Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 08, 2022

Over markten en Moederdag en meer

Zaterdag

De regende kletterde vannacht op het dak en het regent nog als we wakker worden. We nemen de tijd met opstaan en gaan dan naar de Starbucks in Vienna. 

Daar krijg ik weer de verkeerde egg bites en de nitro brew heeft geen amandelmelk. Het blijkt dat onze bestelling verkeerd is opgenomen. 

De verkeerde egg bites merken we pas als we al door de drive thru zijn. Rick keert terug en wil het cafe binnen gaan om de fout te laten rechtzetten. 

Daar blijkt dat enkel de drive thru open is en daar staat inmiddels een lange rij. Dan gaan we maar naar de Oakton Starbucks waar ik de juiste dubbel getoaste egg white egg bites koop. 

Vandaag is de Vienna markt weer geopend. Ondanks het slechte weer geeft dat een zomers gevoel. We zien onze buren er en worden als oude bekende begroet bij de eierboer. Daarvan kopen we een dozijn meerkleurige eieren. 

Rick neemt ook bijna een jalapeno plant mee, maar daar wacht hij toch nog maar een week mee, hopend dat ze dan verder gegroeid zullen zijn. 









Thuis doe ik een half uur cardio, hopend de rest van mijn stappen vanmiddag bijeen te krijgen. Dan maken Rick en ik ons klaar om naar de stad te gaan. We halen eerst lunch van Subway en Cava en gaan dan naar Washington. 

Daar zijn vandaag een heel aantal ambassades van over de hele wereld geopend voor de Around The World Embassy Tour. Volgende week is het de beurt aan de Europese Unie, dus er zitten niet veel Europese ambassades tussen. 

Via Spothero hebben we een parkeergarage vlakbij de meeste ambassades gevonden. Ik ben weer blij met mijn regenjas en -broek (die er vrijwel uitziet als een gewone zwarte broek), want het regent en waait. Rick heeft zich niet warm genoeg gekleed, maar daar is niets meer aan te doen. 

De eerste ambassade waar we heenlopen is de Keniaanse. Daar staat een ellenlange rij en ik moet natuurlijk weer eens plassen. Mijn oog valt op een mobiele wc bij constructie. Die is niet bepaald schoon, maar ik heb geen keus. 

Intussen staat Rick in de rij en is nog geen stap gevorderd. Ik denk dat we als we hier blijven maar een ambassade zullen kunnen bezoeken. Ik ga eens kijken wat er zo speciaal is aan deze ambassade en dat blijkt henna kunst op handen te zijn. Dat willen we geen van beiden, dus we lopen verder. 


Even verderop slaan we een dans gade bij de ambassade van de Dominicaanse Republiek. De kostuums zijn prachtig en de muziek zo vrolijk! 



Als de dans af is gelopen lopen we de "Spaanse" trappen op naar S Street NW. Daar bevindt zich de ambassade van Costa Rica. Hier staat helemaal geen rij, maar het is er dan ook niet bijster interessant. Er staat wat kunst en een tekenaar van huisjes heeft zijn werk er hangen en is bezig aan een nieuwe tekening. 



Onze volgende ambassade wordt die van Albanie. Hier staat wel een rij, maar die lijkt snel te gaan. We sluiten erin aan en niet veel later lopen we naar binnen. Er liggen interessante boeken over Albanie en we zien nog net het einde van de laatste folkloristische dans. 

Er liggen olijven en Albaniaanse kaas en we mogen allemaal een slokje raki proeven. Oef, dat is sterk! Dan worden we weer naar buiten geleid. We wisten weinig over dit land, dus het is leuk om er wat meer over te leren. 




Het volgende land op ons lijstje is Haiti. We herkennen deze ambassade, want we zijn hier drie jaar geleden ook geweest. Er hangt veel mooie kunst en het gebouw is ook fraai van binnen. 




Eigenlijk wilden we vervolgens naar de residentie van de Chileense ambassadeur, maar daarvoor staat ook een veel te lange rij naar onze smaak. Dan maar verder naar Kameroen. Dat wordt een aangename verrassing!

