Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 06, 2022

Over een vrijdag met een verrassingen van Rick

Het is zo druilerig en donker buiten dat ik door Alexa word gewekt. Ik sta meteen op en maak de laatste paddenstoelen en varens op. Op vrijdag heb ik altijd een nog uitgebreider ontbijt, omdat er meer dan genoeg overblijft van de week. Ik kan het dan ook net niet allemaal op.

Rick gaat douchen, maar ik heb geen zin om aan mijn stappen te beginnen. In plaats daarvan speel ik wat Pokemon Go vanaf de bank. Joni heeft me gisteren een aantal dingen geleerd. 

Het plenst als we naar Starbucks rijden en Rick bestelt een warme koffie. Ik houd het bij mijn nitro brew. Telkens zit daar zeker een derde van de beker schuim op en Rick vraagt of ze er meer koffie in willen doen. Ik weet niet of het komt omdat het nieuwe barista's zijn of dat hun nitro apparaat niet goed werkt. Bij de andere filialen zit er nooit zoveel schuim op. 

Kai heeft de bezorging voor zijn verjaardag nog steeds niet ontvangen. Ik krijg een email van Interflora dat de betreffende bloemist weigert nog een keer te bezorgen en wil dat Kai het komt ophalen. Later lees ik dat die heel veel slechte recensies krijgt. De bloemist ligt niet om de hoek, maar Kai neemt er morgen een bus heen. 

Net als ik aan mijn sporten begin belt Christine. Er zijn nogal wat dingen gaande in haar wereld waar we gisteravond niet genoeg tijd voor hadden. Het is altijd fijn om te kletsen tijdens mijn cardio, want dan gaat het uur veel sneller voorbij. 


Rick is naar fysiotherapie en als hij daarmee klaar is belt hij om te vragen of hij mijn lunch zal ophalen. Rick weet dat ik met zulke regendagen graag pho van Roll Play eet en daar is hij in de buurt. Niet veel later geniet ik van een heerlijke ossenstaartbouillon met kip, koolhydraatarme noedels en groenten. 

Rick is ook naar de bloemist bij Wegmans geweest en heeft daar een aantal boeketten voor Moederdag van meegenomen. Rick weet dat ik niet van rode rozen houd en dat ik een aantal jaren geleden regenboogrozen bewonderde in Seattle. Daarvan overhandigt hij me ook een boeket. Lekker vrolijk en kleurrijk!

Met dit weer zou het makkelijk zijn thuis op de bank te blijven, maar ik ga erop uit. Eerst haal ik Orions medicijnen bij Walgreens. Dan rijd ik Vienna in en stop weer even bij de "irissentuin" voor wat foto's van de natte bloemen. 





Gisteren vertelde Joni dat ze altijd zoveel succes heeft met kleren vinden bij Wardrobe Rescue. Het is een tweedehandskleding winkel van luxe merken. Nieuwsgierig geworden ga ik er een kijkje nemen. Wat er hangt is echter absoluut niet mijn smaak of het zou mij niet staan vanwege mijn lengte. Amerikaanse vrouwen zijn over het algemeen niet zo lang. Met lege handen vertrek ik dus weer. 

Als laatste ga ik naar Greenheart voor een verse fles groentensap. Daar tegenover staan de korenbloemen en nog een parkje met bloeiende planten. Ook hier maak ik een paar foto's. 


Op weg naar huis moet ik maar liefst drie keer stoppen voor een schoolbus. Dat komt niet zo heel vaak voor. Meestal is het hooguit een keer. De arme kinderen worden drijfnat, want geen van hen heeft een paraplu of zelfs een regenjas aan. 

De rest van de middag lees ik verder in mijn boek over Rembrandt. Ik zoek ieder schilderij dat genoemd wordt online op. Dat maakt het makkelijker te zien waar de schrijver het over heeft. 

Als Rick klaar is met zijn werk doet hij heel mysterieus. Hij vertelt niet waar we gaan eten en rijdt wat om zodat ik het niet raad. Pas als we van de andere kant het Mosaic District inrijden denk ik te weten waar we heen gaan.

Rick weet dat ik me tijdens dit soort dagen niet lekker voel en we zijn beiden teleurgesteld dat er weinig kans is dat Katja, Kevin en Fiona dit weekend zullen komen. Het wordt dus Gyu Shige, een van mijn favoriete restaurants. 

