Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, april 09, 2021

Over vrijdag

De zon van de afgelopen dagen is even weg en het is somber buiten als ik wakker word. De kleuren in de tuin maken het wel een stuk vrolijker moet ik zeggen. Het heeft vannacht geregend, maar nu is het droog. 


Zoals gewoonlijk maak en eet ik ontbijt terwijl Rick zijn ochtendroutine doet en Orion uitlaat. Dan vertrekken we gezamenlijk naar Starbucks. Rick neemt met dit weer een cappuccino, maar ik houd het natuurlijk bij mijn nitro brew. 



De tulpen in de tuin staan er mooi bij met hun regendruppeltjes

Na mijn uur cardio ga ik eens bellen wat er met mijn toltransponder aan de hand is. Ik heb net een nieuwe en kreeg gisteren toch weer een rekening dat hij niet geregistreerd had. Ik bel op en het blijkt om een keer in februari te gaan, toen mijn transponder niet meer werkte. Toch wordt de boete me kwijtgescholden, dus het telefoontje is niet voor niets.

Personal training heb ik gisteren verschoven naar vandaag en Sharon kon alleen maar om kwart voor twaalf. Zo laat sport ik eigenlijk liever niet, maar ik heb verder toch niets te doen, dus prima. Na afloop voel ik mijn spieren flink!

Rick wacht me op om lunch te gaan halen en we eten onze salades gezellig samen op. Daarna heb ik eigenlijk nergens zin in. Ik dwing mezelf om op pad te gaan voor wat bloemenfoto's, maar ook daar heb ik na een paar dogwood foto's geen zin meer in. De rode dogwood bloemen hebben allemaal bruine plekjes, hopelijk heeft die boom geen ziekte.

Thuis besluit ik gewoon lui te zijn. Ik kijk wat Netflix shows en check dan mijn email. Vandaag is het een week voor we onze tweede vaccin kunnen halen en jawel, daar is de uitnodiging van Fairfax County. Rick krijgt die van hem niet veel later en zo kunnen we afspraken maken voor volgende vrijdag, precies drie weken na de eerste prik, zo blij!

Op een gegeven moment hoor ik een vreemd geluid. Het lijkt wel donder, maar dat is helemaal niet voorspeld. Even later is het duidelijk dat het echt donder is en de eerste onweersbui van 2021 is een feit. Gelukkig is Orion er absoluut niet bang voor.

Voor we het weten is het half zes en vieren we het weekend, het feit dat we ons tweede vaccin gaan krijgen en dat Rick een probleem met het internet heeft opgelost. Rick heeft zin in biefstuk en we bestellen filet mignon van Patsy's. Het is een heerlijk maal!

Terwijl ik dit typ hoor ik een kikker "zingen". Die is luid! Rick zag er een paar dagen geleden een en zette hem bij onze vijver. Kennelijk vindt hij dat wel een fijne plek. Hij mag blijven en lekker veel muggen eten deze zomer!

Allemaal een fijn weekend gewenst!

8 reacties:

Reny zei

Kikker geluiden....onze achterbuurvrouw heeft een vijver en kikkers. We genieten van de geluiden maar ze heeft ook een pad, die maakt zoveel herrie (zelfs de hele nacht) dat we ons slaapkamerraam vaak dicht hielden zelfs toen het heel warm was.
Gelukkig hebben we sinds enkele jaren airco en levert de warmte geen problemen meer op.
We genieten nog steeds van de kikker/padden geluiden.

Fijn weekend!

Anja L. zei

Wat lekker dat jullie al voor de tweede prik kunnen, geen idee wanneer ik aan de beurt ga zijn.
Wij hebben ook kikkers en padden in en bij de vijver.
Helaas gaat het straks regenen en morgen ook dus dat wordt een saai weekend voor ons.
Er werd gesproken over versoepeling van de regels per 21 april maar ze krabbelen alweer terug. Ik had liever dat ze niets zeggen, nu verheugen we ons er steeds op en dan wordt het alweer niets. Ik had graag mijn zestigste verjaardag met een drankje op een terras willen vieren. Nu doen we dat maar met z’n tweeën thuis.
Fijn weekend l

Petr@ zei

Fijn dat je de boete kreeg kwijtgescholden.
En nog fijner dat de tweede vaccinatie gepland staat!!
Fijn weekend.

Anja zei

Wat fijn dat jullie al een 2e prik krijgen.
Marcel heeft zijn 1e ook al gehad, geen flauw idee wanneer ik aan de beurt ben.

Reny zei

Petra, nog een vraagje over de gefrituurde asperges van gisteren. Weet je toevallig wat voor soort sausje in dat glas zat?
Ik had de foto naar mijn vriendin gestuurd (die goed kan koken :) ) en ze vond het ook geweldig uit zien maar vroeg zich af met welke saus dit gecombineerd werd

Groetjes,
Reny

Marion2 zei

Genoten van je verhaal over de overdekte bruggen en de Donald Duck schuurtjes. Wat een schitterende omgeving.

Ik krijg komende week Astra Zeneca. Er is nogal wat te doen over de bijwerkingen ( er zijn doden door trombose en bepaalde leeftijdgroepen, waar ik net buiten val, mogen het niet meer), dus ik vind het eigenlijk best eng. Maar als je het niet neemt, je mag niet zelf een vaccin kiezen, mag je als laatste in de rij aansluiten. Slikken of voorlopig stikken dus. Na alles te hebben afgewogen, heb ik besloten het te nemen. Ik benijd de mensen die Pfizer of Moderna krijgen.

Fijn weekend!

Petra zei

@Reny - Ik vraag me af of het een pad is en geen kikker. Hij is ontzettend luid, maar het is een soort zang. Ik verwachtte iets anders.

@Anja - Wat balen! Inderdaad, schep geen verwachtingen, dat zet alleen maar kwaad bloed. Ik lees nogal wat reacties op Nederlandse nieuwssites, die me erg ongerust stemmen. Ik probeer te denken dat dat een kleine fractie is, maar er lijken wel heel veel anti-vaxxers te zijn.

@Petra - Iedere dollar telt en hun boete is belachelijk, dus ja, blij mee.

@Anja - Jij was hier allang aan de beurt geweest, ik hoop dat je gauw een uitnodiging krijgt.

@Reny - Het was een tomaat aioli, erg lekker! De asperges waren in panko kruimels gerold en gefrituurd.

@Marion - De kans is zo ontzettend klein! Zelfs als hetzelfde met het Pfizer vaccin zou gebeuren, zou ik er geen moment aan twijfelen en het nemen. Hier heb je veel medicijnen reclames op tv en als je naar de mogelijke bijwerkingen luistert zou je dat medicijn nooit meer nemen. En toch hebben miljoenen mensen er baat bij.

Reny zei

Dank voor de info over de gefrituurde asperges, we gaan ze een keer proberen te maken :)