Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 11, 2021

Over een weekend vol bluebells en andere leuke dingen

Zaterdag

Het miezert als we op pad gaan voor ons ontbijt en andere dingen. Volgens het weerbericht wordt het vanmiddag beter. Dat hoop ik maar, want dan ga ik er met Maria op uit en wandelen in de motregen is niet mijn favoriete ding.

We halen ons Starbucks ontbijt en gooien het opgespaarde glas van de week in de paarse glasbak. We spelen zoals iedere week Pokemon Go en komen zo bij een van de grote muurschilderingen in Vienna terecht. 


Daar tegenover ligt Greenheart en ik heb een fles Rooster sap nodig. We zijn nog te vroeg om Lydia, degene, die de Vienna VA Foodies groep is gestart en ook al de liefdadigheid via die groep coordineert, te ontmoeten. Zij is door dat alles een plaatselijke beroemdheid geworden en zal om tien uur in de winkel komen helpen. Nu is het nog erg rustig. 

Rick neemt een Pokemon Go gym bij het Freeman House over en ik neem de gelegenheid waar een aantal foto's van het tulpenveld te maken. Dat ligt er heel mooi bij, onze eigen mini Keukenhof. Grappig is dat ik er voor vorige lente nooit aandacht aan besteedde. Nu waardeer ik het des te meer. 



Terug thuis ga ik aan mijn uurtje cardio en Rick doet zijn ding. Omdat Maria mij om een uur zal komen halen vertrekken we om twaalf uur al om lunch te halen. Rick stelt The Boro voor, waar hij zijn "tasty kabobs" haalt en ik mijn poke bowl van Poki DC. Die blijft zo'n genot met alle verschillende smaken. 

Maria haalt mij precies op tijd op en we rijden naar het Bull Run Park, een half uur verderop. Dit park staat in de lente bekend om zijn velden met Virginia bluebells. Blauwe klokjes, die een inheemse plant zijn hier, de officiele naam is Mertensia Virginica. 

Dit is voor Maria de eerste keer hier. Ik ben er vaker geweest, hoewel ik vorig jaar heb overgeslagen. We lopen via een modderige weg naar de Bull Run (rivier). In het zuiden van dit land worden rivieren vaak "runs" genoemd. 

Nog een interessant weetje daarover is dat in het zuiden van de VS de Burgeroorlog slagen aangeduid worden met de dichtstbijzijnde rivier en in het noorden de dichtstbijzijnde stad. Zo staat de eerste veldslag van de Burgeroorlog hier in Virginia bekend als "the battle at Bull Run" en in het noorden als "the battle at Manassas". 

Maar goed, terug naar de bluebells. We lopen een lang, modderig pad af naar de rivier en opeens zijn daar de blauwe velden met bloemen. Het is werkelijk spectaculair en niet op foto's over te brengen. 













Via het modderige pad lopen we langs de rivier, almaar foto's makend. We komen aardig wat mensen tegen en iedereen draagt mondkapjes. Maria, die al volledig gevaccineerd is, en ik ook. Het is gewoon beleefd om te doen. 







We lopen het pad af tot de bluebells opeens ophouden. Het is werkelijk heel abrupt. We vragen ons af wat daar nu anders is. Het is een goed punt om om te draaien, want we willen op tijd zijn voor onze reservering bij de wijngaard. 












Die hebben we om drie uur bij de Bull Run Winery. Maria parkeert de auto en ik check in. We krijgen tafel 163 onder de familietent. Dat was het enige wat ik online kon krijgen. We lopen erheen, maar de tafel blijkt al bezet.

We gaan terug naar de incheck dame en Maria vraagt even voor de zekerheid of we niet op het terras met de live muziek kunnen zitten. Tot onze vreugde kan dat en zo zitten we in hetzelfde gedeelte waar Rick en ik de vorige keer zaten. 

Maria is de hele tijd mijn chauffeur, dus ik ga de wijn en kaas halen. We proberen de vidal blanc, die erg lekker is. Daar hebben we een Kerrygold Iers kaasje bij, helemaal perfect. We genieten van het lekkere weer, de goede muziek en een fijn gesprek.


Tegen half vijf lopen we weer naar de auto en vertrekken. Deze wijngaard ligt vlak naast het Manassas Battlefield (slagveld) en de oude stenen brug, die belangrijk was tijdens de Burgeroorlog, heeft ook veel bluebells. We lopen er even heen en maken wat foto's. 
Dit alles is dus maar iets meer dan een half uur bij ons vandaan te vinden. Een heel andere wereld en we hebben weer genoten! Maria zet me thuis af en daar treffen we Rick in de zon op de oprit. Ik ben blij dat hij zichzelf ook eens wat rust gunt, in plaats van altijd maar in en rond het huis bezig te zijn. 

Als de zon vertrekt gaan we naar binnen. Het is zulk lekker weer dat we ergens buiten willen eten, maar we weten dat de populaire restaurants in Vienna geen plaats zullen hebben. We gaan ons geluk beproeven bij Blackfinn in het nabije Dunn Loring. 

Daar hebben ze een groot terras en er is nog net een tafel vrij. We beginnen met de bloemkool "tots" met Buffalo saus en karnemelk Parmezaanse kaassaus. Nou! Die zijn nog een stap lekkerder dan onze bloemkool tots. Ook wel veel meer calorieen en gefrituurd, dus beter voor af en toe. 

Voor mijn hoofdgerecht neem ik de salade met garnalen, heerlijk! Rick heeft een kip wrap met daarbij knapperige spruitjes en spek. Daar probeer ik er ook een paar van en ze zijn heerlijk! Ik weet dat die van mij gisteravond net zo hadden moeten zijn als ik ze in het restaurant had gekregen. 

