Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 24, 2022

Over dag twee met Covid

Na een nacht van bijna elf uur sta ik met moeite op
 Mijn keel doet nog steeds pijn, maar ik verbeeld me dat het minder is. Verder voel ik me alsof ik een heel zware verkoudheid heb. 

Rick is al beneden en vraagt wat ik als ontbijt wil. Ik heb het liefst een koude nitro brew en wat egg white egg bites. Rick vertrekt meteen naar Starbucks om die te halen. 

Intussen installeer ik me weer op mijn luie stoel. Opeens overvalt me weer dat we Fiona's eerste verjaardagspartijtje gaan missen en ik kan de tranen niet stoppen. 


Rick stelt me gerust dat we er toch op een later tijdstip heen kunnen rijden. Dat is natuurlijk zo, maar ik heb er veel moeite mee. 

De ochtend gaat al doezelend en lezend voorbij. Al gauw komt Rick vragen of ik een poke bowl wil als lunch. Dan merk ik dat ik me echt niet lekker voel, want ik heb liever weer hot and sour soep. Die is zo lekker voor mijn keel. 

Na het eten probeer ik op bed een dutje te doen, maar ik kan dat gewoon niet overdag. Na drie kwartier sta ik op en ga in mijn hangmatstoel op het deck zitten.

Af en toe sluit ik mijn ogen en luister naar het concert van de vogels. Het is heerlijk buiten en ik voel me beter dan als ik binnen ben. 

Veel heb ik niet om te schrijven natuurlijk, maar ik moet even kwijt dat dit land vandaag 50 jaar achteruit is gegaan. Stemmen of zoals heel vaak.het geval is juist niet heeft consequenties. 

Trump heeft drie heel conservatieve rechters in het Hooggerechtshof kunnen zetten. Wij zijn nu bang dat het homohuwelijk en andere heel moeizaam verkregen rechten ook teruggedraaid zullen worden. 

Enfin, ik probeer me er een beetje van weg te houden. Het is niet goed voor mijn bloeddruk. Heel egoïstisch ben ik dankbaar dat onze dochters in liberale staten wonen. 

Voor ons avondeten haalt Rick van Plaka Grill. Het smaakt me goed en ik heb meer eetlust dan gisteravond. Hopelijk is dat een goed teken. 

Vanavond maar nog een keer heel vroeg naar bed




 

6 reacties:

Anoniem zei

Ow, dat is niet zo leuk, veel beterschap!

Anja L. zei

Nu kun je in ieder geval wel bijkomen van de vakantie en van de jetlag.
Doe rustig aan en beterschap!

Anoniem zei

Wat ontzettend rot. Ik kan me goed voorstellen dat je het heel erg vindt dat je niet bij Fiona´s eerste verjaardag kan zijn.
Hier kwam Covid ook heel onverwacht, na meer dan 2 jaar pandemie. Ik ben, ondanks alle vaccinaties, ontzettend ziek geweest.
Hopelijk knap jij snel op. Sterkte!

Groetjes, Karin.

Petr@ zei

Fijn dat Rick zo goed voor je zorgt en de dingen haalt waar jij zin in hebt.
En natuurlijk is het heel jammer dat je niet naar de eerste verjaardag Fiona kunt, maar er zullen er nog vele volgen (en van die zal ze zich herinneren dat jij er bij was).

Hoewel het er aan zat te komen, was ik toch geschokt door de beslissing van het Hooggerechtshof. Een paar van die conservatievelingen die zulke mensenrechten afneemt. Dat terwijl 75% van de bevolking er niet achter staat.

Sophie zei

Ah sterkte, ik lees je verdriet om de persoonlijke (Covid) en maatschappelijke (abortus) redenen en kan het me beide goed voorstellen dat het een verdrietige dag is. Hang in there! Hopelijk vrolijken de kolibrietjes, andere beestjes en mooie bloemen in de tuin je een beetje op. En natuurlijk lieve Rick.

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel voor de lieve woorden!