Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, mei 31, 2022

Over zomer en zwemmen

De zon schijnt uitbundig de kamer binnen en eigenlijk ben ik om kwart over zes al klaar om op te staan. Ik doe het maar niet, want dan wek ik Rick. Die wordt om kwart voor zeven wakker en zo beginnen we onze dag fijn vroeg. 

Rick wil tijdens het ontbijt altijd het nieuws kijken, maar ik eet liever buiten met het geluid van de waterval en vogels. Die laatsten kwetteren erop los, zo vrolijk! Het cardinaaltje komt een concert geven, maar vliegt net weg als ik een foto wil maken. 


Na het eten begin ik aan mijn stappen en ben al bij 5000 als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. De app werkt weer eens niet en er staat een flinke rij bij de drive thru. Wij zijn vroeg en hebben geen haast. Er zijn altijd meer dan genoeg Pokemon te vangen hier. 

Met onze koffies gaan we huiswaarts. Ik sleep mijn mini elliptische machine het deck op en trap de rest van mijn stappen bij elkaar. Als ik daarmee klaar ben krijg ik bezoek van onderstaande vlieg. Die wordt dan maar meteen het onderwerp van mijn "Macro/Close Up" themafoto. Morgen begint een nieuw thema, altijd leuk. 

Na mijn douche besluit ik de lentespullen op te ruimen en de zomerspullen van zolder te halen. Helaas heeft een muis aan een van de kabouters geknabbeld, maar verder ziet alles er prima uit. Het is weer vrolijk met alle citroenen. 




Tijd om Orions (en naar ik dacht mijn) medicijnen op te halen van Walgreens. Daar wordt me echter verteld dat ik maar voor een maand pillen voorgeschreven heb gekregen van mijn endocrinoloog. Ik weet dat dat niet zo is, maar ze houdt voet bij stuk en ik moet mijn dokter maar bellen.

Dat doe ik en natuurlijk heb ik gelijk. Ze sturen het recept nog eens en nu heb ik nog drie maanden erbij. Alleen heb ik dat medicijn voor we op reis gaan nodig, want ik heb niet genoeg tot we thuiskomen. Nou, daar moet ik de verzekering maar voor bellen.

Prima, dat doe ik en krijg heel aardige mensen aan de telefoon. Wij hebben een heel fijne ziektekostenverzekering, iets wat lang niet iedereen in dit land kan zeggen. Na een half uur heeft de goede man het voor elkaar dat ik morgen drie maande schildklier medicijnen op kan halen. 

Intussen is het na twaalven en ik haal snel een salade van Subway. Zodra ik die opheb loop ik naar het zwembad. Daar is het heel rustig. Het water was gisteren nog veel te koud voor me, maar ik wil eigenlijk wel graag baantjes trekken. 

Kennelijk heeft de warmte van gisteren en vandaag veel goed gedaan, want het water is heerlijk! Ik hoef maar nauwelijks door te komen. Wat is het weer een genot om rustig mijn baantjes te trekken met de zon en warmte.

Na een halve kilometer (twintig banen) ga ik op een ligstoel zitten lezen. Een uur later zwem ik nog eens vijfhonderd meter en de eerste kilometer van het seizoen is gedaan. Ik begin een nieuw boek en blijf lezen tot het zwemteam gaat trainen. 

Dan is het gedaan met de rust, dus ik loop huiswaarts. Saskia zendt een berichtje dat ze vanochtend de baan, die ze graag wilde, aangeboden kreeg. Die gaat ze accepteren, al kreeg ze van het tweede interview vandaag ook een baanaanbod. Wat zijn we trots op onze jongste!

Ook voor het huis vervang ik de lente door de zomer. Nu alleen het feeentuintje nog, maar daar wacht ik mee tot het wat koeler is. 


Rick gaat de achtertuin maaien en ik neem mijn laptop het deck op. Ik schrijf een groot deel van dit blog en beantwoord wat correspondentie. Het is zo fijn dat we geen van onze buren kunnen zien met de bladeren aan de bomen. Het geeft me het gevoel in een bos te zitten. 

