Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 30, 2022

Over de rit naar New Jersey

Als ik om kwart voor acht beneden kom is Rick al naar Starbucks vertrokken. Ik kook mijn ontbijt en als dat klaar is komt Rick binnen met mijn nitro brew. 


Na het eten begin ik meteen aan mijn wandeling, want het is zo vroeg al heel warm. Ik besluit vandaag naar Southside park te lopen. 

In het bos is het lekker koel. Ik gebruik mijn Merlin app om de liederen van de vogels te identificeren. Een chipmunk schiet weg als hij me ziet. Heerlijk zo'n stukje natuur vlakbij. 





Door de buurt loop ik terug. Een mooie blue Jay vliegt in een boom en er zijn rode bloemen, waarvan ik de naam niet weet. 



Thuis maak ik me snel klaar om erop uit te gaan. Als eerste ga ik naar Greenheart. Daar koop ik vijf van Katja's favoriete sappen en een Rooster groentesap voor mezelf. 

Dan ga ik naar Nothing Bundt Cakes. Daar haal ik een dozijn mini bundt cakejes. Die zijn makkelijk om te eten voor Fiona. 

Als laatste ga ik naar Whole Foods, waar ik snacks koop. De Brad's keto crackers zijn mijn favoriet tegenwoordig. 

Voor Ricks vergadering begint doen we alle bagage in de auto. Dan halen we onze salades van Subway en Cava. 

Rick heeft tot twee uur een vergadering en dan gaan we zo spoedig mogelijk op weg. Om tien over twee vertrekken we. 

Dit is het begin van het drukke 4 juli weekend en we komen een aantal keren in een file terecht. Het valt echter nog mee en al gauw zijn we Baltimore voorbij. 

Zoals altijd stoppen we bij het Biden Center in Delaware voor een pit stop. Daarmee verliezen we een kwartier. Gelukkig is het daarna rustig op de weg en om half zeven rijden we bij Katja en Kevin voor.

Daar treffen we Fiona en Kevin. Fiona is aan het eten, maar heeft daar geen zin meer in als ze ons ziet. Ze weet niet wat ze van ons moet denken met onze mondkapjes op. Helaas moet dat nog wel tot zaterdag. 

Fiona is duidelijk moe en als Katja thuiskomt van een borrel van haar werk kruipt ze meteen naar haar moeder toe. Na een tijdje kan er een heel voorzichtig lachje af voor ons, maar van harte is het niet. 


Rick gaat ons eten halen van Kotta, een Japans restaurant. Intussen legt Kevin Fiona in bed, die meteen in slaap valt. Wij nemen ons eten naar buiten en eten op Katja en Kevins deck.

Langzamerhand gaat de zon onder en zien we steeds meer vuurvliegjes. Hun tuin zit er vol mee! Ik ben dol op die insecten en het lukt me zelfs er een redelijk filmpje van te maken. 


Net na negenen nemen Rick en ik afscheid en rijden naar de Red Roof Inn. Daar hebben we nog niet eerder gelogeerd. Het is een motel en maar een kilometer van Katja en Kevins huis. We krijgen een kamer op de tweede verdieping en zijn daar best over te spreken. 

Dit motel is veel goedkoper dan de hotels waar we gewoonlijk logeren. Omdat het zo dichtbij Katja en Kevin is denk ik dat ik hier vaker ga logeren. Het is alleen om te slapen en daar is het prima voor. Morgen hebben we een heerlijke volle dag met Katja en Fiona voor de boeg.

5 reacties:

Reny zei

Fijn dat jullie eindelijk Fiona's eerste verjaardag kunnen vieren.

Leuk die vliegjes, ik heb ze nog nooit in het echt gezien, bedankt voor het filmpje !

Geniet van jullie samenzijn.

Anja L. zei

Fijn dat jullie daar zijn. Het is wel duidelijk dat Fiona even niets van jullie moest hebben zeg.
Leuk om dat filmpje te zien. Ik wist niet hoe vuurvliegjes er uit zagen.
Gelukkig bevalt het motel, lekker dichtbij.
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Wat fijn om weer in New Jersey te zijn. Morgen (vandaag) zal Fiona vast weer vrolijk zijn en blij om jullie te zien.

Marion2 zei

Wat fijn dat jullie er nu toch zijn.

Ik zag laatst een prachtige documentaire van de BBC, Mating Games,
waarin vuurvliegjes voorkwamen. Het was in een tropisch regenwoud
en met heel veel tegelijk voerden ze een ware lichtshow op. Prachtig
was het, het leek wel of het een door mensen geregisseerde show met
lasers was.

Veel plezier morgen!

Nicole zei

The Red Roof Inn is een prima keten. Heb er nu twee keer overnacht en altijd schoon en netjes.