Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 19, 2022

Over een drukke donderdag

Rick is al om half zes uit de veren, maar ik vind dat te vroeg. Het is toch bewolkt en half acht is prima, Alexa's Disney deuntje is altijd vrolijk om naar te luisteren terwijl ik me aankleed. 

Aangezien we morgenvroeg op pad gaan naar Boston maak ik de paddenstoelen en dergelijke op. Dat betekent altijd een copieuzer ontbijt dan andere dagen. Ik laat het me zeer goed smaken!

We gaan al vroeg naar Starbucks, want Rick verwacht iemand, die aan onze vijver zal werken. Die man blijkt uiteindelijk pas vanmiddag te komen, maar evengoed is het fijn vroeg te zijn. 

Zo heb ik nog wat tijd om cardio te doen voor ik naar Sharon vertrek. De personal training begint vandaag al om half tien. Daardoor heb ik pas de helft van mijn stappen bijeen als ik erheen ga. Het halve uur met gewichten gaat zoals altijd snel.

Op de terugweg stop ik een paar keer om wat pioenrozen te fotograferen. Prachtig zijn ze! Ik wil ze eigenlijk wel graag in onze tuin. Eens kijken of Rick daar ook in geinteresseerd is. Hopelijk zijn ze niet heel duur. 






Als ik mijn stappen bijeen heb ga ik boven inpakken. Voor drie nachten is dat natuurlijk niet veel en het wordt super warm en luchtige kleding is het beste. Ik kan alleen niet besluiten welke jurk ik voor Saskia's graduation aan wil, dus ik neem ze allebei maar mee. 

Met dit mooie weer, want inmiddels schijnt de zon en is het 29 graden, heb ik zin in een poke bowl. Bij Poki DC is het druk al is het pas kwart voor twaalf. Opvallend vind ik dat er op hun deur staat dat mondkapjes verplicht zijn, maar dat geen van de andere klanten er een draagt. Ik wel, want dat vind ik beleefd.
 
Rick heeft intussen zijn Cava salade gehaald en we eten samen op het deck. Orion hoopt altijd dat er wat courgette spaghetti overblijft bij mij en dat is dit keer het geval. De hond vindt het heerlijk. 

Na het eten gaan Orion en ik even de achtertuin in. Daar gooi ik snoepjes in het gras, die Orion opsnuffelt. Intussen fotografeer ik onze rhododendron. Daar vliegt een hommel van bloem naar bloem. 




Net voor de vijverman komt zijn we weer op het deck. Deze man is een Duitser, die zijn eigen vijveronderhoud bedrijfje heeft. Hij is super aardig en zo te zien kent hij zijn vak goed.

Tegen vijven komt de sleepwagen om Saskia's auto op te halen. Op mijn aanraden heeft Rick Carbrain benaderd en die betaalden $1100, niet slecht voor een auto, die niet meer start. Wij hebben weer meer plaats op de oprit. 

Terwijl Rick daar mee bezig is, klets ik alvast met Chuck en Christine. Donderdag is ons wekelijkse happy hour en morgen is het Chucks verjaardag. Als Rick ook van de partij is toasten we daarop.

Dan halen we Orions antibiotica tegen de ziekte van Lyme op van de dierenarts. Oei, die zijn duur, maar alles om onze hond gezond te houden. Nu nog even Lorraine laten weten dat Orion dit weekend deze pillen twee keer per dag moet krijgen.

Voor mijn avondeten bestel ik van Viet Aroma en Rick probeert een hamburger van een nieuw restaurant in Vienna, Big Buns. Na het eten pakken we nog wat verder in voor Boston. De hoop is morgen in alle vroegte te vertrekken. 

8 reacties:

Anja L. zei

Pioenrozen zijn ook mijn favoriete bloem. Ik heb er een in de tuin en ik vrees dat de ene bloem die er in zit net gebloeid heeft terwijl we in Lyon waren😞.
Ik hoop dat de antibiotica voor Orion werkt en dat hij geen last van Lyme krijgt.
Goede reis!
Wij gaan straks ook rijden maar doen rustig aan zodat we geen last krijgen van het slechte weer dat ze voorspellen.

Tineke zei

Ik heb diverse kleuren pioenrozen, een witte met wel 15 bloemen, roze en rode.
Heel makkelijke planten en in de zomer heb je het blad als vulling in je tuin.
Fijn graduation weekend met Saskia; knap dat ze dat ook kan afsluten.
Blijft ze in Boston werken en wonen?

Anoniem zei

Afsluiting van een periode van studie en school voor Saskia. Wat gaan die jaren toch snel voorbij. Fijn weekend met elkaar.
Mijn oudste kleindochter Noa studeert in augustus af.Dan begint het echte leven.
Goeie reis, jullie hebben weer een lange rit voor de boeg.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - prettige reis terug!

Petra zei

@Tineke - makkelijk is goed, tuinieren is niet onzw hobby.

Petra zei

@Wil - ja, het echte leven, Saskia ziet ernaar uit.

Petr@ zei

Ik hou ook zo van pioenrozen! Mijn zoon had een vriendin waarvan de ouders een kwekerij hadden en zo kreeg ik nog eens een vers boeket.

Veel plezier in Boston!

Petra zei

@Petra - Dank je wel!