Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, mei 05, 2022

Over personal training en Pokemon Go

Tot mijn verbazing ben ik om half zeven eigenlijk al klaar om op te staan. Als Rick vijfentwintig minuten later naar beneden gaat volg ik al snel. De zon schijnt, maar helaas zal dat maar van korte duur zijn. 

Na mijn ontbijt doe ik alvast wat stappen en heb een derde van de 10000 erop zitten als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. We zijn daarna vroeger dan gewoonlijk terug met de koffies. Het lukt me echter net niet om mijn cardio af te maken voor ik naar personal training moet. 

Ondanks dat de zon inderdaad achter de wolken is verdwenen is het een aangename temperatuur. Prima weer om naar Sharon te fietsen. Ik geniet weer van de liederen van de vele zangvogels in de buurt. Ik herken ze niet allemaal, maar die van de cardinaaltjes wel.

Sharon heeft weer een pittig half uur voor me. Ik vraag haar mijn nek en schouders wat te ontzien, want ik heb daar iedere keer na personal training veel pijn. Gelukkig zijn er nog genoeg andere spieren om te trainen. 


Na mijn gewoonlijke Franse lessen, woord- en breinspelletjes maak ik me klaar om erop uit te gaan. Ik heb bij Zoe's Kitchen afgesproken met Joni. Ik ken haar van de Foodies Facebook groep. Haar man is van Nederlandse afkomst en ze doen en eten nog veel Nederlandse dingen.

Zo raakten we aan de virtuele praat en zo bleken we meer gemeen te hebben. Het voelt dan ook meteen vertrouwd als we met onze lunches buiten gaan zitten. Mijn bloemkoolrijst bowl is smakelijk als altijd en Joni's salade met kip is gigantisch.

We zijn zo in gesprek dat er meer dan een uur voorbij is voor we naar Meadowlark Gardens rijden. Daar willen we fotograferen, maar vooral ook Pokemon Go spelen. Joni is veel fanatieker dan ik en heeft zelfs drie accounts. 

Meadowlark heeft heel veel pokestops en gyms, dus we zijn er bijna twee uur zoet. Natuurlijk neem ik ook de nodige foto's. Het blijft zo'n mooi park! Tegen vieren nemen we afscheid en gaan dit zeker nog eens doen.










Rick heeft een happy hour met collega's in Washington. Ik ga dus alleen het happy hour met Christine en Chuck doen. We hebben elkaar al weken niet gesproken, dus het uur vliegt voorbij. 

Rick is inmiddels thuis en het is Cinco de Mayo. Dat betekent Mexicaans eten en we hebben gereserveerd bij een nieuw restaurant vlakbij, El Sabor. Rick bestelt een margarita en ik een heel lekkere bloody Maria (tequila in plaats van wodka).

Als hoofdgerecht neemt Rick de fajita combo met kip en biefstuk. Ik ben altijd blij als er vis fajita's op het menu staan en die kies ik. Dat wordt een teleurstelling, want het is een berg paprika en ui met kleine stukjes droge vis. Volgende keer (als die komt) neem ik wat Rick had, veel vlees.

We hebben het restaurant geprobeerd en het was matig. Nu ben ik sowieso geen fan van "Mexicaans" eten hier, het is nooit zo goed als in Mexico zelf of in plaatsen dichter bij de grens. In ieder geval hebben we onze Cinco de Mayo traditie van in een Mexicaans restaurant eten na twee jaar weer opgepakt.

Fiona heeft nog altijd koorts en de hoop dat ze dit weekend kunnen komen wordt steeds minder. Hopelijk kan het dan volgend weekend. Saskia meldt net dat haar vriend COVID heeft en zij was gisteren met hem. Het heerst nog steeds. Hopelijk blijft Saskia gezond, want dit zijn de laatste weken van haar studie.
 

4 reacties:

Anja L. zei

Wat jammer dat Fiona nog steeds koorts heeft.
Ik hoop voor Saskia dat ze niet besmet is is, dat zou slecht uitkomen.
Jammer dat het eten tegenviel. Je bloody Maria zag er goed uit.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Zo, even je blogs van de afgelopen dagen gelezen. Ik ben weer bij!
Leuk dat de Frankrijk plannen nu definitief zijn.
Ach die arme Fiona toch, steeds ziek. Hopelijk is ze op tijd beter en kunnen ze toch komen dit weekend.
Hoe is het met Saskia? Hopelijk geen corona voor haar, zeker niet nu aan het eind van het studiejaar.

Marion2 zei

Wat een teleurstelling als Katja en haar gezinnetje niet kunnen komen. Je verheugde je
er zo op. Kleine kinderen en vaak ziek zijn, ik herinner het me nog goed. Duimen voor Saskia dat zij niet besmet is. Van genoeg mensen gehoord dat er iemand thuis corona had en zij kregen niets. Het kan dus gelukkig.

Petra zei

@Anja - Heel jammer, maar hopelijk lukt het volgend weekend alsnog

@Petra - Saskia heeft het heel druk, dus hopelijk passeert coronoa haar inderdaad.

@Marion - Ja, echt zo jammer dat Katja haar eerste Moederdag niet hier kan vieren, maar het leven met kleine kinderen is onvoorspelbaar. Wij duimen ook dat Saskia niet ziek wordt!