Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 02, 2021

Over vrijdag

Rick heeft vandaag vrij genomen en we slapen wat langer uit dan gewoonlijk. Ook omdat Rick kennelijk veel later op is gebleven dan ik gisteravond. Soms mist hij zijn vader en dan helpt praten met zijn zus in Arizona, die dezelfde gevoelens heeft. 

Terwijl ik mijn ontbijt maak, zet Rick zijn thee. Eigenlijk heb ik daar ook erge zin in. Rick is vergeten de koffie in het apparaat te doen en daardoor is dat alleen warm water. Teken dat ik vanochtend gewoon thee moet drinken. 

Na ons ontbijt vertrekken we om koffies te halen van Starbucks. Inmiddels kent iedereen ons daar en wordt er direct "mobile for Rick" aangekondigd als we aan komen rijden. Iedereen, die hier werkt, is zo vrolijk! Echt een leuk stel barrista's, dat maakt onze dagelijkse koffie rit extra gezellig. 

De volgende stop is de glasbak en dan spelen we langer dan gewoonlijk Pokemon Go. Het is ijzig koud met een keiharde wind en ik heb mijn stoelverwarming aan. Opeens is de winter terug, maar gelukkig niet voor lang. 





Onze Japanse kers blijft een genot voor het oog, gelukkig heeft de wind nog weinig bloesems eraf gewaaid

Tijd voor mijn uur cardio en Rick gaat intussen iets voor zijn biertappen aan de bar halen. Als we daarmee klaar zijn beginnen we aan de baby shower uitnodigingen. Ik heb de uitnodiging voor de virtuele shower geschreven en uitgeprint, dus nu kunnen de enveloppen gevuld worden.

We maken er een lopende band van, uitnodiging, virtuele shower uitnodiging, luier loterij kaartje en als laatste boek in plaats van kaart kaartje. Het wordt een volle envelop, dus we willen ons ervan verzekeren dat een postzegel genoeg is. 





Het is intussen lunchtijd en we halen eerst mijn pho op van Roll Play. Dan gaan we naar het postkantoor om de envelop te laten wegen. Gelukkig is een postzegel voldoende en we nemen mooie met bloemen mee. Dat past goed bij het Hawaii thema van de shower. 

Nu alleen nog de adreslabels en dan kunnen ze op de post. De virtuele shower uitnodiging gaat ook naar familie en vrienden, die zeker niet in persoon kunnen deelnemen. Ik vind het erg leuk om die online shower te doen. Katja ziet er ook erg naar uit. Ik vind dat ze na de moeilijke jaren ook wel extra leuke feestjes verdient. 



Rick heeft een fysiotherapie afspraak en zal na afloop de papieren met adreslabels gaan kopen. Ik klets online gezellig bij met mijn nichtje in Doorn. Soms is het zo fijn om herinneringen op te halen met mensen, die mij al in ieder geval hun hele leven kennen. Ik zou willen dat ik beter contact met meer nichten en neven zou hebben, maar dat is om allerlei redenen nooit zo geweest. 

Om half vijf komt Maria mij ophalen. Haar Paasvakantie is begonnen. Ze gaat morgen met haar op een na oudste dochter naar Arizona voor een bezoek aan Sedona en de Grand Canyon. Dinsdag is ze weer thuis en later in de week willen wij samen een paar excursies gaan doen. 

We gaan naar Zenola en omdat het gewoon idioot koud is buiten besluiten we binnen te gaan zitten. Dit is voor het eerst in meer dan een jaar dat ik ergens binnen eet of drink. Wij zijn de enige klanten en verder zijn er de ober en de chef. Veiliger kan het bijna niet.  

We bespreken een aantal dagreisjes, die ik heb uitgezocht in de omgeving, die we nog niet gedaan hebben. Sommige zijn wel erg van het weer afhankelijk, dus we kiezen de twee die we sowieso kunnen doen. Woensdag en zaterdag volgende week gaan we samen op pad. 

We toasten met hun heerlijke cocktails en delen de labneh dip met pita's voor Maria en groente voor mij. Wat is het toch leuk om zo'n avontuurlijke vriendin te hebben! Ik wil binnenkort ook de andere ideeen, die ik had, gaan bezichtigen. Het is jammer dat we niet verder weg kunnen gaan vanwege mijn voet, maar we wonen ook in een heel interessant gebied. 


Maria zet me thuis af en Rick vraagt waarom ik niet gelijk avondeten heb meegenomen. Oeps! Ik heb daar werkelijk geen moment aan gedacht. We willen nu wel graag van Zenola eten en bestellen onze favorieten. Rick gaat het ophalen en het is weer smullen geblazen.

Allemaal een heel fijn Paasweekend gewenst! Wij zijn er nog niet uit wat we Paasdag willen doen. Het is zo anders met zijn tweeen en geen kinderen, maar we gaan er zoals altijd een fijne dag van maken.  

4 reacties:

Sonja zei

Superleuke uitnodigingen voor de babyshower en wat een mooi idee om een boek mee te brengen.Fijn weekend!

Anja L. zei

Wat is dat boek een leuk idee! De uitnodigingen zien er ook erg leuk uit.
Ik wens jullie een fijn weekend!

Anoniem zei

Wat een leuke ideeen voor de baby shower. Vooral een boekje i.p.v. een kaart vind ik geweldig.
Het zal een heel leuke dag voor Katja worden.
Na een paar zomerse dagen koelt het hier behoorlijk af. We hebben te vroeg gejuichd. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. Van de zon profiteren was van korte duur.
Lang weekend en ik hoef er niet op uit. Wel morgen gezellig bij Mike eten.
Fijn weekend, groetjes
Wil

Tineke zei

Ja, leuke shower ideeen.
wij gaan paaseitjes voor de kleinkids verstoppen en 2 dagen lunchen met kids en kleinkids en een borrel met kids en kleinkids; voor de spreiding.
Net in de zon weer lekker in de tuin gewerkt, genieten van alle narcissen, tulpen, blauwe druifjes en primula s. Onze tulpenbomen beginnen ook te bloeien.