Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 25, 2021

Over het weekend

Zaterdag

Voor de verandering ben ik eens eerder wakker dan Rick. Mijn schouder lijkt iets beter te zijn en ik heb lekker geslapen. Ik ga wat op mijn telefoon liggen lezen tot Rick rond half negen ook op wil staan.

We laten Orion samen uit, want het is koel, maar lekker weer. Dan gaan we Vienna in en onze eerste stop is Starbucks. Daar hebben ze de boerenkool en portobello egg bites vandaag niet, dus ik kies dan maar de eiwit met paprika bites. Dat is ook wel weer eens een lekkere afwisseling. 

Dan gaan we naar de paarse glasbak, waar Rick ons lege glas van de week ingooit. Vervolgens rijden we naar het W&OD pad. Daar spelen we wat Pokemon Go en steken over om naar Greenheart te gaan. 


Daar zoek ik een Rooster sap fles met de laatste einddatum. Veel ervan hebben vandaag en ik drink er minstens drie avonden een drankje van. Terwijl ik afreken denk ik dat ik naast me een Nederlandse kennis zie, maar met mondkapjes op is het moeilijk daar zeker van te zijn. 

Als we terug naar de auto lopen zie ik dat het wel degelijk Lies is, met wie ik dinsdag een beetje Koningsdag ga vieren met koffie leuten en Nederlands kletsen. Helaas gaat ook zij binnenkort weer terug naar Nederland. 

Op weg naar huis komen we langs mijn favoriete azalea tuin in onze buurt. De enorme verschillend gekleurde azaleastruiken en de bloeiende dogwood maken het parkachtig. Jammer, dat die struiken verder het hele jaar alleen maar groen zijn. Van half april tot half mei is het genieten van hun kleuren. 






Het is lekker buiten en de zon schijnt nog, dus ik ga mijn cardio op het deck doen. Er komt regen aan en Rick maait gauw het gras in het uur dat ik bezig ben. Dan gaat hij boodschappen doen en ik fris me op.
Tegen de tijd dat Rick terug is met de boodschappen knort mijn maag. We besluiten naar The Boro te rijden en daar haal ik natuurlijk mijn geliefde poke bowl. De zon is helaas verdwenen, maar het is nog lekker genoeg om op het deck te eten. 


Rick gaat verder aan de tuin, helicoptertjes wegblazen van het deck en de oprit. Dat is vechten tegen de bierkaai, want er hangen nog duizenden aan de boom voor ons huis en een aantal bomen in de achtertuin. Ik verdenk Rick ervan het gewoon leuk te vinden dat luide blaasding te gebruiken. 

Halverwege de middag heb ik een afspraak om mijn nagels te laten doen. Op een gegeven moment worden ze te lang en ergert het alleen maar met mijn nagels te kunnen typen me. 

Phuong maakt eerst mijn voeten teenslipper klaar, want het wordt volgende week heel warm. Daarna maakt ze mijn zijden nagels weer helemaal netjes. Ik kies dit keer een oranje kleur ter ere van Koningsdag. Ik bedenk me dat de laatste Koninginnedag dat ik in Nederland was bijna veertig jaar geleden is, 1983. 

Er wordt regen voorspeld, maar Zenola heeft een overdekte tent en we besluiten daar te gaan eten. We zijn best warm gekleed, maar het regent als we er aankomen en daarmee is er ook een koude wind. We proberen het buiten met dekens, maar ik voel de kou op mijn pijnlijke schouder. 

Het is binnen erg rustig en we besluiten plaats te nemen in het bar gedeelte. Hier is het een stuk aangenamer. Hoewel we beiden twee vaccinaties gehad hebben en er in onze county nauwelijks nog gevallen zijn, voelt het toch wat avontuurlijk binnen te eten. 

Mijn voorafje is sardines met een bieten tahini saus, heel erg lekker! De chef heeft verder mijn favoriete hoofdgerecht dat niet op het menu staat gemaakt: kippenlevertjes met zure kersen en gegrilde wortels en venkel. 

We zijn blij te zien dat er beduidend meer mensen hier eten dan we de afgelopen tijd gewend zijn. Noha, een van de dochters, die helpt het restaurant te runnen, vertelt dat ze de toekomst nu een stuk rooskleuriger inzien. Gelukkig, want dit is een van onze favoriete restaurants geworden. 


Het plenst inmiddels en Rick haalt de auto, terwijl ik onder een afdakje wacht. Rick is dolblij dat hij eerder vandaag het gras heeft gemaaid. De regen zal niet van lange duur zijn, maar nat gras maaien is niet fijn. 

Zondag

Alweer ben ik ruim voor Rick wakker. Tegen half negen heb ik het echt gezien in bed en sta op. Rick doet dat ook meteen. Later vertelt hij me dat hij in het weekend, mits hij lekker ligt, altijd wacht tot ik opsta. Weet ik dat ook weer.

Bij Starbucks hebben ze gelukkig de boerenkool en portabello egg bites weer. Kennelijk krijgen ze zaterdag ook nieuwe leveringen. Het smaakt prima en terwijl we eten spelen we wat Pokemon Go. 

Dan is het tijd om naar de markt te gaan. Daar haal ik mijn zak met paddestoelen op en Rick koopt een dozijn eieren van de boer. Zij hebben ook eendeneieren en die wil ik ook weleens proberen, misschien volgende week. Er zijn meer groenteboeren aanwezig, teken dat de zomer er echt aankomt. 


