Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, april 18, 2021

Over het weekend

Zaterdag

Het was een wat onrustige nacht voor mij, want mijn arm doet flink pijn van de injectie. Gelukkig lig ik meestal op mijn rechterzij en liet ik daarom de prik in mijn linkerarm zetten. Tegen half negen houd ik het bed voor gezien.

Zo stil mogelijk slik ik wat ibuprofen, doe mijn lenzen in en ga naar beneden. Nog geen vijf minuten later volgt Rick. Zijn arm doet ook wat pijn, maar alleen als hij hem op een bepaalde manier beweegt. Als het hierbij blijft zijn we blij.

Het is stralend weer, al is het koel voor de tijd van het jaar. We halen boerenkool en portabello egg bites en een nitro brew en skim latte met cold foam op van Starbucks. Nick overhandigt ze vrolijk. Ik vraag me altijd af of ze mij zullen herkennen, als ik aan het loket kom. Ze zien tenslotte voornamelijk Rick en horen enkel mijn stem. Maar ik kom meestal 's middags en dan is hun dienst al voorbij. 

We brengen het glas van de week naar de glasbak en spelen wat Pokemon Go. Zo komen we in het centrum van Vienna terecht. Daar is een sportklas gaande op het veldje bij de locomotief. Lijkt mij ook weleens leuk om te doen, dus ik ga in de Vienna Facebook groep eens vragen hoe of wat. 

Terwijl Rick allerlei Pokemon dingen doet, ga ik even wat foto's maken. De kleuren zijn vanochtend zo mooi en ik zorg ervoor dat de beschilderde putdeksels prominent op de foto komen. Ze zijn geschilderd door plaatselijke high school studenten en brengen mooie extra kleur. 





Mijn Rooster sap is alweer bijna op en ik haal een nieuwe fles. Rick geeft intussen de uitgewassen oude flessen terug. Ik vind het erg goed dat zij hun flessen opnieuw gebruiken. Scheelt in hun kosten, maar ook goed voor het milieu. 

Rick en ik hebben besloten het vandaag zo rustig mogelijk aan te doen. Dat betekent ook geen sporten voor mij. Ik vind het helemaal goed en ga op het deck van de bloeiende achtertuin genieten. Rick maait het gras op de rijdende maaier, dus dat kost hem ook niet veel energie. 

We halen onze gewoonlijke salades voor de lunch en als die op zijn rijden we naar Roslyn. Daar zijn het Iwo Jima Memorial en Netherlands Carillon. We parkeren bij het monument en lopen dan naar het Carillon waar mooie tulpenveldjes liggen. 

Het Carillon zelf is aan het einde van zijn restoratie. De klokken komen binnenkort terug uit Nederland en hopelijk kan het volgende maand Nederland weer trots vertegenwoordigen. Jammer genoeg lukte het ons niet kaartjes te bemachtigen om de klokken bij de ambassade te gaan bekijken voor ze teruggehangen worden. 



We zijn net op tijd, want de tulpen zijn bijna aan hun einde. Dit jaar zijn er voornamelijk rode tulpen, terwijl er in vorige jaren allerlei verschillende kleuren waren. Ik vind dat laatste leuker, maar dit is ook erg mooi. 





Het is ook een geliefd park om te picknicken of gewoon te luieren


Dan is het Iwo Jima Memorial, officieel het Marine Corps War Memorial genoemd, aan de beurt. Het is zo indrukwekkend! Ook hier nemen we weer de nodige foto's. Ik hoop binnenkort de stad weer eens in te gaan. Over twee weken voel ik me veilig genoeg om de metro te nemen.


 






Op de terugweg rijden we door Roslyn op zoek naar het nieuwe kantoorgebouw van Microsoft, waar Rick zijn kantoor zal hebben als er weer naar kantoor gegaan zal worden. Dat wordt op zijn vroegst september. Het blijkt een saai, grijs gebouw te zijn. 