Rick heeft zijn zinnen gezet op de King Kong versus Godzilla film. Dat is absoluut niets voor mij, dus ik ga lekker mijn "saaie" shows kijken. Het was een heerlijke zaterdag!

Zondag

Het moet pas nog geplenst hebben, want alles druipt, maar er is zon en blauwe lucht als we rond achten opstaan. We halen ons gewoonlijke Starbucks ontbijt en rijden dan langs de Lidl. Die is nog niet open, maar het ziet eruit dat het niet lang zal duren. Ik ben zo benieuwd!

Als we de Mosaic markt oplopen krijgen we te horen dat het aantal kraampjes verdubbeld is. Dat is leuk en een teken dat de zomer eraan komt. Ik haal mijn paddestoelen op en dan lopen we langs alle standjes. Er is heel veel lekkers, maar jammer genoeg weinig dat in ons dieet past. De groente- en fruitboerderijen moeten nog komen op een na. 

Het is zulk lekker weer en ik kan weer buiten op mijn mini elliptische machientje trappen. Ik zie mijn dagelijkse uur sporten altijd als een noodzakelijk kwaad, maar het uitzicht op de bloeiende tuin maakt veel goed.  


Voor we het weten is het lunchtijd en we halen voor het eerst in lange tijd weer eens een bowl van Spice 6 Modern Indian. Ik neem de paneer kaas met allerlei groentes, Rick het lamsvlees als proteine. Op het deck smullen we ervan. 


Het is inmiddels 27 graden en goed toeven op het deck. We ontspannen ons met leesmateriaal en spelletjes op de telefoon. De serenades van de zangvogels en de roep van een uil, die voor ons heel bijzonder is, geven een vakantiegevoel. 



Langzamerhand begint nog meer te bloeien in de achtertuin. 

Tegen vijven oppert Rick om naar Bear Branch Tavern te gaan in de hoop een tafel op hun terras te bemachtigen. Daar blijken er tot onze verbazing een aantal van open. Tot mijn grote vreugde is de cocktail van de dag een Aperol spritz. Het is een zomerse dag en die geeft me altijd een vakantiegevoel. 
We delen een dozijn oesters uit Maine. Die zijn een goed formaat, maar wat ik zo belangrijk van oesters vind is dat ze ook veel smaak hebben. Dat is bij deze zeker het geval.

Als hoofdgerecht bestelt Rick de steak frites en ik de zalm Nicoise salade zonder aardappeltjes. Zoals altijd is het erg lekker. Het is heel anders dan een traditionele salade Nicoise, maar dat maakt het niet minder smakelijk. 

Net voor onze 90 minuten voorbij zijn, zijn we klaar. Ik denk niet dat ze vanavond erg streng zijn, want er zijn ruimschoots tafels open. Als het druk is vraagt dit restaurant om binnen anderhalf uur klaar te zijn met eten en drinken. Dit omdat het terras heel populair is en anders sommige mensen uren blijven zitten. Rick en ik hebben er geen probleem mee, maar anderen wel. 

Het is maar goed dat we niet langer bleven zitten, want al gauw nadat we thuis zijn begint het te onweren. Onze kikker of pad zingt weer hard en die uil laat zich ook weer horen. We mogen dan in stedelijk gebied wonen, de natuur is vlakbij. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

9 reacties:

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend! Prachtig zijn die blue bells. En ik vind het altijd leuk als je een stukje geschiedenis verteld, zo leer ik steeds weer wat bij.

Anja zei

Mooie foto's van de blue bells.
Het is alweer 6 jaar geleden dat ik daar samen met jou was.

Anja L. zei

Wat een lekker weekend! Wat zijn die bluebells toch mooi.
Bij ons hoor ik in het voorjaar ook af en toe een uil, heel leuk om te horen.
Fijne maandag.

Sally zei

L

Marion2 zei

Wat een prachtige foto's van het tulpenveldje en de bluebells. Heerlijk zo'n zomers weekend.

Ik moest wel lachen om Ricks filmkeuze. Het zou mijn ding ook niet zijn.
Heb je van Boer Zoekt Vrouw de aflevering over alle baby's gezien? Dat was ook gisteren.Wel grappig om te zien hoe het nu met ze gaat. Zoals de boer in Friesland met Neeltje.

Sally zei

Oops, wilde schrijven leuk weekend zo. Wdb wonen jullie in een geweldige omgeving met zulke verschillende dingen om te doen en variatie qua natuur.

Anoniem zei

Leuk zo'n mini Keukenhof. En die Blue Bells, prachtig zo'n hele slinger achter elkaar.
Dit is een winterharde plant en die is ook in Nederland te krijgen. Zal mijn licht eens opsteken bij diverse tuincentra of ze die in voorraad hebben. Bij de voordeur lijkt me wel een geschikte plek.
Groetjes Wil.

Tineke zei

De blue bells lijken qua kleur op longkruid, dat heeft ook blauwe en roze bloemetjes en verder hebbben we hier de blauwe bos hyacinten , waar mijn tuin nu blauw van kleurt, naast de blauwe druifjes.
Ik heb vanmorgen met de wandelclub weer eens gewandeld, in groepjes van 2 of 3, lekker om zo even bij te praten.

Petra zei

@Petra - Oh, goed, want ik weet nooit of het saai is voor mensen om dat te lezen.

@Anja - Onvoorstelbaar hoe de tijd vliegt!

@Anja - Inderdaad, dat is een geluid wat je weinig hoort.

@Marion - Dank je voor de tip! Ga ik vanavond kijken.

@Sally - Ja, ik kan er nog altijd heel erg van genieten.

@Wil - Leuk, een stukje Amerika bij je voordeur.

@Tineke - Hortensia heeft ook roze en blauwe bloemen. Ik ben benieuwd hoe dat zit in de natuur.