Thuis ga ik aan mijn cardio en Rick gaat aan het werk om een appartement in Rehoboth te boeken. We hebben zin in een strandvakantie, maar in de Outer Banks is vrijwel alles al weg begin juni. Rehoboth is een leuke badplaats in Delaware en het is ook weleens leuk om ergens anders heen te gaan. 

Verder kregen we vrijdagavond bericht dat iemand onze timeshare in Duck op de Outer Banks wil kopen. Die staat al jaren voor een habbekrats te koop, dus we zijn helemaal blij.  We verkopen het ding voor vrijwel niets en alle verdere kosten van de transfer zijn voor de koper. 

Wij zijn superblij, want die timeshare was enkel een geldvreter en niet op een locatie waar wij graag zijn op de Outer Banks. We hebben er heus leuke tijden meegemaakt, maar het is verwaarloosd en nu worden er telkens duizenden dollars gevraagd om het op te knappen. 

Wij kiezen liever waar en wanneer we op vakantie gaan dan deze plicht. We slaken dan ook echt een zucht van verlichting! Als we ooit weer in Duck op vakantie willen huren we wel een huisje. 

Met dit alles is het ruim lunchtijd geweest. Ik heb gisteren aan Sherry Maggio, die met haar Griekse man het restaurant Maggio's runt, beloofd daar lunch te halen. Dat doen we dan ook en bestellen hun heerlijke salades. 

Jammer genoeg is Sherry er niet. De salades zijn echter super! Ik vergeet dit restaurant vaak, maar hun village salade is zo lekker en enorm, zo heeft Rick nog over voor zijn lunches deze week. Ik heb soms geen zin in groene bladeren, dus salades, die met andere groentes worden gemaakt, zijn een verademing. 


Na de lunch lees ik verder in mijn serie tot Rick voorstelt om naar Whole Foods te gaan. We hebben de drie maaltijden voor de komende week uitgezocht en gaan daar ingredienten voor kopen. We vinden alles en hebben weer drie makkelijke, maar ook lekkere maaltijden de komende week. 

De rest van de middag gaan we verder aan de puzzel. Die is zo leuk en we schieten goed op. Ik werk o.a. aan de Sagrada Familia en de Chinese muur. Het zal nog een paar dagen duren voor hij klaar is, maar het geeft ons een echt reisgevoel al die foto's. 

Voor ons avondeten hebben we eindelijk een reservering bemachtigd voor North Italia in Tysons. Dat restaurant is super populair. Ik heb deze keten in Austin leren kennen, toen ik op bezoek was bij Christine. Ze hebben een heerlijk menu. 

Natuurlijk kan ik het niet laten de Aperol spritz te bestellen. Verder delen Rick en ik het charcuterie plankje. Dit doet me denken aan aperitivo in Bologna. Als hoofdgerecht bestellen we "pasta" gerechten met groente noedels (zoete aardappel en courgette). 

Het mijne komt gewoonlijk met inktvis inkt pasta en dat mis ik wel. Volgende keer neem ik zoiets als Rick, die "spaghetti" met gehaktballen heeft. Alles smaakt even lekker en met de gasverwarmers is het zeer aangenaam buiten. Hier gaan we zeker vaker heen!



Vanavond kijken we naar de Oscar uitreikingen. Het wordt een heel anders dan anders uitzending. Ik vind het persoonlijk veel beter zo. We hebben geen van de films gezien, want ze zijn vaak zwaardere kost en in deze tijd hebben we daar geen zin in. 

Allemaal een heel fijne week gewenst! 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat lekker dat de tuin was gedaan voor het begon te regenen. Hier kan de tuin wel wat regen gebruiken.
De bloeiende azalea's zien er prachtig uit, inderdaad jammer dat het de rest van het jaar gewone groene struiken zijn. Dat vind ik met de sering ook. Ze zijn maar heel kort echt mooi.
Ik heb pas de serie 'The corner shop in Cockleberry bay' van Nicola May gekocht. Gewoon lekkere boeken om in de zon te lezen en verder niet bij na te denken. Misschien vind je ze leuk.
Hier gaan de terrassen wel open vanaf woensdag maar van 12.00 tot 18.00 dus helaas kunnen we daar niet veel mee. We hebben voor zaterdag een asperge diner besteld om af te halen, misschien kunnen we van te voren even een drankje op hun terras doen en dan naar huis om te gaan eten.
Van de Oscars heb ik niks mee gekregen, ik zag vanochtend de uitslag maar het zijn voor mij onbekende films.
Fijne maandag!

Nicole zei

Gefeliciteerd met de verkoop van jullie time-share! Wat een opluchting daar vanaf te zijn.

Marion2 zei

Wat ontzettend fijn dat jullie eindelijk jullie timeshare kunnen verkopen. Na zoveel tijd zou je de moed verliezen.
Ik weet helemaal niets van Delaware, dus erg leuk om straks je reisverslag te lezen.

Nomadland is een film die ik graag wil zien als de bioscopen weer opengaan. De hoofdrolspeelster heb ik gezien in Three Billboards Outside Ebbing. Een anders dan anders actrice.

Petra zei

@Anja - Bedankt voor de boekentip! Ik ga kijken.

@Nicole - Ja, we hielden het al niet meer voor mogelijk.

@Marion - Die timeshare was echt iets wat we zo graag kwijt wilden, eindelijk een koper na jaren proberen.