Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 02, 2022

Over genieten van de bloeiende buurt

Rick staat op zijn gewoonlijke werkdag tijd van zeven uur op en ik volg een kwartiertje later. Het helpt heel erg dat de zon de kamer binnen schijnt. Het zal vandaag prachtig weer worden en dan is een vroeg begin extra fijn. 

Na mijn ontbijt met de diverse paddenstoelen, varens, tomaat en ei zit ik vol energie. Ik doe vast wat stappen en dan komt Rick naar beneden om naar Starbucks te gaan. De nitro brew blijft iedere ochtend een traktatie.

Thuis pomp ik mijn fietsbanden op en doe dan nog wat cardio op het deck. Vervolgens maak ik me klaar om naar Sharon te fietsen. Ik geniet onderweg van het vogelconcert. Zo te horen zoeken heel wat cardinaaltjes naar een maatje. 


Het halve uur met Sharon gaat snel en ik denk dat ik morgen weer heel wat spierpijn zal hebben. Aan de ene kant is dat goed, want ik moet mijn spiermassa behouden, maar ik baal ook, want ik voel me dan boven op de fibromyalgiepijnen echt niet lekker. Geen gewichten doen is echter geen optie. 

Thuis plaats ik mijn fiets in de garage en ga een wandeling maken om de rest van mijn stappen bijeen te krijgen. Natuurlijk kan ik het niet laten wat bloemenfoto's te maken. 




Dan neem ik mijn douche en ga naar Whole Foods. Daar koop ik ingredienten voor het avondeten en neem mijn lunch mee van de salade bar en een moot gerookte zalm. Rick en ik eten gezellig samen buiten op het deck. 

Aangezien ik vanmiddag geen plannen heb vul ik de tijd met nog een aantal korte wandelingen en lezen. Ik ben in Rembrandt: A Life van Charles L. Mee Jr. begonnen. Erg interessant tot nu toe, al is er weinig bekend over het leven van deze grote meester. 


Mijn zus belt en we praten gezellig bij. Gelukkig gaat alles bij hen, na milde gevallen van COVID en wat andere strubbelingen, weer helemaal goed. We zien ernaar uit elkaar eind mei weer te zien. 

Voor het avondeten wil ik komkommersalade maken. Helaas gaat dat niet door. De komkommer is namelijk flink beschimmeld! Ze zitten hier in plastic en dat maakt het moeilijk zoiets te zien bij het kopen. Die komkommer gaat morgen terug naar Whole Foods. 

Gelukkig hebben we ook spinazie, die eigenlijk voor morgen bedoeld was. Rick grilt kip- en biefstukspiesjes en daarbij hebben we ook bloemkool en broccoli rijst met pindasaus. Het is nog warm genoeg om buiten te eten. Langzaamaan begint het buitenleven weer, heerlijk!

4 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

we zijn momenteel nog in Kroatië op vakantie. Toen ik jouw verslag van gisteren las en al die mooie bloemen zag dacht ik "als ik thuis kom ga ik zo snel mogelijk naar het tuincentrum om zomerbloeiers te halen en te planten".
Ik hou helemaal niet van begonia's maar vind jouw pot op de tafel altijd erg mooi.

Afgelopen nacht heb ik gedroomd dat ik ook een begonia had gekocht voor op onze tuintafel...... ha ha. Ik ben benieuwd of ik daar daadwerkelijk een plantje van ga meenemen!

Fijne dinsdag !

Tineke zei

prachtige ; mei maand bloei maand; wij genieten ook volop; mijn ligstoel staat tussen twee bloeiende bremmen; wit en oranje/bruin ; geurt heerlijk.
Boek van Rembrand vond ik heel interessant; Leiden, in Amsterdam is ook het Rembrandhuis.

Anja L. zei

Het is echt makkelijker op staan als de zon schijnt hè.
Ik geniet ook echt van mijn fietstochtje naar het werk. Het is nu vakantie dus het is heel rustig onderweg dus ik hoor alle vogels fluiten.
Dat is het nadeel van komkommers in plastic, je ziet niet goed hoe vers ze zijn. Gelukkig hadden jullie een alternatief.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Reny - Ik ben ook niet per se fan van begonia's, maar hier is het zaak planten te hebben, die goed tegen hitte kunnen. Vorige zomer heeft de begonia zonder pause gebloeid. Ik vind dit ook wel een mooie kleur. Zo grappig van je droom!

@Tineke - Brem zie je hier niet zoveel.

@Anja - Die komkommer, vreselijk! Ik had er gelijk geen zin meer in voor vanavond.