Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 15, 2022

Over een fijn weekend met Fiona

Zaterdag

Gisteravond lagen we er laat in en met moeite staan we net voor achten op. Als we beneden komen is er nog niemand, maar Katja en Fiona volgen al snel. We spelen wat met het kleintje en dan gaan Rick en ik koffies halen van de Starbucks in het Pan Am Center.

Intussen bestellen we online crepes van Crepe Amour als ontbijt. Rick gaat die halen en ik help Katja met Fiona's ontbijt. Dat bestaat uit een gepocheerd ei, toast met pindakaas en banaan. Het gaat er bijzonder goed in, er blijft maar weinig over. 





Als wij onze crepes op hebben, die van mij met rucola, champignons en kaas, gaan we ons klaarmaken om erop uit te gaan. 

We passen om de beurt op Fiona. Rick heeft een hek neergezet om Fiona en Orion gescheiden te houden en dat werkt tot nu toe goed. 

Het is wat somber, maar droog en met 21 graden lekker om buiten te zijn. We bezoeken eerst het marktje in Vienna. Daar koopt Katja een korstloze quiche voor haar ontbijt de komende week. Rick schaft een paar habanero peper plantjes aan. 





Fiona is moe en valt in de drager op Katja's buik in slaap. We besluiten een stuk langs het W&OD pad te gaan lopen, zodat zij een goed dutje kan doen. Het leuke is dat we dan ook langs een aantal winkels komen. 

Op Church Street gaan we Cocoa Vienna in waar Katja een doosje laat vullen met verschillende bonbons. Om de hoek is Greenheart en Katja heeft dorst. Ze kiest een fles van hun nieuwe smaak met rabarber en basilicum. Ik neem ook een slokje en het is lekker, maar mij toch nog te zoet. 

Een nieuw geverfde regenafvoerput met Ninja Turtles

Langs het pad bloeien allerlei wilde en geplante bloemen. Katja en ik gebruiken onze planten identificeer app om van sommigen de naam te leren. We lopen tot aan de Caboose Tavern en dan wordt Fiona wakker. 
Natte paardenbloem

Blauwe regen in het wild



Moederdag cadeau van Katja

We gaan even het tuintje bij Whole Foods in en Fiona vindt de planten prachtig. Het uurtje slapen heeft haar duidelijk goed gedaan. Haar zonnige humeur is terug. Het liefst zou Fiona de bloemen in haar mondje steken, maar Katja vindt dat een minder idee. 







Weer thuis gaan Katja en ik met Fiona spelen en haar haar middageten geven. Kevin voelt zich niet optimaal en gaat een tijdje liggen. 

Rick en ik hebben vanochtend de urine van Orion opgevangen en die gaat Rick naar de dierenarts brengen. Die moet nagekeken worden om te zien wat er aan de ziekte van Lyme gedaan moet worden. 

Wij hebben intussen ook trek gekregen en bestellen een lichte lunch van Taco Bamba. Ik werp me op om die te halen en Rick en Katja nemen Fiona naar de basement. Daar kan ze lekker kruipen en staan nog meer speeltjes. 

Bij Taco Bamba is het idioot druk. Ik zet mijn mondkapje op, want de corona gevallen gaan hier weer omhoog. Ik ben blij dat ik online besteld heb, want anders hadden we om half drie nog niet gegeten. Taco Bamba heeft een nieuwe salade op het menu, die ik zeker vaker ga bestellen!

Fiona vindt de speeltjes bij ons super en speelt erop los. Pas tegen drieen wordt ze moe en Kevin legt haar bekwaam in bed. Fiona moet uitgeput geweest zijn, want we moeten haar wakker maken om op tijd te gaan eten. 




Op tijd omdat het zo'n populair restaurant is gaan we naar Bear Branch Tavern. Hier hebben Katja en Kevin nog nooit gegeten. We krijgen een tafel achter in het restaurant bij de open ramen en Fiona krijgt een kinderstoel. 

Hun kindermenu heeft een paar gezonde opties. Fiona krijgt de zalm. Katja en ik delen een dozijn oesters en bestellen dan beiden de garnalen en zalm burger, de mijne zonder broodje. Die is nieuw op het menu en erg lekker. De mannen hebben een of ander broodje. 

Fiona zit lekker te smullen. De frietjes gaan er natuurlijk goed in, maar de zalm en ananas zijn ook een succes. Als ik haar zo lekker zie schransen vraag ik me af waarom wij alles zo saai deden. 

