Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juli 18, 2022

Over een warme gebouwen rondleiding

Tegen half acht sta ik op en maak me klaar voor een warme rondleiding. Zo vroeg is het al 27 graden! Mijn topje met de beroemde gebouwen van Washington erop is heel dun en plakt niet, dus het is perfect om tijdens een rondleiding te dragen. 

Beneden staat de koffie al klaar en ik maak mijn ontbijt van tomaat, ei en paddenstoelen. De cantharellen zijn er weer en dat blijven mijn favoriete paddenstoelen. Ze hebben zoveel smaak. 

Vandaag sla ik mijn nitro brew over, want zo'n plas koffie maakt dat ik telkens naar de wc moet. Rick zet me om half negen af bij de metro en de trein staat al klaar. 

Ondanks dat ik geen nitro brew heb gedronken moet ik toch naar de wc. Ik stap uit bij het Smithsonian station, zodat ik in het Smithsonian kasteel naar het toilet kan. 


Mijn oorspronkelijke plan was vervolgens de metro nog een paar haltes te nemen naar het Capitol South station. Maar ik denk bij mezelf "Kom, ik loop het gewoon even, zo ver is het niet". Famous last words, zelfs ik verkijk me nog steeds op de afstanden en hijgend en puffend kom ik net voor tienen bij Capitol South aan. Ik had niet verwacht dat het een wandeling van bijna een half uur zou zijn!
In ieder geval was er wel een mooie fontein onderweg

Mijn gezelschap van twee families, ieder met twee kinderen, staat al te wachten. Gelukkig kon dat in de schaduw. Die probeer ik sowieso zoveel mogelijk op te zoeken, want in de zon is het niet te harden. Heel leuk om te horen vind ik dat zij mijn rondleiding aangeraden hebben gekregen door iemand, die hem een aantal jaren geleden deed. Dat is altijd weer een eer. 

We beginnen met de Library of Congress, helaas alleen van buiten, want het gebouw is op maandag gesloten. Ik merk meteen dat ik een geinteresseerd groepje heb en krijg veel vragen. Dat vind ik zo leuk. 

Na over het Hooggerechtshof verteld te hebben (helaas geen foto, want het gebouw is omringd met zware hekken vanwege de vele protesten) steken we over naar het Capitool. Daar is altijd van alles over te vertellen en ik vergeet iedere keer weer iets, waar ik dan later opkom. Ik denk maar dat zij niet zullen weten dat ik een van de kleine weetjes niet heb gemeld.

Na de achterkant van het Capitool met uitzicht over de Mall te hebben bekeken, lopen we Pennsylvania Avenue af. We zien de twee gebouwen van het National Gallery of Art musea en dat van de National Archives. Dan slaan we rechtsaf 7th Street NW op. 

Langs de enorme Capitol One Arena banen we ons een weg naar Chinatown. Onderweg koop ik een  fles met koud water. Wat smaakt dat lekker na het lauwe water wat er nog in mijn meegebrachte fles zat!

De Chinese boog wordt veel gefotografeerd en de jongens tellen de hoeveelheid draken, die erop staan. Ik heb een nieuw vertier voor kinderen gevonden. Ik vind deze route zelf ook leuk om te doen, vroeger kwamen we hier niet. 

Op 10th Street zien we Ford's Theater en aan de overkant het huis waar Lincoln overleed. Een paar blokken verder bereiken we het FBI gebouw. Vooral de jongens zijn erg in FBI auto's geinteresseerd. 

Nu zijn we weer terug op Pennsylvania Avenue en is het tijd om het Witte Huis te bezoeken. We bekijken de achterkant waar ik ook het hele groepje fotografeer. Datzelfde doen we bij de voorkant van het huis. 

Dan zoek ik een schaduwplek op en verhaal over het Witte Huis. Vervolgens is de rondleiding afgelopen en na nog wat tips gegeven te hebben over waar te eten en waar souvenirs te kopen nemen we afscheid. 

Het is half een en ik voel mijn maag rommelen. Ik heb geen zin om na 16000 stappen nog een stuk naar een restaurant te lopen. Ik besluit Teaism tegenover het Witte Huis te proberen en daar krijg ik geen spijt van. 

De bento box met zalm, broccoli, zoete aardappel en bruine rijst is heerlijk! Ik heb een nieuw handig restaurant voor na mijn rondleidingen gevonden. 


Het restaurant is ook dichtbij het McPherson Square metrostation en ik sms Rick dat ik eraan kom. Twintig minuten later stap ik in Vienna uit en Rick staat me al op te wachten. 

Thuis kleed ik me meteen in bikini en neem de auto naar het zwembad. Ik ben te moe om die wandeling heen en weer te maken. Het koele water voelt heerlijk aan na de hete wandeling. Ieder uur ga ik er een kwartier in.

