Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, juli 13, 2022

Over een rondleiding in Great Falls en Alexandria

Eindelijk heb ik eens als een os geslapen en word uitgerust wakker. Ik kan het vanochtend op mijn gemak doen, want voor mijn rondleiding zal ik mijn groepje pas om tien uur bij het Vienna metrostation ontmoeten.

Na op mijn gemak ontbeten te hebben wacht ik tot Rick klaar is en we gaan op weg naar Starbucks. Het is zo vroeg al 24 graden. Het belooft een warme rondleiding te worden, maar we kunnen af en toe verkoeling zoeken. 

Omdat het zo warm is neem ik flesjes water mee voor iedereen. Om ze koel te houden helpt Rick me door veel ijs in de Yeti koelbox te gooien. Ik neem acht flesjes mee, beter teveel dan te weinig (achteraf was een fles per persoon voldoende). 


Om kwart voor tien rijd ik naar het metrostation en daar zit het drietal al te wachten. Het is een echtpaar, T. en E., en een vriendin van hen. De vriendin M. heb ik in 2014 al met haar familie rondgeleid. Het is altijd weer een eer als mensen nog een keer boeken of mijn rondleidingen aan anderen aanraden. 

Door het gezellige gedeelte van Vienna en langs de enorme landhuizen in Great Falls rijd ik naar Great Falls Park. Daar laat ik mijn parkenpas zien en vraag om een brochure voor mijn gasten. Misschien vinden ze het wel interessant om op de kaart te zien waar we gewandeld hebben.

Het is niet druk en ik vind een plekje in de schaduw. Dan wandelen we een stuk langs het rivierpad tot we mooi uitzicht hebben over de Mather kloof waar het water heel wild is. Er wordt net een helicopter redding uit het water geoefend. Gelukkig is het slechts een oefening, maar er gebeuren ieder jaar weer ongelukken hier. 



We gaan terug naar de uitkijkpunten en maken de nodige foto's met en zonder mensen erop. We zien heel wat blauwe reigers vissen langs de kant. Boven ons hoofd cirkelen gieren. Het blijft zo'n mooi stuk natuur hier. 

Om half twaalf zijn we terug bij de auto en ik stel Waze in op Old Town Alexandria. Onze route gaat via de George Washington Memorial Parkway. Dit is een van de mooiste wegen in onze omgeving en er is van alles te zien, Georgetown, de Mall en meer. Dit is dus een goed onderdeel van de rondleiding. 

Zoals meestal parkeer ik in de parkeergarage onder het stadhuis van Alexandria. Onderweg heb ik opties voor de lunch besproken en de keuze viel op Gadsby's Tavern. Dat 18e eeuwse restaurant is nog helemaal in koloniale stijl en wordt altijd weer leuk gevonden.

Zo ook vandaag en het is wel fijn om binnen te eten met deze hitte. We bestellen allemaal hun beroemde pindasoep, die heerlijk is. T. gaat voor de reuben sandwich en wij drie dames kiezen een salade. 

Na het eten beginnen we aan de rondleiding door Alexandria. Eerst zien zij een ijssalon, The Creamery, en eten daar een ijsje. Of eigenlijk een ijs, want van -je is geen sprake! Gelukkig is iedereen er erg over te spreken. Zelf heb ik niet zoveel met ijs, dus houd het bij een koel flesje water. 

De geschiedenis van het Carlyle House uit 1752 is altijd weer interessant om te vertellen

Alexandria is sowieso altijd zo leuk om te laten zien! De leuke huisjes, de kinderkopjes straat, de oude kerken, alles is nog zo koloniaal. Ik zou willen dat meer mensen deze excursie zouden boeken.



Onderweg komen we onder anderen langs de Staebler-Leadbeater apotheek. Deze ziet er nog precies zo uit als in 1933, toen ze voorgoed dicht gingen. Er is een rondleiding binnen, maar die besluiten we niet te doen. 

Via het Old Presbyterian Meeting House waar de begrafenisdienst van George Washington werd gehouden en het graf van de onbekende Revolutionaire soldaat ligt, lopen we naar de Christchurch. Daarbinnen zit een docente en zij vertelt interessant over de geschiedenis van dit in 1765 gebouwde kerkje. 

