Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juli 01, 2022

Over strand en spelen met Fiona

Het is heel donker in de kamer, dus Rick heeft zijn wekker voor kwart over zeven gezet. We zijn al snel klaar en Katja meldt dat zij en Fiona wachten. 

We rijden door de Starbucks drive thru voor onze koffies. Katja en Rick proberen iets nieuws: chocolade schuim op hun koffie. Ik houd het bij mijn nitro brew. 

Eenmaal bij Katja besluiten we dat we bij Comfi willen ontbijten. In Katja's auto rijden we erheen. Jammer genoeg blijkt daar dat ze nog steeds aan het verbouwen zijn. 

Niet getreurd, Katja neemt ons mee naar Asbury Park. Daar parkeren we dichtbij Toast. We hebben geluk, want er is nog net een tafel open op het terras. 


Fiona wordt van alle kanten bewonderd. Ze heeft net leren zwaaien en doet dat tot vertedering van de andere gasten naar iedereen. 


Katja en ik bestellen de krab "hash" met gepocheerde eieren. Voor Fiona komt er een bord met pannenkoekjes, die er heel goed ingaan. 

Rick heeft een omelet met zalm, maar dat eet hij pas nadat wij klaar zijn. Eerst moest Rick om tien uur een vergadering bijwonen. 






Na het eten willen we naar het strand. Daar zijn we niet de enigen in en in Asbury Park is geen open parkeerplek te bekennen. 

Katja rijdt verder naar he gezellige Ocean Grove. Daar is nog net een plaats open en gratis ook nog. Katja is Fiona's zonnehoedje vergeten en ik mijn hoed. 

In een souvenir winkel vind ik een heel saai babyhoedje, maar het is het enige dat ze hebben
 Verder vul ik onze pettencollectie aan met een gele Ocean Grove pet. 

Nu zijn we klaar om naar het strand te gaan. Hier in noord New Jersey heb je daar een pas voor nodig.

Rick gaat die kopen en met een oranje armband om mogen we het strand op. Het is druk, maar we vinden een half schaduw plek dichtbij het water. 

Fiona is helemaal in haar element. Ze heeft strandspeeltjes voor haar verjaardag gekregen. Die vindt ze leuk, maar de zee is nog leuker! 

Het hoedje bleef niet lang op



Madammeke kruipt bij iedere gelegenheid naar het water. Een voor een laten we haar in het water "lopen". Dit gaat net als haar moeder een waterratje worden. 















Katja en Kevin hebben om drie uur een bruiloft en net na twaalven gaan we huiswaarts. Fiona valt al op weg naar de auto in Katja's armen in slaap. 

Terwijl zij slaapt en Katja en Kevin zich klaarmaken voor de bruiloft gaat Rick lunch halen bij Fins. Daar hebben ze een heerlijke tonijnsalade. 

Katja en Kevin hebben schommelstoelen op hun veranda staan en daar eten Rick en ik lunch. Een vinkje vindt dat maar niets, want zij heeft een nestje met vier eitjes in een van de hangende plantenpotten. 

Katja en Kevin vertrekken voor de huwelijksceremonie. Fiona slaapt bijna tot zij weer terugkomen. 

Kai en Raquel staan paraat om Fiona haar cadeautje virtueel te geven. Ze hebben toen wij in Frankrijk waren al een video opgenomen en zien nu hoe Fiona hun cadeautje opent. 

Niet veel later gaan Katja en Kevin naar de receptie en het diner van de bruiloft. Omi en Grandpa passen op Fiona. 

Fiona vindt Grandpa geweldig! Die zet een speeltje met krokodillen voor haar in elkaar. Daarna gaan ze samen in Fiona's box spelen. 




We genieten met volle teugen van dit bijdehante hummeltje. Alleen lijkt Fiona helemaal geen trek te hebben. Ze drinkt enkel wat formula. 

Zeven uur is Fiona's bedtijd en ze is duidelijk moe. Alleen verzet ze zich tegen slapen. Tot ik ritmisch op haar luier klop. Binnen de kortste keren is Fiona dan naar Dromenland vertrokken. 

Rick gaat ons avondeten halen van Marina Grille. We delen wat calamari en ik eet de kaas en andere ingrediĆ«nten van een pizza. 

Net na tienen zijn Katja en Kevin terug. We praten nog even na en dan gaan wij terug naar het hotel. Nog even ontspannen em dan is het slaaptijd. Morgen begint de dag weer vroeg. 

7 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk dat het strand zo dichtbij is!
Je kunt zo’n hummel toch niet weerstaan als ze zwaait. Echt een schatje om te zien.
Fijne zaterdag.

Anoniem zei

Wat een leuke foto's aan het strand. Ik woonde in mijn allerjongste jaren in Scheveningen.
En uiteindelijk was het strand heel favoriet. Toen mijn kinderen oud genoeg waren gingen we vaak naar Scheveningen. Was wel een hele onderneming want we moesten met 2 trams.
Geniet van je lekker lange weekend.
Groetjes Wil

Carla zei

Wat een leuke foto’s weer! Dat is genieten met jullie kleinkind, en een jaar is zo voorbij blijkt wel. Heerlijk hoor, op het strand

BiancaMA zei

Wat een leuke foto's en wat is Fiona een heerlijk dametje op de foto's!
En dat kruipen naar het water, duidelijk de genen van haar mama en oma ;-)

Anoniem zei

Wat een plezier! Heerlijk!

Tineke zei

Zo komt het nog goed uit om dit weekend Fiona's 1e verjaardag te vieren, lekker lang weekend met maandag 4 juli erbij.
Geniet ervan, gaat zeker lukken.

Petra zei

@Anja - Inderdaad, iedereen zwaait terug.

@Wil - Mijn Opa en Oma woonden aan de Laan van Poot. Wij gingen heel vaak naar Kijkduin en Scheveningen. Ik mis die tijden!

@Carla - De tijd vliegt, ook deze weekends gaan te snel.

@Bianca - Ja, hopelijk begint Katja snel met zwemlessen voor Fiona

@Tineke - Helaas moet Katja vandaag (zondag) werken, anders waren we tot de 4e gebleven.