Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, mei 01, 2022

Over een wonderschoon weekend

Zaterdag

Rick slaapt nog als ik wakker word. Ik lees stilletjes op mijn telefoon, maar was gisteravond vergeten de Alexa wekker uit te zetten. Dat wekt Rick ook en we gaan naar beneden. Rick laat Orion uit en dan gaan we op pad. 

Als eerste halen we ontbijt van Starbucks. Alleen krijg ik de verkeerde egg bites. Het duurt nogal lang voor dat opgelost is en we krijgen een bon voor $4 korting op onze volgende bestelling. Die kunnen we dan morgen goed gebruiken. 

Rick zet me vervolgens af bij Greenheart en rijdt door naar de glasbak. Het is heerlijk weer, dus ik loop een stukje op het W&OD pad tot Rick terug is. De fietsers zoeven links en rechts langs me heen. 


Als laatste akkefietje haal ik wat paddenstoelen van H Mart. Dan gaan we huiswaarts en doe ik mijn cardio, terwijl Rick het gras maait. Dat is altijd een hele klus en geeft hem ook goede beweging. 

Net na twaalven begeven we ons naar The Taste of Vienna. Die wordt door de plaatselijke brandweer gehouden. Allerlei restaurants zijn vertegenwoordigd met een aantal gerechtjes. Wij gaan er onze lunch mee doen. 


Eerst zien we Mary en David, die net naar huis gaan. Daarna drinken we een drankje met Lois en Jim en praten bij. We halen gehaktballetjes van Zenola en dan ga ik in de rij staan voor een bibimbap zonder rijst bij The Grove. Rick haalt een bratwurst bij de Fermented Pig. 

Als we dat op hebben nemen Lois en Jim afscheid. Wij gaan verder met kijken naar restaurants. Rick wil graag Peruviaanse biefstuk "ballen" van Inca Social en ik bestel hun ceviche. Die is zo lekker, we willen nu ook eens bij dit restaurant gaan eten. 




Naast Inca Social staat Mochi Bubble. Mochi donuts zijn hier helemaal in op het moment. Het zijn rijstdeeg donuts gedoopt in een saus. Rick en ik willen er een proberen en ik kies degene met zwart sesamzaad smaak. Het is best een grappige smaak, maar we eten er ieder slechts een paar balletjes van. Niet ons ding, maar nu hebben we het geproefd. 


We praten nog even wat met andere bekenden en lopen dan terug naar onze auto. Het is fijn dat het evenement weer gehouden wordt. Tot mijn verrassing heb ik er ook een lekkere lunch gegeten, want toen ik de deelnemende restaurants zag betwijfelde ik of er wel iets koolhydraatarms zou zijn. 

Het is zulk mooi weer en ik wil de zomerbloemen voor ons dek graag gaan kopen. Rick vindt het te laat in de middag, maar als ik de oude dode planten op het deck opgeruimd heb, slaat hij om. We gaan naar Home Depot. Daar hopen we de kokosnoot binnenkant van onze plantenbakken te vinden, maar die zijn uitverkocht. 

Gelukkig heeft het Merrifield Garden Center vlakbij ze wel. Daar kopen we ook de geraniums voor op het deck en voor het huis. We vinden vier verschillende kleuren en kopen van elk drie voor onze plantenbakken. Verder nemen twee grote felroze geraniums om voor het huis te zetten mee. Alleen de begonia voor op de tafel op het deck hebben ze niet. 

Niet getreurd, ik weet dat ze bij Garden Masters heel mooie grote begonia's verkopen. Dat blijkt inderdaad het geval en we weten nu ook dat het hier een stuk goedkoper is dan bij het Garden Center. Lesje voor volgend jaar geleerd en we vertrekken met een prachtige oranje begonia.

Thuis zet ik de grote geraniums in hun bakken voor het huis en dan planten Rick en ik de begonia en overige geraniums op het deck. Het is weer zo'n gezellig gezicht al die kleur. We zijn blij dat we het vandaag gedaan hebben, want het weerbericht voor morgen is minder. 




We vinden dat we het wel verdiend hebben om een uurtje te ontspannen. Dan gaan we naar Parc de Ville waar het dakterras weer geopend is. Daar nemen we plaats op een geriefijke bank en bestellen een gamba cocktail en zalm rillettes met een mouserende rose en voor Rick een La Chouffe. 

De temperatuur is perfect en we genieten van het buiten zitten. Na dat voorafje gaan we naar beneden waar we nog net twee barkrukken beschikbaar vinden. Rick neemt de omelet met kaas en ik de bietensalade met groene linzen en Roquefort, zo lekker!

Op weg naar huis belt Katja voor een videochat. Fiona is aan het eten en heeft maar weinig aandacht voor ons, hoewel ik wel een lief lachje krijg. Ik hoop zo dat ze volgend weekend kunnen komen, ik mis dat schatje!

