Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 25, 2022

Over een warme woensdag

Zodra Alexa haar Disney deuntje begint te spelen sta ik op. Ik heb een drukke dag vandaag! Rick heeft de koffie klaar, maar ik heb geen ontbijt in huis. 

Zoals gewoonlijk gaat Rick eerst douchen voor we naar Starbucks gaan. Ik heb al meer dan de helft van mijn stappen bijeen als hij daarmee klaar is. 

Bij de Starbucks drive thru overhandigt Frankie ons onze koffies. Mijn egg bites zijn echter niet dubbel gebakken. Dan vind ik ze niet lekker, te weeig, dus ze gaan nog even de oven in. Dan zijn ze lekker knapperig.

Thuis maak ik de rest van mijn stappen af en vul de kolibrie voeders met verse nektar. Ik hoop dat er meer op afkomen, want behalve die ene vorige week heb ik er geen meer gezien. Dan fris ik me op en ga boodschappen doen. 

Als eerste ga ik naar de Safeway. Daar koop ik o.a. Campari tomaten voor mijn ontbijt. Ik kijk eens bij de hondenspullen. Daar zie ik een heel grappige luiaard, Sasha the Sloth. Orion is dol op knuffels en bijt ze niet kapot, dus ik neem die mee als verjaardagscadeau. Verder koop ik een blikje eten en een van de kluifjes waar Orion dol op is. Heel handig, want nu hoef ik niet meer naar Petco.  



Mijn volgende stop is de H Mart. Daar haal ik paddenstoelen voor mijn ontbijt. Ik zie dat ze de Turkse drinkyoghurt weer hebben en neem daar een paar flesjes van mee. Verder een bakje met gebakken ansjovis en ik ben klaar. 

Thuis is Orion dolblij met zijn speeltje. Hij laat dat zien door het in zijn bek te nemen en er rondjes door de kamers mee te lopen. Zo grappig en schattig vind ik dat altijd!

Rick heeft het te druk om zijn lunch te gaan halen. Hij bestelt de zijne net als ik van Subway en ik ga ze dan wel ophalen. Ik vind het door elkaar gehakt lekkerder, dan zoals gisteren allemaal bovenop elkaar gegooid. De meeste Subways doen dat niet meer, maar deze wel (wellicht enkel voor mij). 

De schoonmaakploeg komt en ik stap in mijn auto. Dan belt Judith, die op JFK Airport in New York op haar vlucht naar Parijs wacht. Ze heeft een heel lange overstaptijd vanuit Maine en dus even tijd om bij te kletsen. 

Judiths collega arriveert een uurtje later en dan nemen we afscheid. Ik heb inmiddels een bankje in het centrum van Vienna gevonden. Het is heerlijk weer met een graad of tweeentwintig en af en toe zon. Natuurlijk kan ik het niet laten weer wat bloemenfoto's te maken. 





Gisteren vroeg Christine mij of ik een recensie voor haar nieuwste boek op Amazon kon schrijven. Ze heeft die nodig om meer publiciteit te krijgen. Christine wilde me niet dwingen het boek te lezen, maar ik doe dat wel, anders is mijn recensie onzien. 

The Fake Fiancee is een leuk verhaal en het leest vlot.  Het grappige is dat ik Christine's "stem" er helemaal in terugvind. Sommige uitdrukkingen en de manier waarop ze dingen zegt komen terug in het boek. Ik zal de recensie vanavond schrijven. 

Terwijl ik zit te lezen zie ik mensen met professionele filmcamera's rondlopen. Ze filmen winkels en interviewen een aantal mensen. Als ik door het park loop zie ik onderstaand bord. Leuk! Ik ga zeker kijken als de Vienna aflevering wordt uitgezonden. 

Net na vieren hoor ik via mijn Arlo app dat de schoonmaakploeg klaar is. Ik ga me dan meteen klaarmaken voor het eerste happy hour met vriendinnen in meer dan twee jaar. Maria komt me ophalen en we gaan naar Zenola.

Daar krijgen we een grote tafel en langzaamaan komen de anderen binnendruppelen. Iedereen vindt het heel erg leuk dat ik dit na meer dan twee jaar weer oppak. Het gespek is meteen geanimeerd.

De chef en eigenaar van Zenola stelt het duidelijk op prijs dat ik dit happy hour hier houdt. Hij komt zich voorstellen en aan het einde van de maaltijd krijgen we een baby aubergine met een heerlijke vulling als afsluiting van hem. 

Natuurlijk wordt het super gezellig en voor we het weten is het half zeven. Maria moet naar huis om bijles te geven. Ik ga natuurlijk mee, omdat zij mij op heeft gehaald. Het is leuk om te zien dat de anderen nog blijven. Ze kenden elkaar voor vanavond niet, maar nu zijn ze druk in gesprek. Dit is wat ik graag wilde bereiken met deze groep. 


Zoals altijd heerlijk eten en mooi gepresenteerd

Maria zet me thuis af en ik zie dat Rick zijn eten aan het ophalen is. Orion heeft nog geen eten gehad en ik maak het voor hem. Het is zo schattig om hem zo blij te zien met een speciale traktatie. Het gaat dan ook schoon op en de bak wordt drie keer gelikt om zeker te zijn dat er niets meer in zit.

Tijd voor de luie stoel met de voeten omhoog, eens zien wat vanavond leuk is om te kijken qua shows. Ik heb nu een nieuwe serie ontdekt vanwege het filmen in Vienna. 




4 reacties:

Reny zei

Wij vinden het ook zo fijn dat na 2 jaar Corona alles weer kan, die gerechtjes zien er goed uit.
Mooi die korenbloemen!

Fijn Hemelvaartsweekend Petra!

Anja L. zei

Wat een grappige knuffel voor Orion.
Grappig dat je Christine terug vind in het boek.
Fijn dat je eerste happy hour meteen weer een succes was.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Grappig dat je Christine herkent in het boek. Ik heb daar eigenlijk nooit bij stilgestaan dat mensen die een schrijver kennen er herkenbare uitdrukkingen uithalen.

Gezellig weer, de happy hour na zoveel tijd. Leuk dat iedereen het goed met elkaar kon vinden.

Petra zei

@Reny - Dank je hetzelfde voor jullie, hier doen ze daar niet aan, maar wel is het maandag Memorial Day.

@Anja - Ja, Christine heeft best veel specifieke uitdrukkingen.

@Petra - Ik voorheen ook niet, maar in dit boek wel.