Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 27, 2022

Over een lekker luie dag

Als ik Rick net voor zevenen op hoor staan besluit ik me nog eens om te draaien. Het volgende dat ik hoor is de Alexa Disney wekker. Ik ging gisteren op tijd naar bed en voel me goed uitgerust. 

Beneden staat de koffie al klaar en ik maak mijn ontbijt. Een aantal van de donkerbruine eieren van Quail & Hound, zo te zien van dezelfde soort kip, zien er bij het openmaken al uit als een omelet. 

Waardoor dat is weet ik niet, maar het ziet er niet zo smakelijk uit. Ik ga zaterdag vragen hoe dat kwam. Gelukkig hebben de anders gekleurde eieren wel gewoon een dooier. 

Na mijn ontbijt begin ik vast aan mijn cardio tot Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Ik heb mijn nitro brew de afgelopen paar dagen echt gemist. Hij smaakt dan ook extra lekker. 


Na bij elkaar vijftig minuten op de mini elliptische machine getrapt te hebben vind ik het genoeg voor vandaag. Ik ga douchen en dan mijn korte lijstje van boodschappen afwerken. 

Als eerste haal ik Orions medicijnen op bij Walgreens. Dan rijd ik naar H Mart voor wat meer paddenstoelen, de heerlijke Turkse yoghurtdrank en een fles sake. Zo, nu heb ik de rest van de dag "vrij". 

Omdat we gisteren geen virtuele lunch konden doen hebben Judith en ik die naar vandaag verzet. We beginnen een half uur eerder dan gewoonlijk om twaalf uur. Dat is wel fijn, want dan kan ik nog vroeger naar het zwembad. 

Zoals vrijwel altijd heb ik een Subway salade als lunch. We hebben zoals gewoonlijk geen enkele moeite de anderhalf uur vol te kletsen. Het blijft gezellig dit wekelijks video bellen. 

Hard aan het werk

Een interessante vlieg, de "tiger bee fly"

Binnen de kortste keren heb ik mijn bikini aan en loop naar het zwembad. Daar vind ik een ligstoel onder een parasol en ga meteen het water in. Dat is lekker fris. Ik besluit iedere kinderpauze wat baantjes te trekken tot ik een halve kilometer bijeen hebben. 

Zo gezegd zo gedaan en tussendoor vermaak ik me met een nieuwe "speurtocht" in het Two Dots spel. Het is weer eens wat anders dan woord- en breinspelletjes. Voor die speurtocht is het belangrijk op de kleine details te letten om dingen te vinden en dat lijkt me ook wel ergens goed voor. 

Om vijf uur zie ik Rick opeens het zwembad binnenlopen. Hij heeft de voortuin gemaaid en had het zo warm dat hij even afkoeling in het water komt zoeken. Het is letterlijk erin springen en er weer uit. 

We zien buurvrouw Mel op een ligstoel en gaan even met haar praten. Rick heeft haar kat Froggy bij de ingang van het zwembad gezien. Volgens haar wacht Froggy op haar. Inderdaad loopt hij achter ons aan terug naar ons plein. 


Rick stelt voor om naar Bear Branch Tavern te gaan nu we vroeg klaar zijn. Daar ben ik zeker voor te vinden. Alleen is het restaurant propvol en de hele parkeerplaats ook. Alternatief is Patsy's. Daar is het ook druk, maar we vinden nog een paar krukken aan de bar. Hoezo inflatie en recessie?

Het wordt een lekker maal. Ik houd het bij twee voorafjes, de gerookte zalm en de spinazie en artisjokken dip. Iets heel anders dan ik gewoonlijk bestel, maar ik smul ervan. Rick kiest de biefstuk en is ook dik tevreden. Shana spreekt mijn naam correct uit (Leonora) en alleen daarvoor al krijgt ze een goede fooi. 

Blij dat we toch lekker en gezellig hebben kunnen eten, al was het niet buiten, gaan we huiswaarts. Daar zoeken we onze luie stoelen op en met een op zijn botje knagende Orion is het een huiselijk tafereel. 
 

4 reacties:

Reny zei

Heerlijk zo'n lekkere luie dag!
Onze buurvrouw heeft ook een kat die haar volgt als ze buiten loopt, ziet er zo grappig uit.

Fijne donderdag !

Anja L. zei

Dat lijkt me een onsmakelijk gezicht die eierdooiers. Stonk het niet?
Zo’n lekkere dag had je wel verdiend na de afgelopen dagen.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Heerlijk, zo'n rustige dag. Dik verdiend na de afgelopen dagen en ook hard nodig, denk ik.

Ik heb het idee dat mensen hier meer de hand op de knip houden met het doen van grotere aankopen en wel nog lekker uit eten gaan. Dat is iets wat gemist werd de afgelopen jaren.

Petra zei

@Reny - Je verwacht het van honden, maar katten zijn meestal niet zo volgzaam.

@Anja - Nee, ik weet dat de eieren vers waren. Geen idee wat de oorzaak was.

@Petra - Misschien is dat hier ook wel zo en we wonen in een gebied met veel welgestelde mensen.