Zondag

Volgens mij kan ik gewoon niet meer uitslapen! Ondanks dat we Alexa uit hebben gezet heb ik om half acht eigenlijk al zin om op te staan. Rick heeft helemaal geen moeite iets langer te slapen, dus al lezend op mijn telefoon wacht ik ongeduldig tot hij ook ontwaakt. 

Dat is om kwart over acht het geval en na Orions wandeling gaan we erop uit. Eerst natuurlijk om ontbijt bij Starbucks te halen en die $4 van gisteren te gebruiken. Daarna rijden we naar het Mosaic District om naar de markt te gaan. 

Dit is de eerste week dat de groente- en fruitboeren er zijn. Er zijn al wat vroege aardbeien en heel veel potjes met kruiden. Na april zijn er beduidend meer kraampjes, veel leuker en kleuriger. 





Na langs alle kraampjes gewandeld te hebben haal ik mijn paddenstoelen en varens bestelling op bij King Mushrooms. Het is iedere week weer afwachten of de dame me herkent. Deze week is dat niet het geval, terwijl ik toch echt bijna wekelijks voor haar neus sta. 



Thuis gaat Rick de achtertuin maaien en ik doe een halfhartige poging tot sporten. Dan ga ik de basement in op zoek naar ons baby- en peuterspeelgoed. Katja drukte me gisteren op het hart genoeg te spelen te hebben voor Fiona. 

Daartoe heb ik een paar nieuwe dingen gekocht, waaronder onderstaande loopspeeltje. Rick vist de doos met oud Fischer Price en ander degelijk speelgoed uit de kast onder de trap. Daar heeft Fiona meer dan genoeg aan volgend weekend! Ik maak de wat viezige speeltjes schoon en ben blij dat er nog een generatie plezier van gaat hebben. 


Volgende taak is boodschappen doen. Katja heeft ons een lijstje gegeven van dingen, die Fiona graag eet. Dat wordt even zoeken bij de Giant, maar uiteindelijk kunnen we alleen een soort pastasaus niet vinden. 

De tijd vliegt en we gaan snel naar huis om de koude dingen in de ijskast en vriezer te leggen. Dan begeven we ons naar The Boro. Onderweg zien we dreigende luchten aankomen, maar het is nog droog als ik mijn poke bowl en Rick zijn kabobs bestelt.

Zodra we weer in de auto zitten begint het flink te plenzen. Zelfs de paar stappen van de auto de garage in maken me nat! Het was voorspeld en is goed voor de nieuw aangekochte planten. 

Rick gaat aan de gang met Saskia's huurauto en ik ga eindelijk eens werken aan de linnenkast boven. Die puilt al jaren uit met dingen, die of heel oud zijn of gescheurd. We hebben hard nieuwe bad-, hand- en wasdoekjes nodig. Alles in de kast is decennia oud. 

Het geeft een goed gevoel en na een uurtje ziet de kast er heel anders uit. Ik heb wat nieuwe setjes van Amazon besteld, zodat Katja en Kevin en Saskia en Riley voortaan hun eigen doeken hebben. Ook Fiona al haar eigen baddoeken hebben. Op die manier is het veel overzichtelijker. 

Het volgende op ons lijstje is het reserveren van onze reis naar Frankrijk in juni. We vertrekken 7 juni met de dagvlucht naar Londen. Daar blijven we twee nachten en reizen dan door naar Lyon. 

Van daaruit zullen we waarschijnlijk een aantal korte excursies maken. Negentien juni vliegen we dan weer terug. We zien er alle vier enorm naar uit!
Regen op de nieuwe begonia

Rond half vijf wordt het droog en begint wat op te klaren. Rick stelt voor een half uur in de hot tub te gaan bubbelen. Daar ben ik helemaal voor! Met mijn groene Rooster en bloody Mary mix drankje is het een perfect einde van een drukke dag. 

We zijn beiden moe en besluiten Indiaas van Aditi Gourmet te halen. Ik probeer eens wat nieuws, zalm in een sausje van kruiden en kokosmelk. Jammer genoeg zitten daar zoveel graten in en nauwelijks vis. Volgende keer bestel ik mijn favoriete kipgerecht weer daar. 

Ook het New Jersey gezinnetje had een druk weekend. Onderstaande foto vind ik zo ontzettend leuk van Katja en Fiona! Ze gingen naar een brouwerij gisteren. 

Vandaag was de tulpenboerderij aan de beurt en ook daarvan zoveel lieve foto's! Nog zes dagen, even duimen dat Fiona gezond blijft!





4 reacties:

Sonja zei

Fiona is een heerlijke baby en Katja een stralende moeder, ze ziet er zo goed uit. Fijn naar Europa over ruim een maand, wat zullen jullie daar alle vier naar uitkijken.

Tineke zei

Leuke foto's van Fiona tussen de tulpen.
Je terras is vast heel mooi met al de zomerbloeiers, ik wacht nog even met kopen we gaan eerst lang weekend met gezin naar waddeneiland.
We genieten hier van het lekkere lente weer.

Petra zei

@Sonja - dat doen we zeker!

Petra zei

@Tineke - Veel plezier dit weekend!