Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juni 18, 2022

Dag 11 Europa: Saint Etienne en omgeving

Weer staan we om acht uur op. Na onze douches gaan we naar beneden voor het ontbijt. We hebben eindelijk uitgevogeld hoe lang het duurt om een ei te koken. Maar liefst tien minuten en dan is het nog zacht. 

Met volle magen, het is maar goed dat er thuis geen buffet is, gaan we bij de Casino koude drankjes halen. Dan rijden we naar het centrum van Saint Etienne. 

Op weg daarheen komen we langs een interessant modern gebouw. Dat wil ik al de hele tijd fotograferen. Rick vindt een plekje om op me te wachten. Ik zou nog wel tientallen meer foto's kunnen nemen vanuit verschillende oogpunten. 





We parkeren de auto in de parkeergarage en gaan dan wat wandelen tot Kai en Raquel klaar zijn. Dat is al gauw het geval en we halen hen op. 

We blijven vandaag in de buurt van Saint Etienne. Als eerste gaan we naar een uitkijkpunt waar we twee kastelen kunnen zien. 

Het Chateau de Grangent ligt op een eiland en stamt uit de achtste eeuw. Het Chateau d'Essalois bovenop de heuvel stamt uit de 13e eeuw. Dat gaat pas om twee uur open, dus we gaan er niet dichterbij. 








Er is een grote moderne dam, waardoor Chateau de Grangent nu op een eiland ligt. Rick wil daar graag overheen rijden. 

Dat doen we en daarna draait Rick om en gaan we naar het kasteel en de kerk van St. Victor sur Loire. Van hieruit hebben we ook prachtig uitzicht over de Loire. 









Daarna rijden we naar het strand aan de Loire. De bedoeling is hier te gaan zwemmen. We hebben enorm geluk dat er net iemand vertrekt, want de parkeerplaats is vol. 

Als eerste willen we lunchen en nemen plaats op het terras van La Piccola Palermo. Raquel en ik nemen een salade en de mannen een pizza. 

Daarna zoeken we een plek in de schaduw op de enorme heuvel bij het strand. Rick en ik gaan als eerste het water in en dat is fris! Heerlijk op een hete dag als vandaag. 

Om Kai en Raquel de kans te geven te zwemmen ga ik de heuvel weer op om op de spullen te passen. Zo wisselen we elkaar af en het is zo ontspannend! 



Om een uur of drie ruimen we op, verkleden ons en gaan terug naar Saint Etienne waar Rick ons drieen bij Kai en Raquels appartement afzet. Hij gaat de auto parkeren. 

Als we allemaal weer klaar zijn om op pad te gaan werpt Kai zich op als gids door Saint Etienne. Als eerste bezieken we de kathedraal St. Charles. 

Deze is niet zo oud, van begin vorige eeuw, maar wel heel mooi van binnen. Er zijn enorme mozaïeken en heel veel glas in lood ramen. 


Dan bezoeken we het winkelgebied en ik ga wat kledingwinkels binnen in de hoop een leuke jurk te vinden. Jammer genoeg lukt dat niet. 

Op een gegeven moment komen we in een straatje met allemaal pubs. We hebben dorst van het door de warme stad lopen. 




We nemen plaats op het terras van Piccadilly Circus. Raquel en ik nemen een Aperol spritz en de mannen een biertje. Dat is lekker fris. 



Als laatste bezoeken we het oudste gedeelte van de stad. Er een aantal zestiende eeuwse huizen uit de Renaissance. De Grand'Eglise is nog ouder en stamt uit de veertiende eeuw. 

Deze kerk is een perfect voorbeeld van Gotische kerk



Dan is de "rondleiding" afgelopen. Raquel en Kai hebben ook nog een korte speurtocht op het grote plein georganiseerd. Erg leuk! 

We zoeken weer een terrasje op en drinken onze laatste pastis van deze vakantie. Dan lopen we naar Bistrot de Paris, waar Kai en Raquel ons op ons afscheidsmaal trakteren. 

Het waait heel hard en stoelen vliegen rond. Het koelt wel fijn af zo. Ik ben geen fan van wind, ondanks dat ik mijn haar heb oogestoken. 

We delen nems met kaasvulling als voorafje. Er zit blauwe kaas in, maar zelfs Rick vindt het lekker. Ook de hoofdgerechten zijn smakelijk, voor mij tartare de boeuf. 

Dan is het tijd om afscheid te nemen. Gelukkig hebben we morgen nog tijd om samen te ontbijten. We hebben alles uit deze dagen gehaald en zoveel kwaliteitstijd met Kai en Raquel besteed. Heel bijzonder! 

6 reacties:

Susan Dubois zei

Wat een super mooie vakantie hebben jullie gehad in een prachtig gebied. Die gaat op mijn bucketlist voor een toekomstige vakantie. Veel sterkte morgen met t afscheid en een hele goede veilige terugreis gewenst.

Anoniem zei

Dit was een geweldige vakantie met Kai en Rachel.Daar zullen jullie nog vaak aan terug denken.En niet te vergeten al die foto's die je met ons deelde.Ik voelde me een mede vakantieganger. Nog een laatste ontbijt met elkaar en dan is het helaas tijd om afscheid te nemen. Heel veel sterkte en een hele goeie vlucht terug naar VS.
Hartelijke groeten Wil.

Tineke zei

Bijzondere gebouwen heb je gefotografeerd. Ook fijn dat je nu weet in welke omgeving ze wonen, heb je er een veel beter beeld bij. Hadden wij ook toen we in de VS bij onze dochter en gezin waren geweest.
Goede terugreis toegewenst.

Petra zei

@Susan - dank je wel!

Petra zei

@Wil - Dank je wel!

Petra zei

@Tineke - Inderdaad, we hebben er een goed beeld bij nu.