Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juni 11, 2022

Dag 4 Europa: Een dagje met Raquels ouders

Om vijf over zeven hoor ik Rick opstaan, maar ik heb nog tien minuten voor mijn wekker afgaat. Rick gaat denk op verkenning  voor koffies. 

Tegen de tijd dat hij met lege handen terugkomt ben ik klaar voor de dag. Rick heeft niets gevonden in het station, dus we besluiten van het lekker uitziende hotelbuffet te genieten. Het is warm genoeg om buiten in de zon te eten. 

Er zijn eieren en in de VS zijn die altijd al hardgekookt. Deze blijken rauw te zijn. Dat verwachtte ik niet en het ei loopt helemaal over mijn bord. De tweede poging is wel succesvol. 

Dit ei is wel gekookt

 Na het eten gaan we Kai en Raquel ophalen. Zij staan buiten op ons te wachten. De rit naar Raquels ouders zal ongeveer anderhalf uur bedragen. 

Onderweg zien we de Alpen telkens in de verte en af en toe Mont Blanc. De reis verloopt voorspoedig en rons half elf komen we in Ruy-Monceau aan. 


Juan, Raquels stiefvader, staat ons al op te wachten. Hij laat ons enthousiast hun tuin met veel fruitbomen, een moestuin, een vijver met vissen en kippen zien. 

Juan werpt zich daarna op de barbecue, die hij samen met Raquel gaat voorbereiden. 

Carmen, Raquels moeder, neemt ons mee naar een middeleeuws kasteel. De rit er naartoe is heel mooi, maar als we aan de voet van de heuvel van het kasteel komen blijken de wegen afgesloten. 

Er is een of andere race aan de gang. Even overwegen we de heuvel op te lopen, maar dat is anderhalve kilometer en daar hebben we geen tijd voor. 

Carmen heeft een idee, zij werkt in een zeventiende eeuws kasteel en wil ons dat laten zien. Haar baas is thuis en nodigt ons uit op ons gemak rond te kijken. 

We bekijken de tuinen en de enorme treurbeuk waar we doorheen kunnen lopen. Dan neemt Carmen ons naar het atelier waar zij werkt. 


Ondeeweg stoppen we voor wat foto's bij een ander kasteel en de eigenaresse biedt heel aardig aan ons te fotograferen. 







In dit luxe atelier (Atelier Luxe) met de meest moderne apparatuur om van alles te maken zien we onder anderen Dom Perignon flessenhouders met de handtekening van Lady Gaga. 

Dit atelier maakt promotie materialen voor luxe merken. We zien onder anderen make up tasjes voor Lancome en een doos waar parfumflesjes inkunnen voor Chanel. 

Dir lijkt me erg leuk en creatief werk. Het is duidelijk dat Carmen er dan ook zeer trots op is. Ik vind deze rondleiding eigenlijjlk interessanter dan een middeleeuws kasteel. 


Het begint vaak met een simpele doos

Om een uur of een zijn we weer teruh bij Raquel en Juan. Die laatste laat ons trots zijn zelfgebouwde barbecue zien. 


Het wordt een verrukkelijke lunch met verschillende soorten gegrild vlees, een heerlijke salade en natuurlijk baguette. 

Na afloop zijn er verschillende kazen en daarna nog dessert. Dat laatste sla ik beleefd af. Raquel heeft hen al verteld dat ik weinig koolhydraten eet vanwege mijn pre-diabetes. 

Wel laat ik me overhalen Chartreuse, een vrij plaatselijke likeur te proeven. Die is heel sterk, maar wel smakelijk. 

Als alles opgeruimd is gaan we weer op pad. Dit keer naar Saint Chef waar een twaalfde eeuws kerje staat. 

De weg is hier ook versperd, maar we vinden plek om te parkeren. We bekijken eerst het tuintje met medicinale planten. Alles geurt daar, heerlijk! 





Aan de voorkant van de kerk zien we dat die open is. Volgens Kai gebeurt dat zelden en hij is er zelf ook nog niet in geweest. 


