Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, april 07, 2021

Over een warme woensdag

Het zal alweer zo'n mooie dag worden vandaag. Zaak om daar zoveel mogelijk van te genieten en ik ben dan ook nog voor achten beneden. Rick heeft per ongeluk geen koffie in de machine gedaan en dus is het alleen warm water. Dan zet ik maar een lekkere kop thee. Ik maak mijn ontbijt en smul er buiten van. 

Als Rick klaar is met zijn douche rijden we naar Starbucks. Daar reikt Kiki onze bestelling aan en iedere dag is die eerste slok nitro brew weer heerlijk. 

Ik vind deze vlammende tulpen, die Rick vorig jaar plantte, zo mooi

Natuurlijk doe ik mijn uur cardio vandaag weer op het deck. In de zon is het al gauw te warm, dus ik verhuis naar de schaduw. Daarna blijf ik nog wat op het deck zitten en zie dan een symbiotische relatie tussen de vogels en Orion. De vogels gooien zaadjes uit de voeders en zo heeft Orion wat snacks. 


Even overweeg ik een andere lunch vandaag, maar ik vind de Subway salades zo makkelijk en lekker. Zo'n bak groente verzekert me ook van genoeg groentes voor de hele dag. Alleen mis ik de kaas al drie dagen, morgen of overmorgen toch maar iets van zeggen. 

Na het eten rijd ik naar Meadowlark Gardens. Het is intussen maar liefst 28 graden. De botanische tuin staat dan ook volledig in bloei. Wel jammer dat ik het mooiste van de kersenbloesems hier gemist heb. Vorige week zaten ze nog teveel in de knop en nu zijn ze dus over het hoogtepunt. Met dit warme weer gaat dat snel. 















Deze gans liet me dichtbij genoeg komen om zijn poten te fotograferen voor het maandthema







Op een gegeven moment kom ik in een gedeelte vol Virginia bluebells. Deze belvormige bloemen zijn overal in de staat te vinden bij water vooral. Ik hoop ze deze en komende week nog meer te zien. 







Mijn telefoon werkt overtijd. Ik moet zeggen dat ik super tevreden ben over de camera van de Samsung S10. Ik probeer iedere dag iets bij te leren over mijn Canon DSLR, zodat ik die ook optimaal kan gaan gebruiken. 






Een paar keer ga ik een tijdje op een bankje in de schaduw zitten om uit te puffen en de serene omgeving in me op te nemen. Na een paar uur heb ik flinke dorst en loop terug naar de auto. Gelukkig heb ik er dit keer eens aan gedacht mijn Yeti beker met water mee te nemen. 

De rest van de middag breng ik in mijn hangmatstoel door. Net als Rick klaar is met werken begint het echter te druppen. We puzzelen dan maar een uurtje en schieten al goed op. 

Voor het avondeten bestellen we Thais. Ik doe het met drie voorafjes. Op de foto staan kanom jeeb en sate en ik had ook nog de verse groente rolletjes, die feitelijk een in rijstpapier gerolde salade is. De laatste is best lekker, maar er zou een proteine in moeten of tenminste wat kruiden of zo. 
 

En zo is de helft van week alweer voorbij. De tijd vliegt zo! Ik kijk uit naar mijn avontuur met Maria morgen. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een heerlijke dag!
Veel plezier vandaag met Maria.

Tineke zei

prachtige bloesem foto's ; is mooi bloeiend parkje, bezochten wij ooit ook.
Hier is het koud en droog , dus we kunnen extra lang genieten van wat bloeit.
De tulpenstruik bloemen zijn alleen door de wind van afgelopen dagen aangetast en bijna uitgebloeid.
Hier dien je een dag vooraf afspraak te maken om weer wat te winkelen, vanmiddag voor het eerst weer eens bij de bouwmarkt geweest; super grote met ook veel huisinrichting spullen. Lekker om weer eens lekker rond te snuffelen en van alles te kopen.

Petr@ zei

Heerlijk die temperaturen! Ik was al blij dat de sneeuw weer weg was, ha ha. De bloesems zijn gelijk kapot, zonde. Maar kort van kunnen genieten helaas.

Petra zei

@Anja - Dank je, het was erg leuk!

@Tineke - Ik kan me voorstellen dat winkelen nu extra leuk is, al is het op afspraak.

@Petra - Ja, heel jammer. Wij hadden dat met de magnolia's, die kunnen helemaal niet tegen nachtvorst, dus na een paar dagen uitbundig bloeien allemaal bruin.

Sally zei

Geweldige foto's weer. Zo'n dankbaar 'onderwerp' al die bloeiende bloemen en planten. Wdb is de lente zo'n fijn jaargetijde.