Voor ons avondeten maak ik een salade met mini meerkleurige tomaatjes, kleine Griekse zwarte olijven en augurk. Rick grilt een paar zalm- en zwaardvisspiesjes en daarbij hebben we broccoli "tots". Alweer een smakelijk zomers maal dat we gaan herhalen. 

Helaas zijn met dit warme weer de muggen ook ontwaakt en weten mij meteen te vinden. Jammer genoeg jagen ze me naar binnen, want ik heb een hekel aan al die kriebel. We doen er alles aan geen stilstaand water te hebben, maar onze achterburen hebben nu nog steeds een plas van de regens van de afgelopen weken. 

Tijd voor Jeopardy, mijn favoriete quiz show. Jammer, dat daar geen Nederlandse versie van is. Die zou vast aanslaan. 


8 reacties:

Reny zei

Heerlijk voor je dat je weer baantjes kunt trekken met het warme weer.

Bij ons in Maastricht zijn meerdere Subway vestigingen gesloten! Geen idee of dit met Corona of het gebrek aan personeel te maken heeft maar het is wel jammer.

Maak er een mooie woensdag van, mijn laatste werkdag van de week :) (ik werk altijd op maandag, dinsdag en woensdag).

Groet,
Reny

Anoniem zei

Wat geweldig fijn dat Saskia die baan krijgt aangeboden.
Hele geruststelling weer,nu maar hopen dat het Saskia, daar goed gaat bevallen.
Hier schijnt de zon ook heerlijk,dus lekker weer veel buiten bezig zijn.
Fijne dag nog!

groetjes Joke

Anoniem zei

Heerlijk om je baantjes weer te kunnen trekken. Dat wordt weer genieten deze zomer!

Wat super fijn voor Saskia dat ze de baan heeft gekregen die ze graag wilde. Begint ze na de zomer?

Petr@ zei

Het gaat nogal eens mis met mijn naam invullen;)

Anja L. zei

Wat een gedoe iedere keer met je medicijnen, gelukkig is het in orde gekomen!
Goed dat Saskia de baan heeft, en daar gingen toch ook medestudenten heen? Wat zal ze blij zijn.
Heerlijk om weer naar het zwembad te kunnen.
Fijne woensdag!

Anoniem zei

Wat fijn baan voor Saskia dat ze de zo begeerde baan heeft gekregen. Noa, mijn kleindochter,
is ook zoekende na haar studie psychologie. Nu ze ook marketing heeft gevolgd zoek ze iets in die richting, marketing en research.
Iedere keer weer dat gedoe met die medicijnen daar word je toch moe van. Ik heb het getroffen wat dat betreft. Ik kan de medicijnen via de receptenlijn bestellen.De huisarts controleert en stuurt het recept door naar de apotheek. En de volgende dag worden deze keurig thuis bezorgd.
Ik zit inmiddels ook tussen de begroeide bomen in onze straat.Onzichtbaar voor de overkant. Je waant je gewoon in een bos. Wel mooi al dat groen.
Fijne dag,
Groeten Wil

Marion2 zei

Wat heerlijk om zo van de zomer te kunnen genieten! Hier is er helaas nog geen sprake van. Ik vind je decoraties erg leuk, ze zijn zo vrolijk.

Superfijn voor Saskia dat ze haar felbegeerde baan heeft. Dat geeft dan toch rust.
Heeft zij ook een lange zomervakantie?

Petra zei

@Reny - Jammer van de Subways, hun salades zijn lekker en goedkoop.

@Joke - Het is zeker een geruststelling voor Saskia!

@Petra - Ze begint half augustus.

@Anja - Inderdaad, er zijn twee medestudenten, die nu collega's zijn.

@Wil - Zeker mooi, al dat groen!

@Marion - Ja, ze begint volgend schooljaar, midden augustus.