Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 29, 2022

Over een vochtige rondleiding

Alweer zijn alle ramen beslagen van de vochtigheid. Buiten is het ook nat  van de regen vannacht, dus ik eet mijn ontbijt maar binnen. Vrijdag vind ik het altijd het lekkerst, want dan maak ik de paddenstoelen en spinazie op en heb daardoor een bord vol.

Omdat ik vanmiddag een rondleiding heb houd ik me vanochtend koest. Rick en ik nemen de tijd om Pokemon Go te spelen in Vienna en halen natuurlijk onze koffies op van Starbucks. 

Dan ga ik op ons vlinderbankje voor het huis koffie leuten. Het is weleens leuk om 's ochtends alle tijd te hebben. Ik maak een paar keer een korte wandeling om toch wat beweging te krijgen, want dit drukkende weer zorgt ervoor dat ik nogal wat pijn heb. 




Rick en ik gaan nog voor twaalven lunch halen. We gaan voor de verandering eens naar Zoe's Kitchen. Daar bestel ik mijn geliefde bloemkoolrijst bowl met zalm. Alleen hebben ze het recept van de bloemkoolrijst veranderd en ik vind het een stuk minder lekker.

Om half een brengt Rick mij naar het metrostation. Ik heb mijn paraplu mee, want het ziet er telkens heel dreigend uit. Een half uur later stap ik bij het Smithsonian station uit. Zoals gewoonlijk maar ik een pit stop in het Smithsonian kasteel.

Helaas ben ik vergeten water mee te nemen en dat heb ik met deze warmte wel nodig tijdens de rondleidingen. Gelukkig is hier een cafe, maar mijn hemel, een doodgewoon flesje water kost meer dan $4. Dat ga ik voortaan niet meer vergeten!

Na de metro van het Smithsonian naar Capitol South te hebben genomen wacht ik op mijn groepje van vandaag. Het is goed dat ik vroeg ben, want we hadden om twee uur afgesproken, maar om kwart voor twee is iedereen er al. 


Vandaag leid ik twee gezinnen rond, een met drie kinderen en een met twee, in totaal negen mensen dus. Het blijkt dat alleen de dames elkaar al kenden en uitvonden dat ze op dezelfde dag in Washington zouden zijn. De mannen en kinderen ontmoeten elkaar dus voor het eerst. Gelukkig kan iedereen het meteen goed met elkaar vinden.

Eindelijk is het me gelukt om kaartjes voor de Library of Congress te bemachtigen. We gaan door de veiligheidscontrole en dan worden mijn kaartjes gescand. Eenmaal boven vertel ik over de grote leeszaal en die gaan we vervolgens van boven bewonderen. 

Daarna vertel ik van alles over wat er te zien is op de muren, trappen en grond van het gebouw. Dat is nogal wat. We bekijken de bibliotheek van Thomas Jefferson, een van de originele Gutenberg bijbels en de oudste kaart van de Verenigde Staten en dan staan we weer buiten.

Via het Hooggerechtshof gebouw en Capitool lopen we naar Pennsylvania Avenue. Via 7th Street lopen we vervolgens  naar de Chinese boog. Onderweg nemen we een pauze in de airconditioning van Gregorys Cafe. Na wat koude koffies en muffins zijn we klaar om verder te lopen. 

We wandelen mijn gewoonlijke route langs het oudste kerkje in de stad en Ford's Theater en komen dan bij het FBI gebouw weer op Pennsylvania Avenue terecht. Inmiddels begint het te spatten en niet veel later te regenen. 

Niemand van mijn groepje heeft een paraplu mee, dus we schuilen even onder de bomen. Dan proberen we de achterkant van het Witte Huis te gaan bekijken, maar dat is afgezet. Het regent weer en we schuilen nog wat.

Uiteindelijk besluit iedereen de regen te trotseren. Ik ben blij met mijn paraplu, maar die is niet zo groot dat ik anderen er ook droog mee kan houden. Bij de voorkant van het Witte Huis vertel ik snel over de geschiedenis ervan en worden de nodige foto's genomen.

Dan nemen we afscheid en ik zoek het McPherson Square metrostation op. Daar wacht ik op de oranje trein naar Vienna. Te laat zie ik dat Rick naar Shipgarten is gegaan en ik de zilver trein naar McLean had moeten nemen. 

Bij Foggy Bottom stap ik uit en wacht op de zilver trein. In het station van McLean staat Rick me al op te wachten. Hij heeft ook al uitgevogeld waar we gaan eten: Agora. Dat is een modern Mediterraans restaurant en we nemen plaats aan de bar.

Het eten is voortreffelijk! Ik heb een heerlijke koude komkommer en waterkers soep en daarna een salade met watermeloen en feta. 


Mijn laatste mezze zijn de St. Jacobsschelpen met zalm "kaviaar" in een saffraan yoghurt. Allemaal om mijn vingers bij af te likken. 


Thuis zijg ik dankbaar in mijn luie stoel neer. Nog een rondleiding in augustus en dan heb ik er een paar te boek staan in oktober, maar de drukke tijd lijkt voorbij. Het blijft leuk om te doen. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Jammer van de regen maar de rondleiding kon wel doorgaan.
Gelukkig kon je nog overstappen op de goede metro.
Je eten klonk erg lekker.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Weer een leuke rondleiding. Ondanks de regen gelukkig niet zulk slecht weer als waar je bang voor was.

Anoniem zei

Gelukkig heb je een fijne rondleiding gehad, zonder onweer. De foto’s van het eten zien er erg goed uit, dat zal lekker gesmaakt hebben! Het klink heerlijk.
Fijn weekend gewenst!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - We hadden erg geluk met het weer, want er was heel zwaar weer voorspeld dat niet kwam.

@Petra - Inderdaad, regen is prima, bliksem en donder is wat anders.

@Carla - Dank je, jij ook!