Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juli 26, 2022

Over rondleiding twee van drie deze week

Vannacht heb ik heerlijk geslapen en sta om tien voor half acht op. Ik maak me klaar en kleed me voor de stad. Het zal vandaag een heel stuk koeler zijn dan gisteren. Voor ons doen koeler althans, want het is bij het opstaan al 27 graden.

Na mijn ontbijt en kop koffie brengt Rick me naar het station. Ik neem dezelfde trein als gisteren en kom om tien voor half tien bij het Smithsonian station aan. De rondleiding gaat vandaag langs de gebouwen, maar zo kan ik in het Smithsonian kasteel even naar de wc.

Op de borden staat dat de volgende trein over een kwartier komt, perfect. Binnen tien minuten ben ik terug op het perron en neem de blauwe lijn trein naar het Capitol South station. Daar arriveer ik om kwart voor tien, dus dit werkt allemaal precies zoals ik het wilde. 


Het gezin van vandaag bestaat uit moeder J., vader D, dochter C. en zoon D. Zij hebben er duidelijk zin in en ik krijg meteen heel veel vragen, vooral van de jonge D. Dat vind ik altijd heel fijn en ook dat ik op de meeste vragen een antwoord heb. Zo niet dan zoek ik het even op.

Ook vandaag is de Library of Congress gesloten, maar ik laat ze zien hoe ze kaartjes voor morgen kunnen reserveren. Ze gaan geen spijt van het bezoek aan dat gebouw hebben. 

Na ook nog het Hooggerechtshof en Capitool op deze heuvel bewonderd te hebben lopen we Capitol Hill af naar de voorkant van het Capitol. Het hoofdgedeelte staat in de steigers, maar het uitzicht over de Mall is hier mooi. 

Via Pennsylvania Avenue en langs de sterrenbeeldenfontein, de National Archives en het Marine Monument lopen we 7th Street NW op. Hier wijs ik onze favoriete restaurants van Jose Andres (lokale chef, die World Central Kitchen runt) aan. Ook komen we langs de Capital Arena, het stadion van de Wizards en Capitals. 




Na de Chinese boog bekeken te hebben slaan we linksaf en lopen naar 10th Street, die nemen we weer terug naar Pennsylvania Avenue. Onderweg komen we onder anderen langs Ford's Theater en aan de overkant het huis waar Lincoln overleed. 

Jonge D. vindt het FBI gebouw enorm interessant en heeft daar ook veel vragen over. Ook zijn vader maakt goed gebruik van mijn kennis van de stad. Heel slim, want zo krijgt hij van een plaatselijk iemand tips over wat de moeite waard is.

Op Freedom Plaza laat ik de plattegronden van het Capitool en Witte Huis op de grond zien. Er staan ook allerlei spreuken van prominente mensen over Washington, DC. Na door het Eerste Wereldoorlog monument gelopen te hebben komen we bij de achterkant van het Witte Huis aan. 

Daarna lopen we naar de voorkant wat ook nog best een wandeling is. Daar vertel ik over de geschiedenis van het "Presidentiele Paleis" zoals het voor 1902 heette. Toen pas maakte Teddy Roosevelt de naam officieel "The White House". 


Na afscheid genomen te hebben loop ik naar de Old Ebbitt Grill. Ik ga mezelf daar trakteren op een lunch. Onderweg kijk ik waar ik Tinkelbel kan fotograferen. Dat wordt op het overblijfsel van wat vroeger een kastje was om de politie of brandweer te bellen. 

De Old Ebbitt Grill is zoals gewoonlijk flink druk. Ik zoek een kruk aan de bar en gelukkig zijn er nog een paar. Het menu heeft nog steeds veel van de gerechten, die ik me van drie jaar geleden herinner. Het is vreemd dat het al zo lang geleden is. 

De zalmsalade smaakt heel goed en ik heb een gesprek met de barman over mijn achternaam. Hij vraagt zich af of die frans is vanwege de -le in plaats van -el. Maar nee, de Engel's zijn uit de Elzas hierheen gekomen met -el. Ooit is er bij het aangeven van een kind de foute spelling gebruikt en daaruit is de Engle tak gegroeid. 

Als ik weer afgerekend heb loop ik naar het McPherson Square metrostation. Daar moet ik even op mijn trein wachten. Ik sms Rick dat ik op weg naar huis ben en bij West Falls Church nog een keer. Hij staat er al als ik uit het station loop. Dit is wel een groot voordeel van het thuis werken van Rick!

Het bewolkte en nu regenachtige weer maakt dat ik me heel moe voel. Twee rondleidingen achter elkaar zal ook wel bijdragen. In ieder geval vind ik dat ik verder een rustige middag op de bank verdiend heb. 

Voor het avondeten wil ik heel graag Vietnamees van Viet Aroma. Rick haalt het op, maar hij gaat naar een kebab restaurant in de buurt. Mijn eten is zoals altijd heerlijk en een goede afsluiting van een leuke dag. 

Morgen staat er helemaal niets op het programma en dat vind ik fijn na een heel drukke week. 

2 reacties:

Petr@ zei

Leuk dat de rondleidingen weer goed geboekt worden.
Gek hè, om ineens weer op plekken te komen waar je lang niet meer geweest bent door corona, maar die toch al snel weer vertrouwd voelen.
Geniet van je vrije dag!

Petra zei

@Petra - Inderdaad, het was of ik er nooit weg was geweest.