Het is te merken aan mijn gezelschap dat de hitte ze parten begint te spelen. Gelukkig is de rondleiding bijna afgelopen. We komen nog langs het huis waar George Washington in Alexandria verbleef en zijn dan al snel terug bij de auto. 


In plaats van hen helemaal terug naar het Vienna metrostation te brengen zet ik hen af bij het Alexandria station. Ze logeren dichtbij Georgetown en kunnen van hieruit zonder overstappen de blauwe lijn naar Foggy Bottom nemen. 

Zonder oponthoud rijd ik vervolgens naar huis en om vier uur rijd ik onze oprit weer op. Rick vraagt of ik nog naar het zwembad ga, maar daar heb ik geen puf meer voor. Dat komt morgen hopelijk wel weer. 

Heel ongewoon voor mij ga ik niet weer buiten zitten. De airconditioning binnen is even heel welkom. Mijn haar is zo nat alsof ik het gewassen heb. Ondanks dat heb ik ervan genoten deze mooie en interessante delen van onze omgeving te laten zien.

Voor ons avondeten haalt Rick Chinees van Lotus Garden. Ooit moet ik hun meer exotische gerechten proberen, zoals de kikker. Vandaag houd ik het op soep en mu shi kip, daar zitten lekker veel groentes in. 

Ricks tante is helaas vannacht overleden. Nu is het wachten op wanneer de begrafenis zal zijn. Daar willen we zeker heen. Dat wordt weer een hele rit naar Michigan. Gelukkig is het niet dit weekend, dus we hoeven niet hals over kop weg. 

10 reacties:

Irene zei

Gecondoleerd en sterkte!

Sonja zei

Gecondoleerd met het verlies van Ricks tante.
Wat een interessante rondleiding, het park, het stadje heel bijzonder, super foto's. Die pindasoep ziet er heerlijk uit.

Sophie zei

Wat een leuke rondleiding! Ga het inderdaad onthouden voor als wij ooit weer bij jou in de regio zijn.
Gecondoleerd met de tante van Rick.

Reny zei

Leuke rondleiding, wij vonden Great Falls heerlijk om te bezoeken, in Alexandria zijn we (nog) niet geweest. Wie weet, ooit ?

Gecondoleerd en heel veel sterkte!

Anja L. zei

Gecondoleerd met het verlies.
Wat een leuke rondleiding is dat geweest. Gelukkig heb je het kunnen doen, nu weer lekker bijkomen.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Lijkt me een super leuke en interessante rondleiding. Ik hou van dat soort stadjes. Wie weet kan ik het ooit een keer bezoeken met jou als tourguide.

Ach, wat verdrietig dat Ricks tante is overleden. Dat is uiteindelijk toch nog snel gegaan. Heel veel sterkte voor jullie!

Anoniem zei

Gecondoleerd met het verlies van Rick z'n tante. Dat is toch wel snel gegaan.

Weer zo'n gezellige rondleiding in een van die leuke stadjes in jullie omgeving.
Die apotheek doet me denken aan mijn schoonvader die een apotheekhoudende huisarts was.
Dat had je vroeger in die kleine plaatsjes.

Ik volg een reuze leuk programma over het opknappen van een kasteel in Frankrijk.
"Emmy de Kasteelvrouw " Een heel vervallen kasteel in de Dordogne. Ze heeft grootse plannen en met hulp van een aantal vrienden probeert ze haar doel te bereiken.
Af en toe wordt de omgeving verkend en die is prachtig. !!
Het programma wordt uitgezonden door omroep Max.
Denk wel dat dit je zal interesseren. Voor je lijstje.
Fijne donderdag,
Groetjes Wil

Anoniem zei

Wat een leuke rondleiding. Lijkt me zo’n leuk stadje. En sowieso wandelen in de natuur vind ik altijd geweldig. Gecondoleerd met Ricks tante.
Sally

Anoniem zei

Wat een leuke rondleiding!

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel voor de condoleances, ik heb ze aan Rick doorgegeven.

@Wil - Dank je voor de tip ik ga kijken als een nieuwe serie nodig heb.