Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, mei 16, 2022

Over weder en onweder

Het is weer even slikken om Rick al voor zevenen te horen opstaan. Ik blijf nog even wat op mijn telefoon lezen en ga dan ook naar beneden. Daar schenk ik een lekker mok door Rick gezette koffie in en maak mijn paddenstoelen, varens, tomaat en ei ontbijt. 

Eigenlijk is het warm genoeg om buiten te eten, maar alles is nog kleddernat van de onweersbui van gisteravond. Dan toch maar binnen, daar smaakt het ook goed.

We gaan naar de Vienna Starbucks en halen daar onze koffies. Dit keer is het allemaal goed, er zit zelfs maar weinig schuim op de nitro brew. Het blijft een heerlijk drankje. 

Het lukt me niet al mijn stappen voor personal training te doen, maar ik heb er tenminste meer dan 6000. Sharon heeft weer een pittig half uur aan oefeningen voor mij. Ik merk aan mijn schouders ook dat ik Fiona dit weekend nogal veel heb gedragen. 

Na de personal training rijd ik door de buurt en stop af en toe om wat foto's te maken. Van de irissen, maar ook van pioenrozen, die nu uit beginnen te komen. Het is nogal somber weer en al die kleur stemt me vrolijk. 










Zodra ik thuis ben begint het te plenzen. Dat doet het nog steeds als ik aan mijn lunch begin te denken. Rick eet snel een boterham, want hij heeft geen tijd erop uit te gaan. Ik heb daar ook geen zin in en laat pho bezorgen van Roll Play. Hun ossestaart bouillon is de lekkerste van alle pho restaurants. 

Intussen schijnt de zon en is het ook opeens weer 26 graden. Ik lees een tijdje voor het huis zittend en dan ga ik op pad naar Whole Foods. Eerst loop ik het tuintje daar in en fotografeer wat bloemen. Daarna koop ik ingredienten voor ons avondeten. 




Dan zoek ik de stoel voor het huis weer op en maak ook af en toe een korte wandeling. Om vier uur hoor ik vervaarlijk gerommel in de verte en meteen vliegen de "severe thunderstorm warnings" me om de oren. 

Rick en ik gaan gauw nog een stukje lopen en de eerste spetters vallen als we onze oprit weer opgaan. Daarop volgt een flinke onweersbui met ontzettend veel bliksem en donder. Wat kan het hier toch huishouden!

Gelukkig is dit voorlopig de laatste regen, want we hebben meer dan genoeg water uit de lucht zien vallen de afgelopen weken. Na de bui wordt het weer zonnig en is de temperatuur gedaald naar een aangename 21 graden. 

Na Ricks werk buigen we ons over de puzzel. Die heeft maar 750 stukjes, maar is moeilijk, want er staan heel veel Mickeys op en ook van andere bekende karakters meerdere plaatjes. We schieten dus nog niet erg op.

Voor het avondeten heb ik bedacht spinazie, kerstomaatjes, kappertjes en limoensap als bodem op een bakplaat te leggen. Daar bovenop komen in spek gerolde gamba's en het geheel gaat een kwartier in de oven. 

We smullen er echt van! Ik heb in december iets soortgelijks gemaakt met St. Jacobsschelpen, maar we vinden beiden garnalen lekkerder. Dit gaan we dus vaker maken. Het kan niet makkelijker en is een genot voor de smaakpapillen.

Katja nam Fiona vandaag naar de endocrinoloog. Haar kinderarts was bezorgd dat Fiona niet goed genoeg groeit. Gelukkig vond de endocrinoloog dat onzin en ziet niets mis met ons popje. Nog een paar leuke foto's van dit weekend:




4 reacties:

Sophie zei

Wat een fijne dag, ondanks de regen. Mooie bloemen weer! Fijn dat alles goed is met Fiona.
Oh en ik bedacht me ook nog: de eerstvolgende keer dat ik weer in de USA Ben (helaas nog geen plannen) wil ik graag eens een Nitro Brew proberen. Klinkt altijd zo lekker! Jullie eten zag er trouwens ook heerlijk uit! Je zegt altijd dat je niet zo goed kan koken, of het niet leuk vindt, maar deze smaakcombinatie lijkt me super! Niks mis mee en het zag er heel kleurrijk uit!

Anja L. zei

Lekker dat je toch tussen de buien door naar buiten kon.
Wij hadden geluk dat de buien precies om Lyon gingen.
Je traybake zag er heerlijk uit!
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Fijn dat Fiona helemaal gezond is. En het kan om zo dat ze ineens een groeispurt krijgt en weer gelijk loopt met leeftijdsgenoten.

Zo'n traybake is echt ideaal, je kunt er op doen wat je wil en lekker vindt. Ik gebruik het meestal om restjes groente op te maken.

Petra zei

@Sophie - Ja, af en toe krijg ik een ingeving. Ik vind koken ook wel leuk als het iets speciaals is. Het is het alledaagse dat ik saai vind.

@Anja - Ik noteer waar jullie heengaan, misschien dat wij dat in juni ook zullen doen.

@Petra - Inderdaad een super makkelijke manier van koken.