Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 03, 2022

Over een drukke dinsdag

Het is mistig bij het opstaan, maar er wordt ons vanmiddag zon beloofd. Dat hopen we dan maar. Ik geniet weer van mijn gezonde ontbijt. Er is nog geen ochtend geweest dat ik geen zin had het te maken. Het is meer koken dan ik 's avonds doe!

Terwijl Rick zich klaarmaakt krijg ik een derde van mijn stappen bijeen, altijd fijn. Dan gaan we onze dagelijkse rit naar Starbucks maken. Rick bestelt via de app en er worden ons twee nitro brews aangereikt. Rick merkt op dat hij een warme koffie besteld dacht te hebben, maar misschien had hij verkeerd geklikt. 

Inderdaad, om de een of andere reden heeft Rick twee keer een nitro brew aangeklikt. We sluiten weer aan in de rij voor de drive thru en Rick bestelt ditmaal juist. Heel aardig, want het was Ricks vergissing, hoeft hij niet voor de koffie te betalen. 


Na mijn sporten plak ik de Elmo stickers op Fiona's Sesamstraat schoolbusje. Ik kan niet wachten haar daarop te zien! Ook was ik de nieuwe baddoeken en zet de badmat en badspeeltjes in de badkamer. We zijn helemaal klaar voor ons actieve kleindochtertje en haar ouders. 

Nu het toch geen mooi weer is laad ik de zakken met oud linnen en die vol baddoeken in mijn auto. Ik rijd naar Goodwill waar een medewerker de zes zakken in de juiste bak legt. Ik las dat dit soort dingen naar asielen en dierenartsen gaat voor zieke dieren e.d..

Op de terugweg kom ik langs een benzinestation met een lagere gallon prijs dan de meeste stations in Vienna. VLINDR is bijna leeg, dus een goede gelegenheid om bij te tanken. 

Een van de mooie tuinen vlakbij ons

Zo is de ochtend voorbij gevlogen. Dinsdag is lunch met Judith dag en ik haal snel een salade van Subway op. Het wordt weer gezellig bijkletsen al moet Judith er vandaag wat eerder vandoor. 

Tijd voor mij om Orion de achtertuin in te nemen. Ik gooi snoepjes voor hem en terwijl hij die opsnuffelt maak ik wat foto's van bloemen in onze tuin. 




Om drie uur heb ik een afspraak met de oogarts en ben daar keurig op tijd. Ik vind dit een heel fijne praktijk. Ze hebben de modernste apparatuur en na minder dan een half uur ben ik alweer klaar. Gelukkig is alles nog pico bello in orde met mijn ogen. 

Mijn volgende doel is Greenheart. Onderweg maak ik mijn maandthema foto, Macro, van een iris. Ook zie ik dat de korenbloemen beginnen te bloeien. Ik ben dol op die kleur blauw en al die bloemen stemmen me vrolijk, ondanks dat ik het zware weer van vannacht voel aankomen. 


Als laatste ga ik naar Whole Foods. Daar krijg ik mijn geld terug voor de beschimmelde komkommer. De man vraagt eerst of ik een andere wil, maar ik heb even geen zin in komkommersla. Ik koop een bos miniroosjes en haal ingredienten voor het avondeten.

Nu mag ik van mezelf voor in de zon, die eindelijk schijnt, gaan ontspannen. Dit was een van die dagen waarop ik zo fijn veel voor elkaar heb gekregen. Ik praat ook even in het Frans met onze Libanese buurman. Het gaat me steeds beter af. 

Voor het avondeten hebben we zalm met citroen, boontjes met sjalotten en bloemkool tots. Die eerste twee heeft Whole Foods voor ons bereid en de tots hoeven enkel in de oven. Een heel makkelijk, maar smakelijk maal wordt het. 

Saskia nadert het einde van haar Masters studie. Vandaag werd ze door een universteitsadviseur gadegeslagen, terwijl ze les gaf aan "haar" klas. Ze kreeg een super positieve reactie van hem, natuurlijk heel opbeurend. 

Verder is het "Teacher Appreciation" week en kreeg Saskia allerlei leuke dingen van haar leerlingen. Eentje tekende haar als poes met bril en die lijkt precies op Flapjack. Haar mentor leerkracht heeft Saskia's semester erg moeilijk gemaakt, maar ze heeft zich er doorheen geslagen. We zijn supertrots op haar!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat is de service bij jullie toch altijd beter dan bij ons.
Wat fijn voor Saskia dat ze zo'n positieve feedback kreeg en leuk dat ze van die leuke dingen kreeg van haar leerlingen. Aan welke leeftijdsgroep geeft zij les?
Wat lekker dat je alle baddoeken e.d. schoon hebt voor Katja, Kevin en Fiona komen, dat geeft een gerust gevoel.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Anja - Saskia geeft les op een middelbare school, van veertien tot achttien.

Jeanine zei

Welke vakken/welk vak geeft Saskia? Heb ik ook aan aantal jaren gedaan, lesgeven op high school, leuke leeftijdsgroep vond ik altijd.

Petra zei

Ze geeft scheikunde