Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 28, 2022

Over een schitterende zomerdag

Gisteravond heb ik Alexa voor de verandering eens uitgezet. Ik wilde wel zien hoe lang ik dan zou slapen. Dat is maar liefst tot kwart over acht, ongekend voor mij! De lamellen zijn dan ook helemaal gesloten, waardoor het donker is in de kamer. Gewoonlijk hebben we ze half open.

Gauw sta ik op en tref beneden complete stilte. Opeens zie ik dat Orion lief in zijn bench ligt. Ik laat hem eruit en neem dan aan dat Rick ontbijt aan het halen is. Dat is inderdaad het geval en niet veel later krijg ik mijn nitro brew en egg bites overhandigd.

Het is schitterend weer, dus ik eet buiten op het deck. Rick gaat aan het werk en ik bedenk me dat ik meteen wel een wandeling kan gaan maken. Nu heb ik zeker nog energie. Gelukkig is de vermoeidheid van gisteren verdwenen. 

Dit keer loop ik zonder moeite een flink blokje om. Onderweg geniet ik van de mooie tuinen waar ik langsloop. Zo krijg ik meer dan drieduizend stappen bijeen. Ik voel me gelukkig niet uitgeput, dus ik heb goede hoop dat ik met langzaam opbouwen weer snel mijn conditie terug zal krijgen. 



De rest van de ochtend besteed ik aan mijn Franse lessen en woord- en breinspelletjes. Ik lees overal over "brain fog" van Covid, maar daar lijk ik geen last van te hebben. Even afkloppen, maar al met al ben ik er genadig afgekomen. 

Voor de lunch haalt Rick de gewoonlijke salades. De zijne van Cava en die van mij van Subway. Mijn eetlust is terug en de salade is een bak vol vitamines. Na afloop mag Orion hem uitlikken, hij vindt salade ook lekker, gekke hond!

Na het eten ga ik erop uit. Ik rijd naar H Mart en koop daar wat paddenstoelen voor de komende paar ontbijten. Ik vind de egg bites lekker, maar ben er wel op uitgekeken. Daarna tank ik bij de Safeway waar de prijs voor een gallon benzine weer onder de $5 is. 

Rick verkondigt om drie uur dat hij naar de kapper gaat. Dat is mijn teken om nog een wandeling te maken. Ik blijf het leuk vinden om de bezige bijtjes te fotograferen. Ik loop langs het zwembad en kijk daar ietwat verlangend naar. Hopelijk komt dat volgende week weer. 




Nu heb ik voor het eerst sinds vorige week woensdag meer dan vijfduizend stappen gezet (6300 zelfs). Ik zijg neer in mijn hangmatstoel en lees tot de buren hun Deense doggen naar buiten laten. Meteen is het een geblaf van jewelste.

Orion doet ook mee en daar heb ik geen zin in. Ik doe hem naar binnen bij Rick in zijn kantoor. Als ik weer buiten kom blaffen de doggen nog steeds en onze nare achterbuurman komt speciaal gillen dat ze stil moeten zijn. Sorry, hoor, maar dat blaffen duurt hooguit een half uur. Irritant, ja, maar het is bepaald niet de hele dag.

Voor ons avondeten bestellen we van Natta Thai. Wat sate en hun knapperige boerenkoolsalade voor mij, dat is altijd heerlijk. Al met al ben ik heel blij met deze dag. Ik voel me weer normaal op een enkel hoestje na.

Straks weer even wat shows kijken en tot donderdag slapen Rick en ik nog apart. Ook zal ik nog zoveel mogelijk een mondkapje dragen. Ik lees echter overal dat de kans dat ik nog besmettelijk ben maar heel klein is.

6 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je je zoveel beter voelt en al verder kunt wandelen.
Heerlijk om weer gewoon naar de winkel te kunnen, hè?

Anoniem zei

Ik ben blij voor je dat het de goede kant op gaat. Mike was ook besmet maar gaat inmiddels weer naar kantoor.Cathy en Cees waren op een bruiloft en daar hebben heel wat gasten covid opgelopen.Grotendeels 60,70 en 80 plussers.
Zelf hebben ze er een zware verkoudheid aan over gehouden. Cathy heeft het nu al voor de derde keer. Vervelend hoor.
Ik heb gelukkig nog steeds niets opgelopen.Laat het zo blijven.
Doe lekker rustig aan en geniet van het weer.
Groetjes Wil

Anja L. zei

Gelukkig voel je je al beter en kun je op pad. Dan gaat het met die rondleidingen ook wel goed komen volgende week.
Mooie bloemen foto's heb je weer gemaakt.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Petra - ik bedenk me dat ik al jaren niet meer ziek geweest ben
Hopelijk nu weer jaren niet

Petra zei

@Wil - oei, wat balen voor Cathy! Blijf jij maar voorzichtig!

Petra zei

@Anja - de rondleidingen zijn wel wat anders dan een korte wandeling, maar ik hoop ze inderdaad te kunnen doen.