmaakmiddelen. 

De regen is net opgehouden en ik besluit Church Street een bezoek te brengen. Het oude kerkje is omgeven door witte, roze en paarse bloeiende bomen. Het kerkje stamt uit de laat 19e eeuw, maar het is het oudste en kleinste gedeelte van wat nu de enorme Vienna Presbyterian kerkgemeente is. 



Het tulpenveld is ook weer fotogeniek met de natte tulpen. Het gaat snel, want een aantal tulpen zijn bijna  uitgebloeid. Er is een man aan het werk met professioneel uitziende camera en statief. Ik moet echt mijn DSLR onder de knie krijgen, al maakt mijn telefoon heel goede foto's. 











Als ik uitgefotografeerd ben (ben ik dat ooit... eigenlijk niet), loop ik naar Caffe Amouri. Hier haal ik een ijsthee en alweer een cadeautje voor mijn vriendin. Ik zie er echt naar uit het aan haar te geven. Hopelijk neemt ze zo goede herinneringen uit Virginia mee. 
Als laatste ga ik naar Cocoa Vienna, dat mag aan geen enkel Vienna cadeau ontbreken. Stiekem neem ik ook nog vier pure chocolade salted caramel bonbons mee voor mezelf. Het ruikt hier altijd zo lekker! Ze maken hun eigen bonbons en andere chocola. 


Op weg naar huis fotografeer ik nog een andere mooie bloesem. Het zal ook wel een prunus soort zijn of wellicht een fruitboom. Het is jammer dat het deze week veel koeler zal blijven, maar zo duurt de bloeiperiode langer. 


Opeens voel ik me doodmoe. Zo gek, ik heb dan opeens teveel gedaan en loop tegen een muur aan. Ik zoek mijn luie stoel op en Orion gaat naast me liggen. Ik moet zijn neus in de gaten houden, want gisteravond zag ik opeens dat er een sneetje in zit. Geen idee hoe dat gebeurd is. Hij likt er niet aan en het ziet er vooralsnog goed uit, dus ik bekijk het maar van dag tot dag.

Net voor het opnieuw regent grilt Rick onze zalmburgers. Die van mij zijn er een met ui en knoflook en een met boerenkool en knoflook. Ze zijn zo groot dat ik van ieder maar de helft opkan. Ik doe ze in een cassave en chia tortilla met tomaat en dat is heerlijk!

Terwijl ik dit typ rommelt het vervaarlijk in de verte. Op de radar is een flinke onweersbui te zien. Ik ben benieuwd of die hier ook komt. Om de een of andere reden zwakken ze vaak af. April doet wat hij wil is ook hier het geval, hoewel niet zo extreem als in Nederland op het moment. 

4 reacties:

Sonja zei

Wat een prachtig kerkje, mooi gefotografeerd. We kleumen wat af hier, laat de lente maar komen pretty please 🙏

Petr@ zei

Prachtige foto's weer! Zo vrolijk al die bloemen en bloeiende bomen.
Leuk om allerlei Vienna cadeautjes te halen voor je vriendin.

Anoniem zei

Die bloemen-en bloesempracht is geweldig om te fotograferen. Hier zijn sommige bloesembomen en
-struiken al uitgebloeid. Zo jammer. Onlangs, toen we door Rijswijk reden, op weg naar Mike zijn huis heb ik zoveel hele grote bloesembomen in bloei gezien. Ik keek mijn ogen uit.
En hele lange stroken bloeiende narcissen.
Ik heb de informatie bekeken over die Blue Bells. Dat is dus een Amerikaanse bosplant, ook
wel Longkruid genoemd.Is een vaste plant, winterhard, en kan goed in de half schaduw staan.En dat is perfect voor mijn voordeur. Daar komt in de zomer pas na 5 uur de zon. M.a.w. die ga ik dus zeker in het najaar bij het plantencentrum halen.
Voor in de kamer houd ik het voorlopig maar op tulpen.
Fijne dag, groetjes
Wil

Petra zei

@Sonja - Ik duim voor warmer weer voor jullie!

@Petra - Ik weet er intussen nog meer dankzij plaatsgenoten. Nooit gedacht dat er zoveel keuze zou zijn.

@Wil - Het zijn mooie plantjes, alleen bloeien ze niet zo heel lang.