Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 07, 2022

Over de reis naar Londen

Zoals zo vaak als ik een wekker heb gezet ben ik een kwartier vroeger wakker. Rick slaapt nog dus ik wacht tot Alexa om kwart voor vijf haar deuntje begint te spelen. 

We maken ons snel klaar en laten Orion uit. Om klokslag half zes rijdt de Washington Flyer taxi voor. De zon komt net boven de horizon uit. 


De taxichauffeur is erg aardig, maar wij verstaan hem niet zo goed. Het gesprek duurt daardoor niet lang. De rit ook niet, want twintig minuten later stappen we uit bij Dulles Airport. 

We lopen naar de internationale check in balie van United, maar daar is tot onze verbazing niemand. Gelukkig ziet een medewerkster ons staan en checht ons gauw in. We zijn met onze TSA Pre ook zo door de veiligheidscontrole en nemen dan de trein naar de C gates. 

Daar nemen we plaats aan de bar bij Chef Geoff's. We betalen een idioot hoog bedrag voor wat eieren met spek, maar het vult de magen. Hun koffie is wel verrassend lekker. 

Na het eten gaan we naar gate C4. Als we stoelen hebben gevonden pas ik op de bagage. Rick gaat koffies en flessen water halen bij Starbucks. Zo is het al snel tijd om aan boord te gaan. Wij zitten bij een nooduitgang en hebben daardoor fijn veel beenruimte. 

De vrouwelijke piloot (zie je niet vaak bij United) kondigt aan dat we op tijd zullen vertrekken en voor op het schema in Londen aan zullen komen. Dat vinden we natuurlijk goed nieuws. 

Als we opgestegen zijn koop ik wifi en kom zo al spelletjes spelend, Frans lerend en lezend de tijd wel door. Rick kijkt zoals altijd een aantal films. 

Er wordt ontbijt geserveerd en wij kiezen de croissant met ei, kaas en ham. Ik eet hem half op en bewaar het broodje wat erbij komt voor het geval ik nog trek krijg. Tijdens zo'n reis is ons hele eetpatroon van slag. 

Ergens boven Nova Scotia
 
Rick en ik dragen een mondkapje en ongeveer een kwart van de passagiers ook. Wij moeten voorzichtig zijn, want we moeten nog steeds een Covid test doen om terug te keren naar de VS.

Op wat turbulentie na verloopt de vlucht rustig. Anderhalf uur voor aankomst krijgen we een snack geserveerd. Die bestaat uit falafels, hummus, pita's en een heel lekkere salade met groentes en verschillende granen. Het eten is zeker verbeterd bij United! 


We zitten naast een ouder Engels stel en zij geven ons maar al te graag advies. Sommige dingen gaan we misschien wel doen. 

Om half negen landen we in Heathrow. We kunnen door de automatische paspoortcontrole en onze bagage komt vrijwel meteen. Ook de douane stelt niets voor. 

Dan is het zoeken naar de taxi's en ook die zijn vlot gevonden. We nemen een zwarte taxi naar ons hotel. We hebben een heel aardige chauffeur, die vertelt ver van het 70-jarig Jubileum te zijn gebleven. 

We komen door bekende buurten en langs Harrods en dan zien we Picadilly Circus. Vlak daarbij is ons hotel, de W London. Het blijkt vlak naast de Chinese boog te liggen. Die hebben wij nog niet eerder gezien. 



De taxi chauffeur neemt afscheid en iemand van het W Hotel helpt ons met de bagage. Dit is een hotel met de lobby op de eerste verdieping. We checken in en krijgen een kamer op de vierde verdieping. Hyper modern is dit hotel en de kamer ook. 

We hebben er gemengde gevoelens over, want met al dat moderne zijn er nauwelijks stopcontacten of USB contacten om dingen op te laden. We vinden daar wel een oplossing op, maar vreemd is het wel. 

