Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 10, 2022

Over een mammogram en masala chai ijsthee

Wat is het toch altijd veel makkelijker opstaan als de zon schijnt! We gaan tegelijkertijd naar beneden en ik kook mijn ontbijt. Dat van Rick is altijd gewoon cereal met melk.

Iedere ochtend kijkt Rick graag het nieuws. Voorheen was dat HLN, maar ik heb hem gevraagd of we niet op de vroege ochtend al het nare wereldnieuws hoeven te kijken. Nu staat de Today Show van NBC aan. Daar wordt wel wat nieuws besproken, maar het is meer een praatprogramma.

Rick gaat naar boven om zich te douchen en ik loop hard op de plaats tot hij klaar is. Ik ben zo al een stuk op weg naar mijn doel als we naar de Starbucks in Vienna gaan. Er zit weer een flinke laag schuim op mijn nitro brew, maar we hebben geen zin er wat van te zeggen. 

We zijn al om kwart voor negen weer thuis en dat betekent dat ik nog voor tienen mijn tienduizend stappen doel haal. Het is zulk lekker weer en ik wil volop van de zon en het vogelconcert genieten. 


Het lied van de cardinalen ken ik wel, maar ik hoor een heel aantal liederen waarvan ik niet weet bij welke vogel ze horen. Ik vind na enig zoeken de Merlin app, die de liederen van Noord Amerikaanse vogels kan onderscheiden. Al door de buurt lopend hoor ik heel wat verschillende vogels, zoals onderstaande screenshots laten zien. 

Tegen twaalven vertrekken Rick en ik naar Whole Foods. Daar schaffen we ingredienten voor het avondeten en een bos oranje-gele tulpen aan. We verzekeren ons er dit keer van dat de komkommer niet beschimmeld is. 

Op de terugweg gaan we langs Cava voor Rick en Subway voor mij om onze gewoonlijke salades op te halen. Die eten we gezellig samen in de zon voor het huis op. 

Het is weer eens tijd voor een mammogram voor mij. Ik begeef me naar Fairfax Radiology in Vienna en ben al gauw aan de beurt. Wat is dit toch een onaangenaam iets! Ik heb een laborant, die alles extra plet en dat doet pijn. Blij dat ik daar hopelijk weer minstens een jaar vanaf ben!

Nu ik toch in Vienna ben ga ik meteen door naar Greenheart. Zij hadden vandaag een twee voor de prijs van een special. Nou, daar is goed gebruik van gemaakt, want er is welgeteld nog een fles sap over en dat is helaas geen Rooster groentensap. Vanavond is er dus geen mocktail met groentensap en bloody Mary mix voor mij. 

In het tuintje aan de overkant maak ik wat bloemenfoto's. Ik vind de irissen zo mooi. Die zijn na tulpen mijn favoriete bloem om te fotograferen. Zo veelzijdig zijn ze qua vorm. 






Na wat rondgelopen te hebben ga ik naar Caffe Amouri. Daar bestelt ik een masala chai ijsthee en drink die op een bankje voor het cafe op. Er komen heel wat mensen langs, maar niemand, die ik ken. 



De rest van de middag lees ik op het deck en maak af en toe een wandeling om ieder uur minstens 250 stappen te zetten. Het is goed om te blijven bewegen, anders want ik heb last van mijn fibromyalgie ondanks het mooie weer. 

Voor ons avondeten grilt Rick Turkse lamsgehakt spiesjes. We hebben daar komkommersla, broccoli- en bloemkoolrijst en pindasaus bij. Het is net niet warm genoeg om buiten te eten, maar de maaltijd geeft ons een zomers gevoel.

Het blijft nu ook tot na achten licht, nog iets zomers. Nu de temperaturen nog wat hoger, maar dat komt vast snel. 

5 reacties:

Anja L. zei

Ik had laatst ook een heel onvriendelijke vrouw die de mammogram deed en me echt pijn deed. Maar inderdaad, het zit er weer op.
Ik ga ook naar zo’n app zoeken, ik vind het leuk om te weten welke vogel ik hoor.
Fijne woensdag.

Reny zei

Bedankt voor de tip, ik heb de app zojuist gedownload, het lijkt erop dat hij ook voor Europa werkt? Straks eens uitproberen (ik zit nu nog in bed met laptop en koffie ;).

Fijne dag!

Sonja zei

Wat een barbaars onderzoek is de mammografie. Ik had vorige keer ook zo'n kenau en mijn velletje was zo kapot dat het bloedde. Ik ga niet meer en vraag een echo.
Wat leuk die vogel app.
Fijne dag!

Petr@ zei

Ik heb jaren geleden een mammografie gehad en ik vond dat reuze meevallen. Maar dat was in het ziekenhuis, misschien maakt dat nog verschil. Over 2 jaar moet ik ook jaarlijks via het bevolkingsonderzoek en daar hoor ik mindere verhalen over. Maar goed, dat wordt dan maar doorbijten. Ik ken helaas genoeg vrouwen bij wie het op die manier ontdekt werd, waaronder mijn moeder.

Hopelijk stijgen de temperaturen snel bij jullie zodat je ook buiten kunt eten.

Petra zei

@Anja - Ik las dat die app ook voor Europa werkt.

@Reny - Is het gelukt?

@Sonja - Een echo is denk ik te duur, maar ik zei tegen Rick dat als dit bij mannen zou moeten gebeuren er allang een alternatief gevonden zou zijn.

@Petra - Het doet bij mij ook niet altijd pijn, maar gisteren draaide ze de knoppen nog strakker dan de machine al deed. Mijn borsten doen nu nog pijn! En ja, het is een noodzakelijk kwaad.