Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 20, 2022

Over een mooie maandag

Gisteravond ben ik bijna meteen na thuiskomst naar bed gegaan. Ik was zo moe! Rick bleef nog op voor pizza, maar dat lukte mij niet. Om kwart voor zeven ben ik dan ook uitgeslapen en wakker. Tot mijn verbazing is Rick ook klaar om op te staan. 

Als eerste pak ik mijn tas uit. Ik leg en hang alles weg en bedenk me hoeveel makkelijker dat nu is in vergelijking met toen ik niet alleen voor mezelf, maar ook voor drie kinderen in en uit moest pakken. 

Rick heeft Orion intussen uitgelaten en ik maak me nog even nuttig door een zak met schoenen, die ik nooit meer draag, te vullen. Rick klaagt al een tijdje dat de garage daar vol mee ligt. We brengen die zak naar een bak waar ze kleding en schoenen verzamelen. 

Dan rijden we naar Starbucks. Rick is helemaal blij dat hij zijn app weer kan gebruiken. Er zijn een aantal andere dingen waardoor het heerlijk is weer thuis te zijn. 

Een daarvan is de airconditioning in onze slaapkamer. Die in de hotels werkte nauwelijks en om de een of andere reden sliepen we onder dikke dekbedden. Ik dreef iedere nacht bijna mijn bed uit!

We zijn zo vroeg dat Greenheart nog niet eens open is als we er aankomen. Vijf minuten later is dat wel het geval en ik heb mijn geliefde Rooster groentesap weer. Ik kan al uitzien naar mijn "mocktail" van vanavond. 

Thuis geef ik eerst mijn meegebrachte nieuwe vriendjes een plekje. Het draakje met baby gaat op de plank met andere draken. Voor de pixies moet ik ruimte maken. Die staan nu gezamenlijk in de huiskamer. 



Natuurlijk moet ik er dan aan geloven. Voor het eerst in bijna twee weken doe ik weer een uur op de mini elliptische machine. Het is buiten een heerlijke temperatuur en met de groene bomen en het vogelgezang om me heen waan ik me in een bos.


Ook met het sporten ben ik fijn vroeg klaar. Na de schoenen opruimen heb ik nu ook wel zin om mijn kast weer eens onder handen te nemen. Ook daar komt een zak vol kleding uit. Daarmee rijd ik naar de parkeerplaats bij de Safeway. De bakken worden net geleegd en ik geef mijn zak aan de man, die dat doet. Hij bedankt me hartelijk.

Bij de Safeway haal ik wijn en zonnebrandspray, die afgeprijsd is. Wij hebben in Frankrijk twee volle spuitbussen gebruikt! Daarna is H Mart aan de beurt voor de paddenstoelen voor mijn ontbijt. Als laatste ga ik naar Whole Foods voor ontbijttomaten. 

De zomerbloemen bloeien, waaronder de echinacea. Dat betekent dat de tuin op de hoek van de straat achter ons weer prachtig is. Ik stop er en fotografeer een bij en een lieveheersbeestje. Verder vind ik er mijn "schaduwen en reflecties" themafoto. 




Als ik thuiskom is Rick de voortuin aan het maaien. Dat was inderdaad heel hard nodig. Onvoorstelbaar hoe hard gras groeit in de zomer!

Dan is het alweer lunchtijd en we gaan onze gewoonlijke salades ophalen. Mijn salade komt van Subway en die van Rick van Cava. Buiten op het deck eten we het op. Het is heerlijk weer, "maar" 27 graden en er staat een frisse wind. 

Het is mij te koud voor het zwembad en bovendien is mijn energie op. Naarmate de middag vordert voel ik mijn jet lag steeds meer. Ik blijf dus rustig op het deck lezen en genieten van de rust. Ik heb dat sowieso nodig na zo'n hele reisdag als gisteren. 

Mooie wolken vanmiddag

Netjes zet ik ieder uur 250 stappen om mijn Fitbit blij te houden. Het is zo na vijven en Rick en ik willen vroeg gaan eten. We zijn beiden echt moe, maar gaan proberen het uit te zingen totdat het donker wordt.

Bij Bear Branch Tavern zijn er twee stoelen over aan de buiten bar. We delen eerst een quesadilla en nemen dan beiden een garnalen en zalm "burger". Misschien is het omdat ik moe ben, maar ik heb niet veel trek. Na een stuk quesadilla kan ik de burger niet meer op. 

Thuis trekken Rick en ik de uit Cassis meegebrachte rose open. Die konden we daar niet proeven, dus het is een verrassing. Die is aangenaam, het is een lekkere fruitige wijn. Ik ben benieuwd of ik het volhoud tot negen uur...

6 reacties:

Reny zei

Na een mooie reis vind ik het ook altijd heerlijk om weer thuis te komen. Ik "waardeer" dan de dingen die we zo normaal vinden, b.v. water uit de kraan drinken of een volkoren boterham met kaas, ha ha.

Maak er een mooie dinsdag van !

Petr@ zei

Het is toch ook altijd weer fijn om thuis te zijn, met je eigen spullen en routines.
En vol met nieuwe herinneringen!

Anja L. zei

Die dikke dekbedden snap ik ook niet. Ik heb meestal twee dunne fleecedekentjes mee en dan halen we de dekbedden uit de hoes en leggen de dekentjes op de hoes. Dat slaapt veel lekkerder.
Gelukkig was de rosé lekker.
Heb je het volgehouden tot negen uur?
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Reny - Inderdaad, oost west thuis best

Petra zei

@Petra - dat is het zeker

Petra zei

@Anja - wij hebben inderdaad uiteindelijk de dekbedden uit de hoes gehaald.