Oh, terwijl ik dit schrijf zie ik er een heel aantal onder het bureau c.q. wastafel. Daar zal Rick blij mee zijn. We vonden het al zo raar, tegenwoordig hebben mensen toch allerlei dingen om op te laden. 


Er wordt hier tot elf uur eten geserveerd en het is al bijna half elf. We haasten ons naar beneden naar de gezellige bar. Daar zorgen Nick en Wisdom goed voor ons. We bestellen beiden de tikka kip "burger". Die smaakt ons zeer goed. 

Eenmaal weer boven ga ik op bed de rest van dit blog schrijven. Rick gaat de buurt wat verkennen, maar komt al snel weer terug. Op dinsdagavond is alles vroeg gesloten. We gaan nu even kijken of we straks de slaap kunnen vatten, want voor ons gevoel is het natuurlijk een stuk vroeger. 

We willen echter op tijd opstaan morgen, dus veel langer blijven we niet op. Morgen een volle dag in Londen, ik ben benieuwd wat we gaan doen. In ieder geval Harrods bezoeken, dat lukte drie jaar geleden niet. 

Kai en Raquel zijn ook heel blij dat we aan deze kant van de oceaan zijn!

10 reacties:

Nina zei

Lieve foto van Kai en Raquel! En welkom aan deze kant van de oceaan. Gelukkig heb je stopcontacten gevonden, anders zit er vast wel een USB-poort aan dat scherm waar je iets in kunt pluggen. Noodoplossing... Ik hoop dat jullie wat hebben kunnen slapen, geniet van Londen en daarna....op naar la douche France!

Sophie zei

Ah wat een vrolijke foto! Veel plezier in London, m'n favoriete stad! Afgelopen januari is het mij gelukt zonder de metro de stad door te komen (al fietsend en lopend en Übers), vond ik Covid technisch gezien wel heel prettig.
Veel plezier daar!

Reny zei

Welkom in Europa:)

Wat een geweldige foto van Kai en Raquel!

Als wij naar de USA gaan nemen we altijd een 5 of 6-voudige verdeelstekker mee. We steken die in één van de stopcontacten en kunnen al onze apparaten in één keer opladen, was ooit een tip op het Allesamerika forum. Misschien iets voor een van jullie volgende reizen.

Geniet van het mooie Londen.

Suus zei

Heel veel plezier in Londen. Ik ben eind april nog geweest!

Gr Suus

Petr@ zei

Fijn dat de reis voorspoedig is verlopen. Die snackbox zag er inderdaad niet verkeerd uit.

Het is alweer lang geleden dat ik in Londen was maar als ik dit lees, krijg ik zin om weer eens te gaan.

Wij nemen vaak een verlengsnoer mee waar meerdere apparaten mee opgeladen kunnen worden.

Wat een leuke foto van Kai en Raquel!

Anja L. zei

London is toch wel een favoriete stad van ons. Als verblijven wij meestal in Chiswick en niet in het centrum.
Gelukkig hebben jullie de aansluitingen gevonden!
Wat een leuk welkom van Kai en Raquel!
Hele fijne woensdag.

Tineke zei

welkom in europa en natuurlijk zijn Kai en Rachel heel blij dat jullie bijna komen.
voelt vast heel dubbel nog een dag in Londen, maar wel lekker om te acclimatiseren; veel plezier toegewenst

Anoniem zei

Kai en Rachel kijken vast heel erg uit naar jullie komst. Maar eerst een dag in Londen
Is zeker niet verkeerd.
Fijne dag k groetjes Wil.

Anoniem zei

Welkom in onze tijdzone!
Hopelijk hebben jullie niet al te veel last van een jetlag. Ik merk dat ik er iedere keer wat meer last van heb, helaas.
(ps: zit er geen usb in de nachtlampjes?)

Petra zei

@Allemaal - dank voor de reacties, ik ben te moe om individueel te antwoorden. We hebben een stekkerdoos mee, maar dat werkte niet goed. We hebben inmiddels meer verstopte stopcontacten gevonden.