Roslyn is niet onze favoriete voorstad en Rick is helemaal niet in zijn sas met het feit dat hij nu weer richting de stad moet forenzen. Dan krijgt hij weer met files te maken, terwijl hij dat met zijn kantoor in Reston niet heeft. Gelukkig ziet hij wel een paar restaurants, die hij lekker vindt om van te lunchen. Maar hij heeft nog een aantal maanden thuis.

Thuis klets ik even bij met Lorraine. Zij zijn ook volledig gevaccineerd en we hopen over een aantal weken een gezellige borrel met hen te houden. Het zal voor het eerst sinds eind 2019 zijn dat we gasten aan de bar zullen hebben.

Katja, Kevin en Saskia hebben de middag ook tussen de tulpen doorgebracht bij de Holland Ridge boerderij in New Jersey. De meisjes voelden hun Nederlandse wortels goed. De foto's zijn super leuk geworden. Wie weet gaat het dit jaar wel lukken een familie fotokalender samen te stellen. 

Katja is sinds gisteren in haar derde trimester. De tijd gaat zo snel! Ze ziet er super uit en nu ook echt zwanger. Ik kan niet wachten haar over vier weken weer te zien!




Naarmate de dag vordert voelen Rick en ik ons toch niet helemaal ons gewone zelf. Ik heb een vreemde hoofdpijn en ben erg moe en Rick is ook flink moe. Misschien zijn het toch nog wat bijwerkingen van het vaccin. 

We waren van plan ergens buiten te gaan eten, maar het is niet zulk mooi weer als voorspeld en we hebben geen energie. We halen dus Indiaas en ik heb een lekkere kip consomme en saag kaas in gekruide spinazie en mosterdzaad saus. 

We gaan het vanavond duidelijk niet laat maken, maar gelukkig hebben we geen erge reactie op het vaccin gehad. Ik had dat ook niet echt verwacht, maar er waren kennissen van onze leeftijd met een heftige reactie dus je weet nooit.

Zondag

Rick staat al voor achten op en ik volg een half uurtje later. Het is weer schitterend weer en belooft een mooie lentedag te worden. We gaan er meteen op uit.

Na ons ontbijt en de koffies bij Starbucks te hebben gehaald, gaan we naar de Giant aan de overkant. Gisteravond hebben we de drie thuis kook maaltijden voor de week besproken en halen hier meer dan de helft van de ingredienten. 

Tegen de tijd dat we klaar zijn is de markt in het Mosaic District open. Mijn paddestoelen liggen klaar en we kijken wat rond bij de andere standjes. Er is veel interessants, maar het blijft ook deze week bij de paddestoelen. 



Als de muggen weer komen, ga ik van dit standje lavendel spray kopen.

Sinds gisteren mag ik mijn voet weer helemaal gebruiken. Ik ga dus voor het eerst in meer dan twee maanden op de plaats hardlopen op het deck. Ik kan merken dat ik het lang niet gedaan heb, oef! Ik dwing mezelf tot niet meer dan een half uur, want ik moet het weer opbouwen, vooral omdat mijn voeten niets meer gewend zijn. 

Het is zulk lekker weer en Rick en ik willen ergens gaan picknicken. We besluiten lunch te halen in The Boro. Rick kiest een wrap van Fish Taco en ik haal mijn geliefde poke bowl bij Poki DC. Ooit moet ik de andere restaurants hier eens proberen, maar die poke bowl roept de hele tijd mijn naam.

Rick oppert om naar Great Falls te gaan. Ik vind dat prima, maar verwacht dat het daar met dit weer flink druk zal zijn. Als het te druk wordt, sluiten ze de toegang naar het park af. We rijden er via de mooie Georgetown Pike heen. 

Tot onze verbazing staat er maar een rij van een stuk of tien auto's bij de ingang. Mijn parkenpas is verlopen en Rick koopt een nieuwe jaarpas voor alle nationale parken in het land. We zien dat Rick volgend jaar een "senior" is en dan een pas voor het leven kan kopen. 

