Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juli 07, 2022

Over donderdag

Gisteravond heb ik Alexa's wekker van half acht naar kwart voor acht veranderd. Zo kan ik een kwartiertje langer slapen en dat heb ik op het moment kennelijk nodig. Rick is allang beneden en de koffie staat al klaar.

Terwijl ik mijn ontbijt eet gaat Rick zich klaarmaken voor zijn werkdag. Daarna vertrekken we naar Starbucks en spelen onderweg weer Pokemon Go. Het weer is warm, maar somber, en misschien is het daardoor dat ik veel pijn heb en me ook zo vroeg al moe voel.

Thuis doe ik een half uur op de mini elliptische machine en vind dat wel weer genoeg cardio voor vandaag. Om half tien rijd ik naar Sharons huis voor de eerste personal training na een paar weken rust. 

Dat valt niet mee! Ook dit moet weer opgebouwd worden. Sharon geeft me wat minder zware gewichten en na afloop rekt en strekt ze me goed. 

De mooie crape myrtles bloeien weer

Op de terugweg naar huis stop ik bij de bloementuin. Er staan hier ook planten waar de rupsen van de monarch vlinders dol op zijn. Helaas zie ik er geen, want die zijn zo mooi. 

Na mijn douche ga ik naar Pro Nails 3. Daar wacht Phuong me al op. Tinkerbell is mee en ik maak een foto van haar tussen de nagellak. Phuong vindt dat zeer vermakelijk. 

Een uurtje later zien mijn tenen en vingers er weer keurig uit. Ik heb dit keer lichtblauw en roze gekozen en thuis plak ik er zomerse stickertjes op. Alleen mijn rechter middelvinger is kaal, want die nagel is nog niet helemaal ingegroeid.


Rond het middaguur gaan Rick en ik op pad. Als eerste naar Whole Foods waar we wat snacks kopen voor het happy hour vanavond. Dan koop ik een fles groentesap bij Greenheart. Als laatste halen we onze salades op van Subway en Cava.

Het blijft bewolkt en daardoor heb ik geen zin om naar het zwembad te gaan. In plaats daarvan maken Rick en ik een wandeling door de buurt. We komen langs de basisschool en zien dat daar niet alleen een gratis bibliotheekje voor gewone boeken is, maar ook voor muziekboeken. Dat is een uniek idee!

De rest van de middag geniet ik in mijn hangmatstoel van de geluiden in de tuin. Voor de verandering is niemand zijn gras aan het maaien. Een paar kolibrietjes komen af en toe wat drinken. Ze hebben dit seizoen nog niet gekibbeld, misschien omdat we nu twee voeders hebben. Ze zijn zeer territoriaal. 

Tegen half zes maken we ons klaar voor het happy hour met Chuck en Christine. We hebben er gerookte zalmrolletjes bij. Het uur wordt bijna anderhalf uur, zoveel hebben we weer te discussieren. 

Na afloop bestel ik Japans van Passion Fin en Rick Mexicaans. Hij gaat het eten ophalen en het is weer smullen geblazen. Het blijft heel fijn dat Passion Fin alles zonder rijst kan maken. 

En zo is het alweer donderdagavond. De zomer gaat me veel te snel. Vandaag spraken we weer over een onderkomen voor de winter. 

Rick is ervoor iets in Florida te kopen. Ik ben er niet zo zeker van, want dat is toch ook weer veel onderhoud en extra kosten. Daarentegen kan ik niet ontkennen dat ik de kou iedere winter moeilijker vind. We houden de optie open.

3 reacties:

Reny zei

Vervelend dat je je niet goed voelt, ik merk het aan jouw verslag, je lijkt minder enthousiast over dingen dan anders en dat kan ik me heel goed voorstellen. Hopelijk voel je je snel weer beter.

Mooi, die lichtblauwe nagels, ik heb toevallig een lila nagellak gekocht, vond ik ook wel zomers (lavendel?).

Ik ben heel benieuwd of jullie iets gaan kopen in Florida, ik ga het ongetwijfeld lezen in jouw volgende blogs.

Maak er een mooie vrijdag (en weekend) van.

Petr@ zei

Hopelijk voel je je snel wat minder moe. Heel vervelend vooral in de zomer, wanneer je actief buiten wil zijn.
Heb je binnenkort rondleidingen?

Petra zei

@Reny - Grappig dat je mijn gemoed in mijn blog kunt lezen. Vandaag was een honderd procent betere dag en dat geeft hoop.

@Petra - Ja, zondag, maandag en woensdag. Vandaag gaf me goede hoop dat ik die gewoon kan doen.