Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 27, 2022

Over de laatste dag quarantaine

Voorzichtig jubelend word ik wakker. Ik heb nog wel een beetje een kriebelhoest, maar verder zijn alle symptomen weg. Daar ben ik zo blij om! Ik heb nogal de neiging om maar niet beter te worden, dus dit is heel goed nieuws. 

Rick gaat weer naar Starbucks voor het ontbijt. Ik hoop me morgen goed genoeg te voelen om wat paddenstoelen te halen en weer thuis ontbijt te maken. Ik merk wel dat mijn gewoonlijke energie nog niet terug is. 

Christine belt en we kletsen gezellig bij. Tegen de tijd dat we afscheid nemen is de ochtend al bijna voorbij! Jammer genoeg begint het ook te regenen, dus ik verplaats me naar binnen. 


Rick gaat naar Whole Foods om ingredienten voor het avondeten te halen. Ik vraag hem om sushi en zeewiersalade voor mij mee te nemen. Dat is een lekkere lunch.

Na het eten is het weer droog en ik bedenk me dat een korte wandeling een goede manier is om weer in het gareel van bewegen te komen. Dat valt me flink tegen. Mijn doel was om naar het einde van de straat achter ons huis te lopen. Dat is ongeveer een kilometer. 

Dat blijkt een beetje te ambitieus te zijn. Ik keer halverwege terug en moet dan even rusten. Dat had ik niet verwacht! Hopelijk gaat het de komende dagen rap beter. Ik moet over iets meer dan een week weer uren door de stad lopen voor rondleidingen. 


De rest van de middag besteed ik in de zon op het deck. Ik praat bij met de meisjes en Kai, die de Elvis film heeft gezien. Raquels stiefvader is een enorme fan van Elvis. Kai en Raquel vonden het een goede film. Ik ben allerminst Elvis fan, dus weet niet of en wanneer ik hem ga zien. 

Voor het avondeten grilt Rick asperges en maakt zalm in de airfryer. Bloemkoolpuree maakt het maal af. Na vandaag ga ik terug op mijn koolhydraatarme dieet. Ik heb mijn eetlust in ieder geval terug. 

Vanavond weer wat tv programma's kijken en dan weer vroeg naar bed. 

5 reacties:

Petr@ zei

Hopelijk heb je snel je energie weer terug, zeker nu je rondleidingen gepland hebt staan.
Mijn oudste zoon had oktober 2020 de eerste keer corona en het duurde bij hem toch ook ruim een week voor hij zijn werk in de supermarkt weer als vanouds kon doen. Ik weet nog dat ik dat best heftig vond voor een (toen) 19 jarige.

Sonja zei

Hopelijk knap je snel op en krijg je je energie terug. Covid, hoe mild ook, hakt er toch gemeen in. Ik heb het in februari gehad ondanks booster. Zie ik nou dat het 38 graden gaat worden eind van de week?😲

Anja L. zei

Ik denk dat je het al goed doet, naar je lichaam luisteren, goed eten en op tijd naar bed. Dat is de beste manier om je energie weer terug te krijgen, als je gaat forceren blijf je sukkelen. Gelukkig wordt je kriebelhoest al minder.
Ik lees hier ook erg gemengde reacties op de Elvis film, ik ben ook geen fan dus ik kijk hem hooguit als hij op tv zou komen.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Gelukkig lijkt de besmetting met een sisser af te lopen, hoewel nog geen kilometer kunnen lopen niet oké is.

Ik ben gisteren naar de Elvis film geweest en toen hij afgelopen was zeiden we tegelijkertijd tegen elkaar: 'Wat een goede film!'. Ik ging erheen omdat ik zijn songs
zo leuk vind, maar de film geeft ook zijn levensverhaal op indrukwekkende wijze weer. Er zijn ook mooie beelden van Amerika vroeger, al dan niet in scene gezet. De acteurs zijn geweldig. Wel grappig dat Tom Hanks een Nederlands accent nadoet. Alleen: ik hoor het niet, haha. Voor mij praat hij Amerikaans. Ik kan je echt aanraden om hem te gaan zien!

Petra zei

@Petra - Ja, ik hoop het ook, het ging vandaag wel al een heel stuk beter.

@Sonja - Het wordt inderdaad heel warm, maar wij zullen dichter bij het strand zijn.

@Anja - Ik denk dat dat voor mij net zo wordt wat betreft de film.

@Marion - Gelukkig had ik vandaag al meer puf. Ik weet het niet wat betreft die film, we zullen zien.