Zulke kerkjes fascineren mij altijd. Zoveel tijden in de geschiedenis heeft het meegemaakt. Als die muren komden praten! 


We lopen nog even door het stadje en gaan dan op weg naar Cremieu. Dat is een compleet middeleeuws stadje omringd door een muur en met een kasteel op de heuvel. 


We lopen door het stadje en bezoeken de plaatselijke brouwerij. Daar kijken we enkel wat. Juan vindt hun bier niet lekkee en Rick ziet er ook niets van zijn gading. 











Dan gaan we naar de winkel met fantasieproducten van Juans broer Manuel. Kai heeft oo verzoek van Manuelals verrassing een groet aan ons in het gastenboek geschreven, zo leuk! 

Behalve allerlei boeken, kaarten en droomvangers zijn er ook fantasiefiguren. Er staan een paar bomen waar feetjes en draakjes in wonen. In de etalage zie dezelfde soort pixie's als ik in Lyon kocht. 

Die ene heeft natuurlijk een vriendje nodig, dus ik neem een leuke met een eekhoorntje mee. Dan kan ik het niet om het schattige moeder - baby drakenbeeldje ook te kopen. 



Het loopt inmiddels al tegen zevenen. Tijd om terug naar St. Etienne te gaan. We nemen afscheid van Carmen en Juan en bedanken hen hartelijk voor de gezellige dag. 

Mijn Duolingo heeft enorm geholpen, want ik kon zomaar hele gesprekken in het Frans houden, zelfs over politiek. Slechts af en toe kon ik niet op een woord komen. 

De rit naar St. Etienne verloopt vlot en eenmaal daar parkeren we in een parkeerplaats dichtbij het appartement van de kinderen. 

Dan lopen we naar hun appartement en krijgen eindelijk live een rondleiding krijgen. Kai heeft duidelijk de groene vingers van de familie. Hij heeft allerlei stekjes en planten. 



Voor het avondeten nemen Kai en Raquel ons mee naar een gezellig groot plein in het centrum. Daaromheen liggen allerlei restaurants met grote terrassen. 

Onze keuze valt op Jeannette, een restaurant met galette, een soort hartige crepe. Ik neem degene met gerookte zalm op twee manieren bereid. Die is super lekker. 

De anderen smullen ook. Misschien gaan we hiee noig eens terug, want er is zoveel keuze en de galette zo lekker. Onze Crepe Amour haalt er niet bij. 


Na dit gezellige maal nemen we afscheid van Kai en Raquel. Het is alweer bijna elf uur als we terug zijn in het hotel. 

Hopelijk wordt het de komende avonden niet zo laat, want dan trap ik op de rem. Dit houd ik niet vol, ik heb meer rust nodig. Gelukkig kunnen we de rest van de dagen ons eigen tempo zetten. 

5 reacties:

Anja L. zei

Gelukkig liep je ei leeg op je bord.
Wat wonen Raquels ouders in een mooie omgeving. Wat een mooie dingen in dat atelier!
Ik heb Cremieu toegevoegd aan onze lijst van nog te bezoeken plaatsjes, wat ziet dat er leuk uit.
Fijne zondag!

Anoniem zei

Hè bah, een rauw ei tussen je ontbijt. Er was vast een medewerker nog niet helemaal wakker die ochtend, haha.

Wat een leuke dag met de ouders van Raquel. De werkplek van haar moeder klinkt erg interessant!

Het appartement van Kai en Raquel ziet er gezellig uit, leuk dat Kai zulke groene vingers heeft.

Petr@ zei

Ik vergat weer eens mijn naam in te vullen

Anoniem zei

Wat een mooie omgeving waar Kai en Rachel en haar ouders wonen.Het appartement van Kai en Rachel ziet er heel gezellig uit. Dat was weer een leuke dag met elkaar.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - wij stonden meut ik open mond te kijken naar al die luxueuze dingen!

@Petra - die groene vingers heeft hij niet van ons. Generatie overgeslagen.

@Wil - dit hele gedeelte van Frankrijk is zo mooi. Doet me een beetje denken aan waar wij wonen qua natuur.