Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, april 27, 2021

Over een Koningsdag met drie Nederlandse vriendinnen

Om half zes word ik wakker van de pijn in mijn schouder. Ibuprofen helpt wel wat, maar niet afdoende en om kwart over zeven heb ik genoeg van mijn bed. Rick heeft de koffie al klaar staan en ik maak mijn gepocheerde ei en roergebakken tomaat en paddestoelen. Het blijft een heerlijk ontbijt.

Het belooft een warme dag te worden. We stonden op met twaalf graden en de temperatuur gaat zeventien graden klimmen vandaag. Ik doe mijn cardio op het deck en moet al gauw de schaduw opzoeken, want het is te warm in de zon. 

Als ik klaar ben ga ik op zoek naar onze Nederlandse vlag, maar die kan ik nergens vinden. Rick haalt de Nederlandse vlag van zijn vader tevoorschijn, maar die past niet aan de vlaggenstok op het deck. Wel vind ik een klein vlaggetje om aan een raam van de auto te doen. Ik moet dus een nieuwe vlag kopen, want de wimpel heb ik wel. 

Niemand, behalve de Nederlandse dames, die ik ga ontmoeten, weet wat die vlag inhoudt, natuurlijk. De Nederlandse driekleur wordt hier ook vaak gebruikt om te laten zien dat iets open is. Rood, wit, blauw zijn ook de Amerikaanse kleuren, maar OPEN tussen al die strepen zetten lukt niet. Dan maar gewoon rood, wit, blauw.


Op deze Koningsdag heb ik afgesproken om koffie te gaan drinken met Lies en Serina. We treffen elkaar bij Caffe Amouri en Lies trakteert ons heel lief op onze drankjes. Ik kies een bosbessen ijsthee, erg lekker.

Met de drankjes zoeken we een picknick tafel in de Vienna Green op. Daar geef ik Lies haar afscheidscadeautje, een Vienna mok en koffie van Caffe Amouri, want over twee maanden verhuizen zij naar Nederland. Serina woont hier, net als ik, permanent. Serina's dochtertje is er ook bij en onvoorstelbaar rustig, terwijl wij dames praten.

Er is heel veel gesprekstof en ik ben helaas degene, die het moet afbreken. Half een nadert met rasse schreden en dan heb ik mijn virtuele lunch met Judith in Maine. Op weg naar huis haal ik mijn Subway salade en ben precies op tijd terug. 

Bij Judith is het nog steeds te koud om buiten te eten, maar ik eet op het deck. Orion gaat na de hele tijd tegen de Deense doggen blaffen naar binnen. Niet veel later hoor ik hem daar enorm blaffen. Het blijkt dat de schoonmaakploeg om half twee komt in plaats van half drie. Gelukkig krijgt Rick Orion op tijd in zijn bench. 

Als ik weer voor een week afscheid heb genomen van Judith, ga ik de schoonmakers uit de weg en rijd als eerste naar Whole Foods. Daar stuur ik een jurk, die mij absoluut niet stond, terug naar Amazon. Dan zoek ik in het parkje naast de supermarkt een bankje in de schaduw op. 

Het is er goed toeven met deze heerlijke temperatuur. Ik maak wat bloemenfoto's en verder lees en speel ik spelletjes op mijn telefoon. Tegen vieren zie ik de schoonmakers vertrekken. Voor ik naar huis ga koop ik een paar boeketten tulpen en een boeket alstroemeria van Whole Foods en haal een nieuwe fles groentesap van Greenheart. 





Thuis tref ik Orion nog in zijn bench aan, want Rick vergadert al de hele middag. Orion is zo blij weer vrij te zijn, dat hij zijn pinguin rond blijft dragen, zelfs als ik hem een botje aanbied. Dat botje gaat later natuurlijk wel op.

Mijn schouder blijft me parten spelen en met een nieuwe ronde ibuprofen ga ik in mijn hangmatschommelstoel lezen. Hier kan ik mijn hoofd op het kussentje leggen en dat helpt wel wat. 


Als Rick klaar is met zijn werk komt hij met zijn geliefde Oranje bitter en twee glaasjes aan. "Laten we op de koning klinken", zegt hij enthousiast. Nu vind ik Oranje bitter niet te pruimen, maar Rick is er dol op. 

En zo heffen we een glaasje op de Nederlandse koning, die natuurlijk geen idee heeft van zijn Amerikaanse fan (of is het de gelegenheid om weer eens oranje bitter te drinken?). Het volle glaasje is dan ook dat van Rick.
Vanavond eten we voor het eerst buiten. De esdoornhelikoptertjes vliegen ons om de oren, maar gelukkig is het nog te vroeg voor muggen. De kip fajita's smaken er extra lekker door.

Het was zo toch een beetje een Nederlandse Koningsdag. Het lijkt me ook wel weer eens leuk er een in Nederland mee te maken. De laatste voor mij was 1983, dus nog Koninginnedag. Toen werd het ook heel anders gevierd, volgens mij.  

4 reacties:

Reny zei

Grappig dat juist Rick kan genieten van Oranje bitter op Koningsdag, ik vind het namelijk ook niet lekker :).

Wat vervelend dat je ondanks de ibuprofen nog veel pijn hebt. Hopelijk zorgt het warme weer van de komende dagen voor verbetering.

Ik krijg vandaag mijn eerste Corona vaccinatie!!

Fijne woensdag !

Anja L. zei

Ik vind Oranje bitter ook niet erg lekker, een slokje gaat nog wel.
Op zich is er niet heel veel verschil met Koninginnedag, er zijn nog steeds spelletjes en kleedjesmarkten😀.
Wat jammer dat je nog zo’n last van je schouder hebt.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Gezellig om zo Koningsdag te vieren.

Ik hou ervan om dan de vlag uit te steken en een tompouce te eten (dat schijnt 2/3 van de bevolking te doen) terwijl de koninklijke familie op tv is. Dit jaar vond ik het ongemakkelijk en sfeerloos door gebrek aan muziek en publiek.
De spelletjes, braderieën en de vrijmarkten vind ik ook leuk zolang het er maar niet een grote mensenmassa is. Een verschil met vroeger is dat veel jongeren nu uit hun dak gaan en naar de steden, bij voorkeur Amsterdam, trekken. Niet mijn ding vanwege het enorme alcoholgebruik en veel en veel te druk. De oranje outfits waren er vroeger ook niet zozeer, nu wel en dat is wel zo feestelijk. Hopelijk hebben is volgend jaar weer alles normaal.

Petra zei

@Reny - Gelukkig lijkt mijn schouder iets beter, nu uitkijken met personal training morgen.

@Anja - Wij deden nooit kleedjesmarkten en spelletjes met Koninginnedag. We hadden we een lampionnenoptocht en reveille, herinner ik me.

@Marion - Een tompouce vind ik helemaal niet lekker, waarschijnlijk een van de weinige Nederlanders, ha ha.