We besluiten om de eerste parkeerplaats te proberen. Die is het dichtst bij de watervallen. We vinden met gemak een plek en bedenken dan waar we zullen eten. Ik zie even verderop nieuw uitziende picknicktafels op een weitje in het bos. Helemaal perfect, die zijn duidelijk nog niet ontdekt, want het grote picknickveld verderop is zo door de bomen te zien erg druk.

De lunch smaakt hier opperbest en ik ga dit in gedachten houden. Ik heb nu weer een pas, dus ik kan er wanneer ik wil heen. Het is zo sereen met de zingende vogels en al het groen. 
Na het eten lopen we naar de uitkijkpunten over de watervallen. Er zit aardig wat water in en zo zijn ze wat mij betreft het mooist. We beginnen met het derde uitkijkpunt wat het verst van de watervallen ligt. Nummer twee en nummer een komen steeds dichterbij. Bij nummer een sta je boven een van de grootste watervallen. 

Uitkijkpunt 3


Uitkijkpunt 2


Uitkijkpunt 1

Het blijft mijn favoriete natuurpark hier. Niet alleen vanwege de watervallen, maar ook vanwege de vele wilde bloemen en, als het niet zo druk is als vandaag, de wilde dieren. 






Als we terug naar de auto lopen zien we een paar brandweerwagens en ambulances met zwaailichten op onze parkeerplaats staan. Wat er aan de hand was zullen we nooit weten, niemand is druk in de weer. Het kan een oefening geweest zijn, maar zondag is daarvoor een vreemde dag. 

Terwijl we de weg terug naar de hoofdweg afrijden, komen we geen tegenliggend verkeer tegen. Dat is hoogst ongewoon en jawel, bij het stoplicht hebben twee Park politie auto's de toegang tot de watervallen versperd. We zijn op het goede tijdstip gekomen. 

Wij rijden terug naar Vienna. Ik heb mijn sportkleding la eens uitgemest en we gooien een zak met oude, maar nog bruikbare, kleding in een van de vele bakken daarvoor. Dan gaan we naar Whole Foods voor de rest van ons boodschappenlijstje. 

We vinden alles, behalve verse basilicum. Ik neem dan maar gedroogde, maar dat gaat niet hetzelfde zijn. Verder kies ik een paar boeketten tulpen, want de rozen zien er vandaag niet uit, concluderen een andere dame en ik. 

 Sinds mijn douche vanochtend doet mijn linkerschouder om onverklaarbare redenen scherp pijn. Rick stelt de hot tub voor en dat lijkt me een goed idee. Terwijl Rick zorgt dat het water goed is, kleed ik me in bikini. Onder het genot van een diet gemberbier bubbel ik een half uur. Het helpt wel, maar de scherpe pijn blijft helaas. 

Voor ons avondeten gaan we naar het Mosaic District om bij Four Sisters op het terras te eten. Daar zit helemaal niemand, dus Rick zet me af om te vragen of dat kan. Het kan zeker en Rick parkeert de auto. 

Het is wat fris, maar goed te doen. We bestellen ons eten en delen een van die heerlijke Vietnamese loempiaatjes, cha gio. 


Hun menu was vroeger een heel boek en nu maar drie pagina's. Mijn gewoonlijke keuze staat er dan ook niet meer op.

Niet getreurd, dat dwingt me om eens iets anders te proberen. Dat wordt de peper biefstuk op een bed van waterkers en tomaat met een limoen dip. Nou! Het is goed dat ik van mijn geijkte pad af moest, want dit is heerlijk! 


Rick heeft ook een biefstuk gerecht en wat ligt daar op zijn bord; een takje verse basilicum! Rick gaat het niet eten, dus ik neem het mee voor ons gerecht morgen. Het wordt zo een heel kleine "doggy bag", maar ik ben er erg blij mee.

