Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 30, 2022

Over Memorial Day

En zomaar is de zomer hier. We hebben de extra deken van ons bed gehaald, want die werd veel te warm. Zo slapen we lekker koel tot een uur of acht. Het is al 22 graden, dus dat belooft warmte, heerlijk! Ik voel me er honderd keer beter van en heb zelfs geen hoofdpijn. 

We laten Orion uit en gaan dan naar Starbucks. Met onze koffies en ontbijt rijden we naar Whole Foods. Daar halen we ingredienten voor het avondeten van vanavond en morgenavond. We gaan lekker barbecuen, daar is het het perfecte weer voor.

Dan is het tijd om te sporten. Ik doe het op het deck in de zon, maar dat wordt al gauw te warm. Gelukkig is er inmiddels wat schaduw en ik verkas daarheen. Ik ben net klaar als Rick terugkomt van zijn fietstochtje. 


De ochtend is voorbij gevlogen en we gaan lunchen. Rick haalt een salade van PizzaRoni en ik wil graag een poke bowl. We eten het op het terrasje van Poki DC op. Ik zou willen dat Vienna een poke bowl restaurant zou krijgen, maar dit is niet al te ver. 

Thuis kijken we eens hoe het staat met onze reisstekkers. We hebben ze nodig voor het VK en Europa. Van die laatsten hebben we er een heleboel, maar we kunnen nog wel wat Britse gebruiken. Rick bestelt ze van Amazon. 

Verder haal ik mijn tas, die ik altijd als handbagage meeneem, leeg. Hier in de VS wordt er niet op gewicht van handbagage gelet, maar in Europa wel. Ik wil de tas daarom onder de 8 kilo hebben. Er zit nogal wat heel oud spul in, dus goed om eens te doen. 

Rond half drie besluiten we naar het zwembad te gaan. Ik zie ons overbuurmeisje en een vriendin er ook heen lopen. Die komen echter meteen weer terug. Het zwembad zit vol en er zitten tenminste vijfentwintig mensen om binnen te kunnen. Daar gaan wij niet op wachten. 
De tijgerlelies zijn bijna uit

We installeren ons op het deck met een koel drankje. Opeens zie ik een bergje met houtzaagsel onder ons bankje liggen. We hebben hier een soort bij, de "timmerman" bij, die gaten in hout graaft om er een nest in te maken. Binnenkort moet Rick dat gat dus maar dichten, want we zitten niet te wachten op een zwerm carpenter bees. 


Tegen vieren besluiten we het zwembad nog een kans te geven. Het is er nog steeds heel druk, maar we vinden een paar stoelen om op te zitten. Het is zo warm, dus we willen wel wat afkoelen in het water. Oef! Dat is nog flink koud en we gaan er maar tot onze knieen in. 

Vanochtend zijn we vergeten iets lekkers voor bij de borrel te kopen. We gaan naar de Safeway en nemen een pakje gerookte zalm mee. Daar genieten we op het deck van. Dat wordt in de zomer altijd een extra woon- en eetkamer. 

Rick heeft bisonburgers en ik zalmburgers, de ene met spinazie en feta en de ander met tomaat en basilicum. Rick eet zijn burgers op brood met tomaat en ui. Ik heb mini komkommertjes bestrooid met zout en peper en een handje vol linzen "chips". Het is een smakelijke zomerse maaltijd. 

Fiona speelde vanochtend heel lief in haar nieuwe kinderbadje. Toch vertrouwde Katja het niet, want Fiona heeft al de hele week lichte koorts en lijkt zich niet lekker te voelen. Katja vermoedde een oorontsteking, maar het blijkt het Coxsackie virus te zijn, ook wel hand, voet en mondziekte genoemd. 

Fiona is al over het ergste heen, maar heeft nog wel keelontsteking. Katja heeft meteen wat yoghurt "ijs" gemaakt. Dat is ook lekker met dit heel warme weer. 



 

3 reacties:

Anja L. zei

Fijn dat jij je meteen zoveel beter voelt met warm weer.
Reisstekkers raken op de een of andere manier altijd zoek, en zodra je een nieuwe koopt vindt je de oude weer.
Geniet van het mooie weer!

Petr@ zei

Heerlijk dat warme weer, was het altijd maar zo.
Ik merk het ook gelijk aan mijn pols. Van de week was het wat kouder en dan is de pols gelijk een stuk stijver.

Ach die arme Fiona. Gelukkig kan ze van haar badje genieten en helpt het yoghurtijs.

Petra zei

@Anja -Inderdaad, zo waar van die reisstekkers!

@Petra - Gek he dat ons lichaam zo reageert op weer.