Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, mei 04, 2022

Over een heerlijk happy hour

Naar verluid heeft het vannacht flink huisgehouden en is er maar liefst in een keer drie centimeter regen gevallen. Mensen klagen over luide donder, maar Rick en ik hebben niets gehoord. Integendeel, wij hebben heerlijk geslapen en staan uitgerust op.

Mijn ontbijt smaakt me weer zeer goed en daarna doe ik zoals zo vaak alvast wat van mijn stappen tot Rick klaar is.  Dit keer heeft hij juist besteld bij Starbucks en er staat geen rij bij de drive thru. We zijn daardoor nog voor negenen thuis.

Fijn, want dan ben ik vroeg klaar met mijn cardio. Een positief iets van regen is de natte bloemen en bladeren overal. Ook is alles zo groen! Onderstaande foto zijn mijn tijgerlelies, die aan het opkomen zijn. 


Als ik me opgefrist heb ga ik naar Whole Foods. Ik ben gisteren helemaal vergeten mijn favoriete snacks op het moment te kopen. Dat zijn crackers met heel veel zaden en geen graan, ze hebben dan ook maar 6 gram koolhydraten en maar liefst 4 gram vezels per tien crackers. Ik ben er dol op!

Nu ik hier toch ben neem ik ook gelijk lunch mee. Een moot gerookte zalm en een salade van de salade bar vind ik zeer smakelijk. Bovendien zie ik een soort kaas, die een mengsel van brie en blauwe kaas lijkt te zijn. Verder heeft deze Whole Foods nu ook de lekkere bloemkool "boterhammen". Zo ga ik met een vrij volle tas weer naar huis. 

Op de terugweg stop ik bij een tuin met een heel veld irissen. Ik vind dat prachtige bloemen, vooral als ze nat zijn. Ik neem er dan ook heel wat foto's van (en gooi er meteen veel weer weg zoals altijd). 






Katja bericht dat ze slecht nieuws heeft: Fiona heeft koorts. Er zijn nog een paar dagen voor ze hierheen zouden komen, dus we duimen allemaal heel hard dat Fiona zaterdag weer beter is. Wat een bacillen vliegen er toch rond bij zo'n kinderdagverblijf!

Rick en ik gaan naar Total Wine om een bestelling wijn en bier op te halen. Ook gaat er een fles sake en wat bloody Mary mix mee. Ik heb het gisteren online besteld en betaald en het staat allemaal al klaar voor ons. 

En dan is het weer tijd om mijn nagels te laten doen. Dit keer kies ik lichtblauw en wit met kleine glittertjes. Phuong vult mijn zijden nagels in en lakt ze dan bekwaam. Thuis plak ik er blauwe vlinders en bloemen op. 


Het is lekker op het deck en ik neem mijn laptop mee naar buiten om alvast een begin aan dit blog te maken. Dan maak ik me klaar voor happy hour met Sara. Dit keer gaan we naar Sushi Koji. 

Rick brengt me erheen en Sara is er nog niet. Als ik tegen de hostess zeg dat ik voor happy hour met een vriendin kom schrikt ze helemaal. Zij hebben geen happy hour, namelijk. Ik stel haar gerust dat we dat ook niet verwachtten. 

Als Sara er is bestellen we. Ik neem het sashimi gerecht en dat is zo lekker! Het komt met het gefrituurde skelet van een makreel. Ik weet van een ander restaurant dat ik dat erg lekker vind. Ik ben benieuwd hoeveel Amerikanen het ook daadwerkelijk eten net als ik. Sara vindt het in ieder geval maar niets. 

We hebben elkaar veel te vertellen en er is in een oogwenk meer dan een uur voorbij. Rick komt mij weer ophalen en we praten nog even met zijn drieen. Sara en ik zetten ons volgende happy hour voor half juli in onze agenda. 

Vanavond kijk ik eindelijk eens de Luizenmoeder film. Ik vond de serie erg leuk en de film ook, hoewel het einde wat vreemd is. Hier in de VS zou er met zo'n einde nog een vervolg komen.

Katja stuurt onderstaande foto en Fiona ziet er vrolijk uit. Dat is wel met paracetamol, maar hopelijk valt het ziek zijn mee. Allemaal alsjeblieft even duimen voor ons en voor hen dat het drietal dit weekend kan komen!

3 reacties:

Anoniem zei

Hopelijk is Fiona haar koorts verdwenen tegen het weekend en kan het gezinnetje op bezoek komen bij jullie.
Petra, dan kun je lekker veel foto's maken van jouw kleindochtertje die zo fotogeniek is. Ik kijk er al naar uit.
Groeten van Hilde uit B.

Anja L. zei

Wat zijn de irissen mooi. Ik gooi ook altijd de helft van mijn foto’s weg.
Ik zal duimen dat Fiona voor het weekend is opgeknapt.
Fijne donderdag.

Petra zei

@Hilde - Ik ben bang dat we het bezoek uit moeten stellen, maar hopelijk kan het anders volgend weekend.

@Anja - Met het digitale tijdperk is foto's weggooien niet erg meer.