Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 16, 2022

Dag 9 Europa: Over Aix en Provence en lavendelvelden

Geen wekkers vanochtend, maar ik sta om half acht op. Ik wil nog een laatste wandeling in Marseille maken. 

Rick heeft nog geen puf dus ik ga er alleen op uit. Na een tijdje gewandeld te hebben ga ik aan het water zitten. 

Er is van alles gaande met mensen, die naar hun werk gaan, toeristen en vissers, die hun vangst van vandaag uitstallen. In het water zie ik hele scholen zilvervisjes. 
















Zo treft Rick me aan en we gaan eens een paar zijstraten verkennen. Niet veel later zien we Kai en Raquel en lopen naar Starbucks. 



Daar eten we ons laatste ontbijt in Marseille. Dan gaan we terug naar het hotel en checken uit. Rick rijdt de auto voor en we gaan op weg naar Aix en Provence. 

Daar komen we rond elf uur aan. We parkeren in de Carnot garage en lopen van daaruit naar het centrum. 

Donderdag is kennelijk marktdag, want we komen op een enorme markt terecht. Eerst is het een algemene markt met heel veel kleding. 



Daar zie ik een vrolijk gekleurde broek en een zalmkleurig topje. Die vind ik erg leuk. Ik pas hem aan en hij zit goed. Dat setje koop ik dan ook. Er is nog meer kleurrijke kleding, maar ik heb niets nodig. 











Er is hier in Aix een Pandora winkel en daar navigeer ik door de gezellige straten heen. Zo grappig hoe alle bekende merken hier in die oude panden gehuisvest zijn. 

Pandora heeft een aantal Franse bedels, maar ook het palet van Cezanne. Die is hier geboren en gestorven en een van mijn favoriete schilders. Dat wordt dus het Pandora souvenir van deze vakantie. 


We lopen verder en komen bij een levensmiddelen markt terecht. De verste producten zijn er en het ziet er zo aantrekkelijk uit! 






Tegenover het stadhuis is er een bloemenmarkt. Zoveel te zien en ik fotografeer erop los. Wat een ontzettend leuke stad is dit met zijn fonteinen op ieder plein! 






Het is inmiddels lunchtijd en we nemen plaats op het terras van Brasserie de la Mairie naast de klokkentoren. 

Raquel en ik doen ons tegoed aan een salade en Kai en Rick nemen bruschetta, die er meer als een pizza op een boterham uitziet. 




Na het eten gaan we terug naar de auto. We willen vanmiddag wat lavendelvelden zien. Ik stel Waze in op de binnendoor route naar de Abbaye de Senanque. 

Dat is een prachtige bergachtige weg door slaperige oude dorpjes. Het duurt wel een uur voor we het eerste lavendelveld zien. 

Daar stoppen we naast en maken allerlei foto's. Het is zo mooi en ruikt zo lekker! 








Niet veel later komen we bij het dorpje Gordes aan. Dat ligt tegen de heuvel aangebouwd. We parkeren en kijken even rond in het centrum. 












Dan rijden we verder naar onze bestemming, de abdij. Ik merk aan Rick dat hij liever zo snel mogelijk terug naar Saint Etienne wil. 

Hij is de chauffeur, dus we maken foto's van de lavendel, maar slaan een bezoek aan de abdij over. Het is van hieruit nog drie uur rijden naar Saint Etienne. 













Gelukkig is het grootste deel van de terugweg snelweg. We stoppen nog even bij een aire, waar ik besluit toch wat lavendelzeep en zakjes met gedroogde lavendel te kopen.

Eigenlijk zou ik veel meer mee willen nemen, maar onze koffers hebben al bijna het maximum gewicht. Jammer, want we vinden heel veel Provençaalse producten lekker. 

Om vijf voor half acht komen we bij het Novotel aan. Rick gaat inchecken en brengt alvast wat bagage naar boven

Dan zetten we Kai en Raquel af bij hun appartement. Rick herinnert zich nog waar de parkeergarage vlakbij hen is. We komen op het grote plein weer bovengronds. 

We hebben geen zin om op zoek te gaan naar een restaurant. We maken het onszelf makkelijk en bestellen weer galette's van Jeanette. Die zijn zo lekker! 

Na het eten nemen we afscheid van Kai en Raquel. In het hotel slepen we de bagage naar boven en dan is de dag voor mij voorbij. Rick heeft nog energie om bij de pub naast het hotel een biertje te gaan drinken. 

Vandaag was een van mijn favoriete dagen van de vakantie en dat wil wat zeggen. Morgen en overmorgen gaan we de omgeving hier wat verkennen en dan is zondag de koek alweer op. 
Video, die Kai over vandaag samenstelde 




8 reacties:

Ineke zei

Wat een schitterende dag hadden jullie weer en wat boften jullie dat de lavendel al zo mooi in bloei staat. Wij waren op 1 juni bij Senanque en was er nog geen kleur te bekennen. Jammer dat jullie reis er al weer bijna op zit. Veel plezier de laatste dagen.

groetjes, Ineke

Anja L. zei

Wat een mooie dag weer. Ik geniet van de foto’s.
Het zal nu wel warm zijn bij jullie, fijne vrijdag!

Anoniem zei

Schitterend die lavendel.Al die leuke plekjes die jullie bezoeken is precies wat ik me van een vakantie voorstel. Dat is echt genieten.
Nog veel plezier in St. Etienne.
Groetjes Wil

Anja zei

Wat een heerlijke dag weer en die lavendel zo mooi!
Geniet van de laatste dagen.

Petra zei

@Ineke - ik had het idee om naar de abdij te gaan van jou. Ik wilde ook nog naar de andere dorpjes, maar daar was geen tijd voor.

Petra zei

@Anja - het is warm, maar vandaag best goed te doen

Petra zei

@Wil - ik stel me telkens voor hoe het moet zijn er te wonen. Ik zou zeker niet in de dorpen van vandaag willen wonen.

Petra zei

@Anja - nog maar een dag, het gaat te snel!