We nemen plaats aan de bar en Jenny herkent ons meteen. Rick bestelt een Koreaanse pannenkoek met vis (erg lekker, ik proef hem ook). Ik neem de shabu shabu salade met de zachtste biefstuk ooit. 

Dan kies ik zoals iedere keer de uni shots met zeeegel. Die vond ik altijd zo lekker, maar ze hebben het recept veranderd en het is niet te pruimen! 

Als ik dat aan Jenny vertel, vindt zij dat het van de rekening gehaald moet worden. Haar manager is het daarmee eens. Wij zijn blij, want ze zijn best duur.


De ceviche en het gestoomde ei zijn wel heerlijk en Rick smult van zijn sushi rollen. Voldaan lopen we door de regen terug naar de auto. Zo zijn we het Moederdagweekend goed begonnen. 

Als de kinderen inderdaad niet kunnen komen, wat er steeds meer inzit, gaan we er samen een gezellig weekend van maken. 

Hopelijk kan het dan volgend weekend wel, afhankelijk van ieders gezondheid. Allemaal een heel fijn (Moederdag) weekend gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Schitterende foto's van alle bloemen maar mijn favoriet is toch wel het blauw van de korenbloem, mooi !!

Wat jammer dat Katja en haar gezin waarschijnlijk niet kunnen komen.

Ik ga voor jullie duimen dat het wel gaat lukken en anders........maak er toch een fijn moederdag weekend van.

Sonja zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Sonja zei

Heel jammer als Katja, Kevin en Fiona niet kunnen komen. Ik hoop dat er een klein wondertje gebeurt. Fijn weekend, jullie amuseren je altijd!

Anja L. zei

Ik vind het blauw van de korenbloemen altijd zo mooi.
De kwaliteit van koffie is erg afhankelijk van de baristas, war wij koffie drinken ook, bij de een is het lekker warm en bij de ander krijg je lauwe koffie. Dan stuur ik het meestal terug.
Wat een lieve verrassing van Rick, hij kent je 😊.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Blijft toch bijzonder dat kledingmaten per land verschillen. Mijn ex man heeft in Nederland altijd moeite met broeken. In Indonesië kon hij echter goed inslaan omdat de broeken daar perfect pasten. Ik moest daar overigens een grotere maat nemen, haha.

Lief dat Rick je verwend met een lekker diner. En hopelijk zie je de kinderen dan volgend weekend.

Wat een slechte service van de bloemist zeg! Wel heel makkelijk geld verdienen zo.

Anoniem zei

Kan me voorstellen dat het een teleurstelling is als Katja,Kevin en Fiona niet met Moederdag kunnen komen. Ik moet het ieder jaar zonder Cathy doen. Voor de laatste keer was ik er in 2015 met Moederdag. Maar nu het de laatste jaren rond die tijd al zo warm is, nu is het al bijna 40*, vermijd ik zeker die hitte. De winter maanden zijn voor mij met 15 * heel aangenaam.
Wel krijg ik altijd een prachtig boeket en altijd op tijd geleverd. Daar kan die bloemist in Frankrijk nog een voorbeeld aan nemen.
Cathy heeft ook altijd moeite de juiste kleding te vinden. Ze heeft lange benen, een lange rug, vindt daar maar eens passende kleding voor. TJMax en Nordstrom daar wil ze nog weleens slagen.
Ik wens je in ieder geval een fijne Moederdag. Daar zal Rick zeker voor zorgen.
Groetjes Wil, xx

Petra zei

@Reny - Helaas is Fiona nog ziek, al is ze aan de beterende hand. Hopelijk lukt het volgend weekend.

@Sonja - Jammer genoeg geen wonder, maar hopelijk volgend weekend.

@Anja - Die Starbucks is niet wat hij was. Allemaal nieuwe mensen en veel fouten op het moment.

@Petra - Gelukkig is het qua maten hier nu wel beter en hebben ze vaak "tall" voor mijn lange benen. Vroeger waren mijn broeken altijd hoog water.

@Wil - Zit er een reis naar Cathy in dit jaar? Ik heb ook lange benen, maar gelukkig zijn er nu wel veel extra lange broeken te vinden.