Op mijn radar app is te zien dat er flinke onweersbuien aankomen. Tot mijn verbazing horen we pas om half vijf donder en wordt het zwembad gesloten. Zo heb ik bijna twee en een half uur van het zwembad genoten. 


Niet alleen in Europa is het heet, maar hier ook, temperaturen boven de 32 graden zijn hier een hittegolf

Rick is ook moe na een volle dag met vergaderingen. Hij stelt voor dat ik Japans bestel en hij kan dan Mexicaans ophalen in hetzelfde winkelcentrum. Zo gezegd, zo gedaan en mijn favoriete maaltijd is een goede afsluiting van deze leuke dag. 

Blijf koel allemaal, ik lees dat het morgen in Nederland en Belgie snikheet wordt.


 

12 reacties:

Reny zei

Goedemorgen,

Weer een mooie rondleiding en leuk om te lezen dat ook de kinderen van zo'n rondleiding genieten, lijkt me moeilijk, vooral voor jou, als de kinderen er verveeld bij zouden lopen.

En na zo'n wandeling in de hitte lekker afkoelen in het zwembad, heerlijk!

Het is nu 6 uur (in de ochtend!) en ik heb zojuist de tuin gesproeid zodat onze planten en bloemen lekker fris aan deze hete dag kunnen beginnen. De deuren en ramen staan open zodat het binnen een beetje afkoelt (zonder dat ik nu al de airco's moet aanzetten). Straks weer alles potdicht houden en dan komt het helemaal goed.

Maak er een mooie rest van de week van.

Groetjes

Anja L. zei

Wat lekker dat je nog naar het zwembad kon na de rondleiding.
Ik heb nu ook nog alle ramen open, buiten zijn ze net het gras gaan maaien dus het ruikt heerlijk hier binnen.
Ik stap straks op de fiets om nog even wat te doen vandaag en blijf ik verder binnen vanmiddag.
Fijne dinsdag.

Marion2 zei

Het klinkt weer als een geslaagde rondleiding en heerlijk om na afloop naar het
zwembad te kunnen gaan.

Hier is het wel erg veel gedoe over de hitte. Het gaat namelijk maar om twee dagen: gisteren werd het 33 graden en vandaag kan het hier ter plaatse 37 graden worden. Inderdaad vreselijk heet en uitzonderlijk. Maar als we in Florida op vakantie zijn,
zijn we juist blij als het zo warm is, want echt zomergevoel, en passen we ons uit onszelf aan. Ik blijf gewoon binnen en dat moet ook wel, want ik heb corona.

Anoniem zei

Een rondleiding in de ochtend is zeker aan te raden met die warmte. En 's middags lekker afkoelen in het zwembad. Hier was het gisteren 32 gr.
Vandaag zullen we zeker de 39 halen . Gelukkig niet voor lang maar de warmte blijft wel lang in huis hangen. Afkoeling is er voorlopig dus niet bij.
Maar dat is niks zal Cathy zeggen. Daar was het in de tuin 44 gr. maar daar is het ook Las Vegas voor.
Hier in de kamer geeft de thermometer 29 aan en het is net 9 uur. Een kleine tafelventilator geeft wat verkoeling. Voor ons geen airco maar als ik er op terug denk had ik vroeger zeker een markies laten plaatsen. Het is in alle opzichten koeler en voordeliger in gebruik.
En er staat geen brandende zon op het raam en de buiten muren.
Fijne dag,
Groetjes Wil

Tineke zei

Bijzonder om een rondleiding te geven in de hitte; knap van je.
Wij hebben vorig jaar screens op de zuidmuurramen laten plaatsen, komt nu heel goed uit en met een groot zonnescherm bij het schuifpui blijft het gelukkig aardig koel ; 23 a 24 graden; alles na doorluchten om 10 uur dicht gedaan en lekker binnen blijven.
Veel bloemen in vazen/vaasjes binnen gezet, valt buiten niet mee voor ze.

Petr@ zei

Leuk als de groep zo geïnteresseerd is en veel vragen stellen.
Wij zijn een paar dagen in Roermond, al tijden geleden geboekt. Gisteravond was het nog 31 graden en vandaag wordt het 39 graden! Gelukkig een fijne waterplas gevonden vlakbij.

Anoniem zei

@Anja - Goed plan, ik weet niet wqt wij zonder airconditioning zouden moeten doen.

Anoniem zei

@Marion - Beterschap! Ja, hier ook altijd dat zomergevoel, maar met airco is het goed te doen

Anoniem zei

@Wil - hopelijk lukt het een beetje koel te blijven.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Petra zei

Roermond ziet er mooi uit, ik weet niet of ik daar ooit geweest ben.

Petra zei

@Tineke - helaas vindt het gros van de rondleidingen in de zomer plaats