Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 15, 2022

Over zon en zwembad

Als Alexa's wekkerdeuntje begint blijkt het vanochtend Colors of the Wind van Pocahontas te zijn. Ik was vergeten hoe mooi ik dat lied vind en luister het helemaal af.

Beneden schenk ik een kop koffie in en kook mijn gewoonlijke ontbijt. Dit keer heb ik shiitake, witte en portabella champignons. Ik vind de andere "wildere" soorten veel lekkerder, eerlijk gezegd, maar het kan ermee door.

Rick heeft intussen Orion uitgelaten en is klaar met zijn douche. We vertrekken dus naar Starbucks. Daar is het niet druk en we hebben al gauw onze koffies in handen. Daarmee rijden we meteen door naar Quest Diagnostics. 

Bij dit laboratorium moet ik bloed laten prikken om mijn schildklier te controleren. Behalve degene, die mijn bloed prikt, komt er niemand aan te pas. Ik check in op mijn telefoon en ben dan meteen aan de beurt. Ik geef de flebotomist een compliment, want ik voelde de naald helemaal niet! 

Het is allemaal dus zo gepiept en Rick komt me na een rondje rijden ophalen. Er staat een beeld van een esculaap en dat is natuurlijk de perfecte foto voor een bezoek aan een medische faciliteit. 


Thuis gaat Rick aan het werk en ik doe een half uur cardio op het deck. Volgende week wil ik dat langzaam weer opvoeren. Voor nu zijn vijfduizend stappen voldoende, misschien lukt het later vandaag geleidelijk de tweede vijfduizend te lopen. 

In onze voortuin zijn de daglelies nu uitgebloeid. Nu zijn de tijgerlelies en gladiolen aan de beurt. Beiden behoren tot mijn favoriete bloemen, dus dat stemt vrolijk. 




De ochtend gaat snel voorbij en ik wil weer vroeg lunchen. Dit keer haal ik The Roman slawrap van The Italian Gourmet. Jeremy en Margaret, de eigenaren, zijn altijd zo vriendelijk! The Roman is gevuld met flinterdun gesneden Italiaanse vleeswaren en kaas, erg lekker.

Na zo vroeg geluncht te hebben ben ik al om kwart voor een in het zwembad. Ik installeer me onder dezelfde parasol en op dezelfde stoel als gisteren. Het is doordeweeks zo fijn rustig, vooral tijdens de kinderpauzes.

In plaats van aan een stuk door te zwemmen ga ik ieder uur om kwart voor het water in en zwem vier baantjes (100 meter). Verder loop ik hard in het water om meer stappen te krijgen en uiteindelijk dobber ik op mijn drijvende hangmat. 

Rond twee uur komt Maria bij me zitten. We praten gezellig bij en beginnen al voorzichtig een reis naar Londen en Parijs voor april volgend jaar te plannen. Die zit nog in het vat, omdat we in 2020 niet konden gaan. 

Met het telkens honderd meter zwemmen heb ik uiteindelijk een halve kilometer bij elkaar. Niet slecht en ik voel me zeker meer energiek. Net na vijven loop ik terug naar huis, waar Orion me met smart opwacht.


Rick is naar de Jurassic Park film met Chuck en Patricia van hiernaast. Ik heb wel genoeg dinosaurussen gezien en Lorraine heeft er ook geen interesse in. Leuk voor Rick dus om met vrienden te gaan. Ze proberen de nieuwe ICON bioscoop uit, ik ben benieuwd wat Rick ervan vindt. 

Onder het genot van mijn Rooster/bloody Mary mix drankje "praat" ik via Messenger met de kinderen. Kai heeft vandaag live naar de Tour de France gekeken, want die kwam door Saint Etienne. Verder heeft Raquel een volletijdsbaan aangeboden gekregen, dus dat is heel goed nieuws. 

Katja meldt dat Fiona weer ziek is. Ze heeft een nare hoest en oorontsteking, maar leek vandaag alweer wat beter. Ik krijg een paar foto's doorgestuurd, altijd weer leuk. 

Als Rick terug is stelt hij voor naar Zenola te gaan. Dat restaurant is een van onze favorieten en we zijn inmiddels geliefde gasten. Vorig weekend stond er een recensie van Tom Sietsema (waar Rick vroeger mee werkte) in de Washington Post en we zijn blij te zien dat het restaurant vol is. 

Wij nemen plaats aan een tafel in de bar. Ondanks de drukte en een tekort aan personeel komt ons eten vlot en is het net zo smakelijk als altijd. Noha vertelt dat ze zich wel een beetje zorgen maken, want het lukt maar niet genoeg mensen voor in de keuken te vinden. 


Na het eten gaan we naar Norm's Beer & Wine naast Zenola. Twee vliegen in een klap, want Rick haalt hier een vat bier op. Ik knuffel intussen met Stella, de heel lieve hond, die rustig ligt te kijken naar al die vreemde mensen, die langs lopen. Dat hoeven we met Orion niet te proberen!

En zo is het alweer het einde van de werkweek. Ik wens iedereen een heel prettig weekend!

4 reacties:

Anja L. zei

Ik heb ook de Tour de France zitten kijken en moest toen aan Kai denken. Als wij vroeger in Frankrijk waren en ze kwamen in de buurt gingen we altijd kijken. Wat fijn voor Raquel dat ze een voltijdbaan krijgt. Wat gaat ze doen?
Ik ben benieuwd naar je drijvende hangmat, geen idee hoe die eruitziet.
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Fijn dat je energie level steeds meer omhoog gaat. Ik hoor meer om me heen dat deze variant extreem moe maakt.

Personeelstekort is echt wereldwijd een probleem. Hopelijk lijdt dat niet tot zulke problemen dat veel bedrijven hun deuren moeten sluiten, na de corona periode doorgekomen te zijn.

Petra zei

@Anja - Raquel wordt evenementen coordinator in een bejaardentehuis.

@Petra - Vandaag was het weer mis met de energie. Inderdaad, vreemd toch dat er zo'n personeelstekort is overal.

Anja L. zei

Dat klinkt als een leuke baan.