Allemaal gepureerd eten zonder enige kruiden of wat ook. Zouden Kai en Saskia minder kieskeurig zijn geweest als we de "baby led weaning" hadden toegepast? We zullen het nooit weten. 





Voldaan gaan we huiswaarts en Katja en ik doen Fiona in bad. Die vindt de speeltjes, die ik heb aangeschaft erg leuk. Alleen wil ze na dat bad absoluut niet slapen! 

Katja en Kevin denken dat Fiona last heeft van een tantje dat doorkomt. Ze zijn vergeten paracetamol mee te nemen. Rick werpt zich op om naar Walgreens te gaan om dat te halen. Hopelijk gaat Fiona nu snel slapen, want we zijn allemaal moe na de late avond gisteren. 

Zondag

Om kwart voor acht word ik wakker en zie dat Katja een berichtje heeft gestuurd dat zij dat ook is. Fiona en Kevin nog niet, Fiona ligt bij Katja in bed en Kevin in Saskia's kamer. Fiona is in Kai's kamer begonnen, maar om vijf uur wilde ze niet terug in haar bedje. Naast Katja slaapt ze natuurlijk heerlijk. 

Rick ligt nog te ronken naast mij, maar als Katja zegt dat Fiona ook wakker is sta ik stilletjes op. Het lukt me Orion ook stil te houden, zodat Rick verder kan slapen. Dan sluip ik de kamer uit. 

Fiona is in een heel vrolijke bui en terwijl Katja doucht speel ik met haar. Langzaamaan zijn Rick en Kevin ook van de partij. Als iedereen presentabel is gaan we naar de Hawk & Griffin pub om te ontbijten. 



Tom, de eigenaar, die we inmiddels goed kennen, komt zich aan Katja en Kevin voorstellen en bewondert Fiona. Die vindt het prachtig om uit eten te gaan. Ze komt oogjes tekort en de menukaart smaakt kennelijk lekker. 








Katja en ik bestellen het Engelse ontbijt. Gewoonlijk neem ik geen toast of aardappelen, maar die zijn dit keer voor Fiona. Rick neemt een Schotse gerookte zalm Benedict en Kevin een ontbijt "bake". Fiona doet zich tegoed aan mijn toast en aardappelen en wat fruit en een ei, die we apart voor haar besteld hebben. 

Het kleine juffie is echter zeer nieuwsgierig en iedere keer als er mensen binnenkomen houdt ze op met eten. Iedereen is zeer van Fiona gecharmeerd, dus ze krijgt heel wat aandacht. Daardoor blijft er nogal wat ontbijt over en we nemen dat mee voor Fiona's lunch. 

Als we naar buiten stappen is het opeens zomer. De zon schijnt en het is 28 graden. Het is goed dat ik Fiona een zomerpakje met Belle erop heb gegeven, want Katja heeft te warme kleding mee. Ook voor zichzelf, maar gelukkig heeft ze wel een t-shirt om aan te trekken. 

Terwijl de mannen van alles binnen doen zijn Katja en ik buiten met Fiona. Froggy, de kat van de overburen, is ontzettend lief en Fiona vindt hem prachtig. Haar Grandpa zet haar ook nog even op de brandweerkraan en dan is Kevin terug en gaan we naar de Mosaic markt. 








Fiona doet een hazeslaapje terwijl wij de markt bekijken. Bij King Mushrooms liggen mijn maitake paddenstoelen en varens klaar. Katja wil daarna nog graag naar Target, onder anderen om wat sandaaltjes voor Fiona te vinden.

Zoals altijd vertrekken we niet enkel met de sandaaltjes, maar ook een aantal kleertjes voor Fiona in een grotere maat. Verder hebben Katja en Kevin een koelbox nodig om de quiche van gisteren en Katja's sappen in te vervoeren. Ze vinden een erg leuke.

Thuis is het lunchtijd voor Fiona. De rest van ons heeft absoluut geen trek na het grote ontbijt bij de pub. Fiona smult van haar zalm en frietjes van gisteravond en de frambozen en bramen van vanochtend. Dit is een kindje dat moedermelk en formula maar matig vond, maar vast eten gaat er als koek in!

De nieuwe sandaaltjes smaken ook lekker

Dan kunnen Rick en ik voor het eerst de buggy, die we voor haar hebben aangeschaft, gebruiken. We gaan naar de speeltuin bij de kerk tegenover ons. Buurman Ray is in de tuin bezig en vindt het hartstikke leuk om Fiona te ontmoeten. 

