Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 28, 2021

Over een warme woensdag

Het is zoveel fijner opstaan als het al 17 graden is! Rick heeft de achterdeur dan ook al open staan en er is een concert van zingende vogels. De zomer komt eraan, al zal dit weer nog niet blijven. 

Natuurlijk eet ik mijn ontbijt op het deck en als Rick klaar is gaan we onze koffies halen. We zien de barista's ruzieen over wie er buiten bestellingen mag opnemen. 

Met mijn nitro brew doe ik mijn uur mini elliptische machine op het deck. Als ik daarmee klaar ben is het tien graden warmer dan toen ik begon! De helikoptertjes vliegen me om de oren en onze oprit ligt er helemaal vol mee. Dat wordt weer mini esdoorntjes uit te grond trekken binnenkort. 


Na mijn douche ga ik naar de Safeway en haal wat boodschappen. Tot mijn teleurstelling lijkt het er echt op dat onze favoriete crackers uit het assortiment gaan. Ik neem de laatste twee doosjes mee. 

Bij de Walgreens drive thru denk ik mijn medicijnen op te halen, maar die liggen, ondanks dat ik er iedere maand van wordt verzekerd dat het overgeheveld is, bij hun andere filiaal in Vienna. 

Voor de zoveelste keer moet ik dus terugkomen daarvoor. Gelukkig heb ik maandag een afspraak met die dokter en ga erop hameren dat ze de apotheek veranderen in hun computer.

Het loopt al tegen lunchtijd en ik heb zin in een van de sla wraps van The Italian Gourmet. Ik twijfel altijd tussen The Roman en de Siena. De eerste is met provolone, prosciutto en ander Italiaanse vleeswaren en de laatste met garnalensalade. 

Het wordt de garnalensalade, zo lekker! Met deze warmte is een koude lunch het lekkerst. Rick komt ook even buiten zitten, maar moet dan al gauw weer aan het vergaderen. 

Mijn middag is helemaal open. De warmte is heel goed voor mijn spieren en ik voel mijn linker schouder een stuk minder dan gisteren. Ik besluit gewoon lekker te gaan luieren. 

Eerst neem ik Orion even de achtertuin in. Voor de verandering zijn de Deense doggen niet buiten en Orion zoekt snoepjes in het gras, terwijl ik foto's van de azalea's in de achtertuin maak. Net als we weer terug op het deck zijn, komt Phil van de buren de tuin in. Het geblaf is niet van de lucht, zucht!










Vrijdag is het twee weken na onze tweede vaccinatie en daarom voel ik me veilig genoeg om achterstallige medische afspraken te maken. Volgende week heb ik een virtuele afspraak met mijn endocrinoloog en een gewone afspraak met mijn oogarts. Half mei is de tandarts aan de beurt en daarna moet ik alleen nog een paar bloedtesten laten doen. 

Met een diet gemberbiertje ga ik in mijn hangmatstoel zitten. Gemberbier heeft zoveel smaak, ik vind het veel lekkerder dan ginger ale of diet Coke. Het is verder zo'n luxe om urenlang te kunnen lezen.Ik merk dat ik, nu we allemaal (behalve Kai) gevaccineerd zijn, de rust weer heb om dit te doen. 

Tegen zessen maak ik mijn drankje van Rooster sap met een beetje bloody Mary mix. Het blijft heel lekker. Rick heeft een van zijn Belgisch biertjes en we genieten van het warme weer. 

Voor ons avondeten grilt Rick filet mignons met zijn speciale methode. De mijne is weer perfect "blue", bijna rauw. 

We hebben er de door mij gemaakte meerkleurige tomaatjes, verse augurk en Castelvetrano olijven salade bij en bloemkoolpuree. Voor de tweede avond achtereen eten we buiten. 

Vanavond spreekt president Biden het Congres voor het eerst toe. Hij uit de historische woorden: Madam Speaker and Madam Vice President. Het is nog nooit voorgekomen dat er twee vrouwen achter de president zaten.

Wat een verademing om een intelligente, sympathieke president te hebben! 


En zo is meer dan de helft van werkweek alweer voorbij! Het gaat zo snel!

5 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk om buiten te kunnen ontbijten. Op dit moment regent het hier.
Ik zat gisterenmiddag nog even in de tuin maar echt lekker was het niet meer.
De tijd vliegt inderdaad.
Fijne donderdag.

Sophie zei

Wat een prachtig weer is het al aan het worden. Fijn zeg voor je!
Mooi dat Biden twee kundige vrouwen achter zich heeft staan he. Het viel mij laatst op dat ik veel rustiger tv kijk nu Biden president is. Je hoort veel minder van de Amerikaanse politiek volgens mij maar ik trigger ook veel minder op zijn stem dan op die van T. ZO veel fijner!
Lekker gember bier, houd ik ook van! Veel lekkerder dan gember ale inderdaad.

Marion2 zei

Wat heerlijk dat het al zo lekker warm is en zomers is. Vandaag lijkt het hier meer op herfst met regen en 13 graden. Maar de regen is wel weer goed voor de tuin

Wat een helikoptertjes op jullie oprit. Ze zijn leuk, maar wat een werk zullen jullie daaraan hebben.

Tot mijn grote vreugde is er een winkel van Bath & Body Works in Nederland gekomen. Het is in Leidschendam in een Westfield Mall nota bene. Ik ben zo verbaasd daarover. Sinds gisteren zijn de winkels weer open, dus ik denk dat ik er binnenkort eens een kijkje ga nemen. De eerste bestelling is al geplaatst en aangekomen :).

Anoniem zei

Op dat hele warme weer zit ik echt niet te wachten maar een aangename lente met 16 tot 20gr. is welkom.Gisteren heerlijk van de zon genoten maar vandaag is het voorlopig even voorbij.
Bath & Body zit inderdaad in de Mall of the Netherlands. Aan mij hebben ze geen goeie klant, ik houd nu eenmaal niet van al die luchtjes, ben voor de meeste allergisch.
De NEW YORKER is inmiddels ook geopend en binnenkort komt daar Urban Outfitters bij.Een
Shop-A-Holic kan er de hele dag zijn hart ophalen. Gisteren waren de winkels na de lockdown weer allemaal open. En dat kon je goed merken want, doordat er nu meivakantie is, lopen alle scholieren er weer rond. Gedaan met het rustige boodschappen doen.
Maar dat het een prachtig winkelcentrum is geworden kan ik beamen.
Wat een verademing als je Biden hoort speechen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Hopelijk komt de zon weer snel!

@Sophie - Precies! Dat heb ik nu ook. Laat hem maar lekker saai zijn, zolang hij dingen voor elkaar krijgt.

@Marion - Die helikoptertjes zijn inderdaad echt ergerlijk, overal kleine esdoorntjes straks. Ik hoorde inderdaad over de Bath & Body Works. Misschien moet ik vanavond de kaarsen weer eens aansteken. Grappig hoe we dat niet doen als het warm weer is.

@Wil - Voor mij is dit warme weer natuurlijk super, maar wij hebben ook airconditioning. Saskia is dol op Urban Outfitters. En ja, Biden brengt broodnodige rust.