En dat is het dan weer voor het weekend. We gingen het rustig aan doen, zeiden we. Eigenlijk was dat ook zo, maar voor ons betekent ontspannen kennelijk toch nog heel veel doen! Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Zo te lezen hebben jullie een heerlijk weekend gehad.
De foto's van jullie dames zijn inderdaad mooi geworden, leuk met al die tulpen!

Wij vonden Great Falls ook zo'n mooi rustgevend park, we hebben het op onze vertrek dag terug naar huis bezocht dus hadden helaas niet zoveel tijd, volgende keer gaan we dat anders plannen.

Lekker zo'n half uurtje in de jacuzzi, lijkt me heerlijk met een borreltje.
Duurt het lang voordat het water warm/heet is of staat hij constant aan?

Fijne week!

Sophie zei

Wat een heerlijk weekend! Werd helemaal blij van 't lezen van je blog.

MarijkeO zei

Wat een prachtige foto's van jullie dochters en schoonzoon. De eerste zou ik zo aan de muur hangen en elke dag vrolijk opstaan 😀

Anja L. zei

Fijn dat jullie geen erge bijwerkingen hadden van de vaccinatie.
Wat wonen jullie toch in een leuke plaats, die geschilderde putdeksels vind ik zo leuk om te zien.
De foto's van Saskia, Katja en Kevin zijn leuk, wat krijgt Katja een mooie buik.
Lekker dat je je voet nu weer gewoon mag belasten, ik hoop voor je dat het goed blijft gaan.
Wat een heerlijk weekend hebben jullie gehad.
Wij zijn gisteren lekker door Rotterdam gaan lopen en zijn daarna gezellig blijven eten bij haar.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Wat een mooie foto's van je dochters (en schoonzoon) tussen de tulpen. En wat een mooie buik heeft Katja al.

Heerlijk zo'n weekend met uitstapjes. Dat zou voor mij ook het ultieme ontspannen zijn.

Fijn dat jullie bijna geen bijwerkingen hebben gehad van de vaccinatie. Een nichtje van mijn vriend had flinke koorts en hoofdpijn de dag na vaccinatie. Ze was zelfs even bang dat ze corona had maar gelukkig was het dat niet.

Anoniem zei

Het ziet er altijd even fleurig uit bij jullie. Bloeiende bloesem, de tulpen in Vienna en het prachtige Great Falls.En die putdeksel zijn ook zo leuk.
Inmiddels kan je zelfs een bloemenkalender maken. En die enige foto's van Katja met Saskia en Kevin zullen er zeker goed bij passen.
Mijn weekend verloopt nooit zo als gezellig als bij jullie. Het is praktisch altijd hetzelfde.Daar word ik weleens moedeloos van hoor. Zaterdag vast mijn pindasoep gemaakt zodat ik zondag na mijn vaccinatie snel kan eten. En ook deze keer verliep alles als een sneltrein.
Mike was bij me en heeft daardoor ook mee kunnen genieten van de smakelijke pindasoep. Die houden we er dus in.
Goed geslapen en nu alleen een beetje last met die linker arm optillen.
Voor de rest geen bijwerkingen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Reny - Het water is altijd veertig graden, Rick moet er alleen af en toe chemicalien indoen om algen/bacterie etc groei tegen te gaan.

@Sophie - Ja, dit seizoen is gewoon zo prachtig hier!

@Marijke - Die ga ik inderdaad afdrukken en inlijsten.

@Anja - De volgende keer dat we in NL zijn wil ik echt naar Rotterdam, behalve de Euromast ben ik eigenlijk nooit echt in die stad geweest.

@Petra - Kevin was er ook flink ziek van, Saskia helemaal niet.

@Wil - Die pindasoep klinkt lekker! Als wij bij een oud Virginiaans restaurant gaan eten staat er ook altijd pindasoep op het menu, ik vind het heerlijk. Fijn dat je ook ingeent bent!