De speeltuin heeft een drietal baby schommels en Fiona vindt schommelen duidelijk prachtig. Hoe hoger hoe beter vindt zij. Ze lacht wat af. 




Na het schommelen laten Katja en Kevin Fiona een paar keer van de baby glijbaan afgaan. Ook dat is een succes. Dan ontdekken we een tunnel en Fiona kruipt er eerst doorheen naar Rick en dan naar Katja. En dat is genoeg voor madammeke, die nu wel heel moe is. 



Terwijl haar ouders inpakken en Rick helpt, ontferm ik me over mijn kleine (en dat is ze voor bijna elf maanden) kleindochtertje. Dit is echt even een super half uurtje samen. Als haar ouders dichtbij zijn wil Fiona bij hen zijn, maar wij zijn buiten en spelen in het gras. Ik ga haar weer zo missen! 

En dan komt de tijd weer om gedag te zeggen. Fiona is doodmoe, dus goed dat ze vertrekken zodat zij kan slapen. Het volgende bezoek aan hen zal eind juni zijn. Dat zal snel gaan, want er zal in de tussentijd veel gebeuren.

Als het gezinnetje de cul de sac uit is gereden gaan Rick en ik op pad. Eerst bezoeken we Party City voor wat versieringen voor Saskia's graduation volgend weekend. Dan loop ik naar 99 Ranch Market om mijn favoriete Aziatische paddenstoelen te kopen. 

Vervolgens gaan we naar Total Wine, waar het even duurt voor ze een dozijn van mijn favoriete Brancott sauvignon blanc flessen vinden. Rick neemt gebruik van de tijd om wat van zijn favoriete Belgische bieren in te slaan. 

We hebben de lunch overgeslagen, maar beginnen nu toch wel trek te krijgen. We brengen de boodschappen thuis en gaan dan naar Greenhouse Bistro. Met dit warme weer is het fijn om buiten te eten. 

Om te beginnen delen we een charcuterie en kaas plankje. Op het menu stond "Gouda", maar dat is als zo vaak hier gerookte Goudse kaas. Niet mijn favoriet, maar de rest is erg lekker. Rick kiest vervolgens kip en biefstuk kabobs en ik de zalm kabob. Die worden geserveerd met gegrilde paprika en tomaat en een heerlijke komkommersalade. 

Terwijl we op ons eten wachten trekt het steeds meer dicht. Dit restaurant is uniek en kan het terras zo overdekken met glazen panelen. Zo eten we fijn droog, terwijl het onweert en de regen op het dak klatert. Het smaakt allemaal zeer goed en is een leuk einde van dit weekend.

Het is weer droog als we klaar zijn en thuis zoeken we onze luie stoelen op. Tijd voor de laatste Boer Zoekt Vrouw aflevering van dit seizoen. Allemaal een heel fijne week gewenst!


8 reacties:

Sophie zei

Wat een heerlijk weekend met het jonge gezin! Heerlijk om te zien hoe Fiona smult en geniet van alles!

Sonja zei

Wat een super gezellig weekend. Fiona is zo'n schattig, tevreden poppetje en een smulpaapje.
Erg leuk blog Petra.

Anja L. zei

Wat een geweldig weekend hebben jullie gehad. Wat een schatteboutje is Fiona.
Jullie zullen ook wel moe zijn geweest.
Wij zijn Lyon aan het ontdekken, wat een mooie stad!
Fijne maandag.

Anoniem zei

Wat een reuze gezellige weekend hebben jullie achter de rug. En wat is Fiona toch een schatje met die mooie bruine ogen. Dat eten was vroeger wel anders.Nooit uit een potje maar altijd zelf gekookt .Tijden veranderen.
Groetjes Wil

Petra zei

@Sophie - Ze geniet van alles en is zo sociaal!

@Sonja - Dank je wel!

@Anja - Er is een ijszaak in Vieux Lyon, die heel veel interessante smaken verkoopt. Het heet Terre Adelice.

@Wil - Het meeste eten dat Fiona krijgt is ook zelf gekookt. Wij pureerden altijd alles, nu krijgen de kleintjes gewoon in stukjes gesneden eten wat de volwassenen ook eten.

Petr@ zei

Wat een super gezellig weekend! Fiona is een gezellig meisje en wat fijn dat ze zo lekker eet.

Petra zei

@Petra - Ze is nu op zo'n leuke leeftijd!

Anja L. zei

Bedankt voor je tip! Wat een geweldige stad is dit, wij gaan zeker vaker in Lyon komen.
Ik was bang dat mijn Frans was weggezakt maar het valt me niets tegen.