Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, april 05, 2021

Over maandag

Na drie dagen slapen tot wanneer we wilden is het wel even wennen om Rick weer om zeven uur op te horen staan. De zon schijnt zo uitbundig dat ik niet veel later volg. Mijn uitzicht is nog steeds de bloeiende kersenboom, maar het "sneeuwt" nu wel wat meer bloemblaadjes.

Na mijn ontbijt van paddestoelen en ei, want door de vroege sluiting van de Giant konden we gisteren geen tomaten kopen, rijden we naar Starbucks. Tot onze verbazing staat er niemand in de rij. Dat is hoogst ongewoon. 

Rick heeft een foutje gemaakt bij de bestelling en twee nitro brews besteld. Daar houdt hij niet van en hij vertelt Nick dat hij liever zijn gewoonlijke latte heeft. Rick verwacht er voor te betalen, want het was zijn fout, maar daar wil Nick niets van weten. Zo aardig!

Voor ik naar personal training vertrek doe ik iets meer dan een half uur cardio. Ik denk er even over om met de fiets naar Sharon te gaan, maar ik heb te lang gedraald en neem toch maar de auto. 

Sharon heeft nog steeds last van haar gordelroos. Dat schijnt een paar weken te duren. Als ik het zo hoor is het geen pretje. Sharon is allerminst iemand, die niet tegen pijn kan. Gelukkig heeft ze wel een goed half uur met oefeningen voor mij. 

Thuis ga ik verder met mijn cardio en intussen heeft een van de eekhoorns weer besloten naar de vogelvoeder te klimmen. Ik word een beetje moe van het constante geblaf van Orion en laat hem uiteindelijk het deck op. Dat jaagt ze meestal wel voor een tijdje weg. 

Als ik een uur op de mini elliptical heb volbracht, maak ik me klaar om naar Reston te gaan. Daar heb ik bij Clyde's afgesproken om te lunchen met Riekje. Zij hebben een gezellig terras en we krijgen een tafel in de zon. 

Riekje heeft superlief een speciaal baby dekentje voor Katja gehaakt. Het ziet er gewoon professioneel uit! Hij is verpakt in een schattige baby kartonnen doos. Katja zal er zo blij mee zijn! Ricks oma maakte zulke dekentjes voor onze kinderen en die waren jarenlange favorieten. Ik bedank Riekje dan ook uitbundig. 



Riekje en ik hebben elkaar het afgelopen jaar af en toe van verre gezien, maar dit is voor het eerst dat we weer eens samen lunchen. Riekje is volledig gevaccineerd en ik natuurlijk half. We bestellen beiden een salade, voor mij de Lyonnaise salade met een gepocheerd ei en lardons. Erg lekker!

We hebben veel om bij te praten dus het loopt al tegen tweeen als we afscheid nemen. Op de terugweg stop ik bij Total Wine & More voor een krat wijn. Ik heb curbside pick up gekozen en het wordt keurig achterin de auto gezet na het tonen van mijn rijbewijs. 


Op de terugweg besluit ik eens te kijken hoe het tulpen (en andere bollen) veld in het centrum van Vienna erbij ligt. Ik verwacht nog geen bloeiende tulpen, maar tot mijn verbazing zijn sommige vroege soorten zelfs al bijna uitgebloeid. Het blijft een leuke plek om foto's te maken. 










Het is inmiddels 23 graden en tijd om de hangmat op te zoeken. Orion is om te beginnen heel rustig, maar dan komen de Deense doggen en Mia naar buiten. Orion rent langs de hekken en krijgt zo heel wat beweging. 

Helaas krijgt hij het daar ook warm van en voor ik het weet staat hij in de vijver. Rick is een beetje boos, want we hadden afgesproken Orion aan te lijnen om dat te voorkomen. Maar ik vind dat lekker rennen met de andere honden ook goed voor hem. Ik blijf buiten tot Orion weer voldoende opgedroogd is. 

 Saskia heeft gisteren haar appartement in Boston gevonden. Die zijn populair, dus het is zaak zo snel mogelijk het contract te tekenen en de kassier cheque op te sturen. Daarvoor gaat Rick naar FedEx en dan ook maar gelijk naar de Giant voor die nodige boodschappen. 


Nu Rick toch in Vienna is haalt hij gelijk maar avondeten. Dit keer van Plaka Grill. Hun gyro vlees is zo lekker en ik heb de taramosalata dip met komkommer erbij. Het smaakt alsof ik in Griekenland ben. Niet dat ik daar geweest ben, dat staat hoog op het "als we weer mogen reizen" lijstje. 


Tijd om wat kookshows te kijken en Instant Hotel op Netflix. Ik zag dat er iets soortgelijks voor de VS is, zulke shows vind ik ook altijd erg leuk. 

2 reacties:

Petr@ zei

Wat lief van Riekje om een dekentje te haken. Dat zullen Katja en Kevin vast blij mee zijn.

Is een rooster op de vijver niet een idee? Desnoods alleen als Orion buiten is. Mijn ouders hadden dat toen mijn kinderen nog klein waren.

Anja L. zei

Wat een mooie deken en wat een lief gebaar! Zo gezellig dat jullie lekker uit eten kunnen.
Mooie foto's van de bloemen weer, hier sneeuwt het weer op het moment dat ik dit tik.
Wel een mooi gezicht, ik zie de buien aan komen en daarna weer even de blauwe lucht.
Fijne dinsdag!