Mensen lopen er in de prachtigste kostuums, er is kunst te bewonderen en te koop. Ik ben als vierjarige in Kameroen geweest en heb er malaria opgelopen, maar ik heb het gevoel dat het land in de decennia erna flink gegroeid is qua toerisme. Hun motto is "Heel Afrika in een land". 




Rick heeft het intussen echt koud en we zijn de regen beu. We lopen Connecticut Avenue af op zoek naar een gezellig cafe, maar die zitten of bomvol of ze zijn gesloten. We besluiten dan de auto maar weer op te halen en terug naar Vienna te rijden. 

Daar bestelt Rick een koffie van de Starbucks in het Pan Am Center. Voor mij is het te laat voor caffeine en ik heb meer zin in mijn koude water. Thuis ontspannen we een uurtje en gaan dan bedenken wat we de rest van de avond willen doen. 

De Kentucky Derby wordt vanavond gelopen. We willen naar een bar in een restaurant die dat uitzendt en mint julep cocktails serveert. De keuze is tussen Hawk & Griffin en Bear Branch Tavern. Het wordt de eerste, want er zijn nog stoelen open aan de bar. 

Naast mij zitten twee mannen een schaakspel te spelen. Ik kan horen dat degene vlak naast mij niet Amerikaans is en hij draagt een hoodie van de Universiteit van Leiden. Daar moet ik natuurlijk meer van weten. 

Hij is een Duitser, die in Finland heeft gestudeerd en daar zijn Amerikaanse vriend, die hier in Vienna woont, heeft ontmoet. Via Belgie werkt hij nu in Nederland aan de Universiteit van Leiden. We praten een tijdje en zijn Nederlands is best goed.

Rick en ik delen de vishapjes en kiezen kip masala voor Rick en steak & stout pie voor mij als hoofdgerecht. Dan bestellen we ieder een mint julep, het drankje van de Kentucky Derby. Iedereen in het restaurant kijkt de race, die gewonnen wordt door het laatst geplaatste paard Rich Strike. 

Dat paard was een invaller voor een paard dat gisteren uit de race ging. De winkansen waren 80-1, dus er zullen een aantal mensen heel blij zijn dat ze op dat paard hebben gewed! Altijd leuk als zo'n race een totaal onverwachte wending krijgt. 


We nemen afscheid van de schaakspelers en Chris en Sarah achter de bar en gaan huiswaarts. Dit was zo'n leuke zaterdag, ik ben blij dat we niet thuis zijn gebleven. Fiona heeft nog steeds koorts, dus het is goed dat ze niet gekomen zijn. 

Rick en ik gaan een of twee afleveringen van Our Great National Parks kijken. Dan op tijd naar bed, want morgen weer een leuke dag met veel lekker eten. Men zegt dat de liefde van de man door de maag gaat, maar in mijn geval geldt dat ook voor de vrouw.

Zondag

Rick is al vroeg uit de veren, maar het is Moederdag en ik blijf nog even liggen. Tegen achten ben ik ook van de partij. 

De kinderen wensen me allemaal een fijne Moederdag via Messenger. Van Kai wordt er later op de dag nog een mooie roze bloeiende plant bezorgd. Heel jammer dat we Katja's eerste Moederdag niet samen kunnen vieren, maar het is niet anders. 

Rick overhandigt me een paar kaarten. Een ervan is een heel lieve van Saskia, helemaal perfect in het Nederlands geschreven. De ander is een grappige en lieve van Rick. 

Daarin zit een verrassing: we gaan eind mei naar een bijzonder restaurant met een Michelin ster voor een etentje. Ik heb hem gezegd dat ik liever samen dingen doe dan dat ik spullen krijg en daar heeft Rick goed naar geluisterd.

Dit keer besluiten we naar de Starbucks in het Pan Am Center te gaan voor onze koffies en ontbijt. Daar wordt het altijd perfect bereid. Daarna rijden we naar H Mart waar ik een bakje van mijn favoriete paddenstoelen koop.

De volgende stop is de markt in het Mosaic District. Die wordt steeds uitgebreider. We lopen rond en praten even met Peggy, die de overheerlijke korstloze quiches bakt. Verder zoekt Rick naar zijn jalapeno plant, maar hier hebben ze alleen kruiden.

