Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 11, 2022

Over een wekelijkse woensdag

Het is voorlopig weer de laatste echt zonnige dag en daar wil ik optimaal gebruik van maken. Mijn ontbijt eet ik buiten in de zon en dan smaakt het extra lekker. Het is zestien graden, maar met een jasje aan goed te doen.

Dan doe ik wat stappen en als Rick klaar is gaan we naar Starbucks. Daar zegt Rick deze keer wat van het vele schuim op mijn nitro brew. Volgens mij doen ze niets met zijn advies dat er minder lucht uit de machine moet komen, maar het is het proberen waard. 

Thuis ga ik verder met mijn cardio. Ik heb de afgelopen maand meegedaan met de "Mayor's Fitness Challenge", een vriendelijke competitie tussen de plaatsen Vienna, Falls Church en Fairfax. Daartoe moest ik iedere dag een formulier met mijn sportprestaties invullen. Vienna heeft gewonnen en het is leuk om daaraan bijgedragen te hebben!

Nadat ik me opgefrist heb ga ik naar Greenheart. Het is maar goed dat ik er vroeg ben, want het Rooster sap is alweer bijna uitverkocht. Daarna ga ik naar Whole Foods waar ik avondeten koop. 

De zalm is 25% afgesprijsd, maar de zelfscankassa registreert dat niet. Ik vraag een medewerker en die gelooft me niet, maar het is toch echt waar. Met zijn drieen gaan ze zich ervan verzekeren dat ik de waarheid vertel. Natuurlijk is dat zo en de korting scheelt me maar liefst $8, wel de moeite waard. 

Op de terugweg stop ik weer bij de tuin met irissen. Ik kan het niet laten er meer foto's van te maken. Jammer genoeg is de bloeiperiode altijd zo kort en sommigen zijn al uitgebloeid. 







De lunch met Judith is van gisteren naar vandaag verzet en daarom halen Rick en ik vroeg onze lunch. Ik ga voor het huis zitten met mijn salade en Judith zit ook buiten. Zij hoeft vandaag niet meteen terug aan het werk dus we praten wat langer dan anders. 

Intussen is de schoonmaakploeg aangekomen en als ik afscheid van Judith heb genomen ga ik een stuk wandelen. Jammer genoeg begint het te bewolken, maar de temperatuur is met 23 graden zeer aangenaam. 

Zodra de schoonmakers weg zijn laat ik Orion uit zijn bench en loop een stukje met hem. Dan besluit ik naar de Turkse winkel in Vienna te gaan. Mijn yoghurtdrank is op en die koop ik gewoonlijk bij H Mart, maar ik ga kijken of Yas het drankje ook heeft. 

Dat is inderdaad het geval en zo geef ik een klein bedrijfje wat klandizie. Bij het afrekenen valt mijn oog op de vele zoete lekkernijen. Nu vind ik het meeste veel te zoet, maar de koekjes met honing zijn wel heerlijk. Ik weet me echter in te houden. 

Als ik een rondje loop langs ons plein zie ik buurvrouw Mel buiten zitten. We praten even bij en Mel laat me hun nieuwe keuken zien. Die is mooi modern en uitgebreid. Hun huis heeft een ander model dan het onze en voorheen zat er voor zo'n groot huis een vreemd kleine keuken in. Nu hebben ze veel meer ruimte. 

Rick is intussen de achtertuin aan het maaien voor het weer gaat regenen. Dan maak ik mijn groentensap met bloody Mary mix mocktail en Rick geniet van een Belgisch biertje.

Ons avondeten bestaat dus uit zalm en daarbij hebben we een door Whole Foods bereide salade van groene boontjes, lenteuitjes en peterselie en bloemkoolpuree. Het is een makkelijke, maar zeer smakelijke maaltijd. 

Op het moment kijk ik het nieuwe seizoen van Bed & Breakfast. Dat vind ik zo'n leuke serie met echt Nederlandse plaatjes. Wij zijn echt hotel of huisjes huren mensen, maar zo'n bed & breakfast lijkt me ook weleens leuk. 


 

4 reacties:

Anja L. zei

Ik vind voor af en toe een b&b heel leuk. Maar toen wij in Canada waren voor een rondreis, kregen we iedere keer een uitgebreid ontbijt. Heel lief en lekker maar soms had ik alleen maar zin in wat yoghurt met cerial of een cracker.
Met een zelfscan valt het pas op hoevaak prijzen niet kloppen.
Inderdaad jammer dat irissen zo kort bloeien, het zijn zulke sierlijke bloemen.
Ik ga vanmiddag voor het eerst sinds september 2019 weer eens inpakken voor een weekje vakantie.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Goed dat je er op stond de korting toch te krijgen. 8 dollar is een aardig bedrag!

Ik ben zelf ook meer van de hotels en appartementen maar b&b's zien er vaak wel erg gezellig uit. Soms wordt iets ook wel een b&b genoemd maar is het meer gewoon een kleinschalig hotel.

Anoniem zei

Ik kijk ook af en toe naar B&B, zijn over het algemeen leuke accommodaties in een leuke omgeving. Maar zo'n uitgebreid ontbijt hoeft voor mij niet. Maar men wil natuurlijk altijd goed voor de dag komen. Een boterham met kaas en wat fruit is voor mij meer dan genoeg.
Jammer dat de bloemisten tegenwoordig nog nauwelijks irissen verkopen. Schijnt geen vraag meer naar te zijn. Iedere ochtend kijk ik even naar buiten en zie de prachtige klaprozen langs de trambaan staan. Schitterend. Dat in combinatie met irissen. Helaas bloemen die het
binnenshuis niet doen.
Wat een geluk dat de GGD nu meerdere locaties heeft geopend voor vaccinaties. Nu kon ik bij mij aan de overkant in het ziekenhuis terecht. Lekker dichtbij.
Ik heb nog geen datum met Cathy afgesproken om naar Las Vegas te komen. Ze stapt binnenkort over naar een andere baan. Dat betekent wel dat ze de hele dag afwezig zal zijn. Van 's morgens 7 uur tot laat in de middag. Thuis ben ik ook alleen , dat maakt dus geen verschil.
Ik zie wel.
Fijne donderdag.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Inderdaad, dat ontbijt is voor een dag leuk, maar niet meerdere achtereen.

@Petra - Ja, of een soort "glamping" zoals bij een aflevering. Dat zou niets voor mij zijn.

@Wil - Een ochtend zo'n uitgebreid ontbijt is wel lekker, maar als je er meerdere nachten verblijft wat teveel van het goede.