Als laatste halen we mijn bestelling op van King Mushroom. Dit keer word ik meteen herkend. Zo heb ik weer maitake en pioppino paddenstoelen en varenkopjes als ontbijt de komende week. 





Na een half uurtje cardio maken we ons klaar om te gaan brunchen. Rick steekt zich in pak en ik doe mijn nette zwarte broek en een feestelijk topje aan. Dan gaan we naar het Ritz-Carlton hotel voor hun Moederdag brunch. 

Er is eerst nog wat verwarring, want waar we vroeger naar binnen konden voor de lift is nu afgesloten. Dat is op alle verdiepingen, dus we krijgen er nog wat extra stappen erbij. Uiteindelijk blijkt dat je het hotel via de hoofdingang binnen moet gaan. 

We lopen daar door een enorme windtunnel. Er staan zelfs waarschuwingsbordjes met "high wind area". Daarmee overdrijven ze niet! Mijn zorgvuldig gekrulde kapsel ziet er niet meer uit, maar ach. 

Eenmaal in de sfeervol ingerichte balzaal krijgen we een minuscuul tafeltje voor twee. Ze zullen gedacht hebben dat ze met kleinere tafels meer ruimte tussen gasten konden creeren, want we zitten allemaal zeker anderhalve meter van elkaar af. 

Alle glazen, borden en kopjes passen gelukkig nog precies. Rick begint met een mimosa en ik houd het bij een glas champagne zonder jus d'orange. Verder bestellen we ieder thee. Dan kunnen we aan het heerlijke buffet beginnen. 

Zoals altijd concentreer ik me op de visgerechten. Er zijn twee soorten gerookte zalm, klauwen van steenkreeften, garnalen, oesters en zalm- en osetrakaviaar. Dat laatste is mijn lievelingseten en ik smul van de blini's met zure room en kaviaar. Het is jammer dat onze magen toch een limiet blijken te hebben, anders had ik eindeloos door gegeten, zo heerlijk is het allemaal. 




We delen een viertal van de mini desserts, vooral de yuzu mousse is erg lekker en licht. Als we afgerekend hebben lopen we naar de lift bij de garage. Ook nu gaat die niet naar de verdieping waar onze auto staat. Dan de trappen maar, gelukkig zijn die deuren wel open. 


Thuis hangen we eindelijk de fotoposters op, die ik met Kerst van Saskia kreeg. Ze krijgen een plaats aan de muur in onze slaapkamer. Het schilderijtje dat er hing wil Saskia nu graag op haar kamer. 


De rest van de middag besteden we met puzzelen. Het is een leuke Disney puzzel van 750  stukjes. We werken er een paar uur aan. Dan ontspannen we ons nog een uurtje voor we uit eten gaan. 

Rick heeft bij Passion Fish in Reston gereserveerd. Dat is een heel goed visrestaurant en we genieten dan ook. Ik bestel een half dozijn oesters, die lekker groot en zoutig zijn. Dan heb ik het tonijn tartaar voorafje met een bijgerecht van geroosterde spruitjes. Rick neemt een tandoori zalm gerecht. We zijn zeer over onze keuzes te spreken!

Ondanks het gemis van de kinderen was het een heerlijk Moederdagweekend. En nu ga ik verder genieten en Boer Zoekt Vrouw en Heel Holland Bakt kijken. Allemaal een heel fijne week gewenst!

3 reacties:

Sophie zei

Wat een heerlijk weekend vol lekker eten en prachtige kleuren van de markt en de ambassades! Klinkt heel erg leuk.

Anja L. zei

Jammer van het slechte weer maar verder hebben jullie een leuk weekend gehad.
Misschien maar goed ook dat Katja, Kevin en Fiona niet konden komen met dat weer.
Wat een pech dat je net helemaal bent opgetut en dan door zo'n windtunnel moet, al dat werk voor niets.
Gelukkig was het eten erg lekker.
Fijne maandag!

Petra zei

@Sophie - Die ambassades zijn een heel leuke traditie. Als Katja en Kevin dit weekend weer niet kunnen komen gaan we naar de Europese Unie ambassades.

@Anja - Het was inderdaad vervelend rijden geweest voor ze met die regen.